»

Macworld 2010 uspel tudi brez Appla

Družabni odmor na Macworldu 2010

Ars Technica - Prejšnji teden se je v San Franciscu začel Macworld 2010. Vsakoletna prireditev, ki navadno pritegne množico obiskovalcev, je letos pred začetkom na trnih pustila prireditelje. Ker je Apple napovedal, da se je ne bo udeležil, so mediji, prireditelji in drugi pričakovali, da bo izplen boren. Zgodilo se je nasprotno in po zaključku sejma lahko rečemo, da je bil velik uspeh.

Organizator IDG World Expo se je potrudil doseči Applovo skupnost in to se jim je dobro posrečilo. Rekordi letos sicer niso padali, saj se je število razstavljavcev zmanjšalo s 500 na 220. Tisti, ki se niso odločili postaviti svoje stojnice, so kljub temu poslali svoje predstavnike, tako da razen Appla ni manjkal nihče...

9 komentarjev

Začel se je Macworld brez Appla

TG Daily - Te dni v San Franciscu poteka vsakoletni dogodek Macworld Conference & Expo, ki se bo iztekel v soboto. Konferenca in sejem sta namenjena predstavitvi in diskusiji o izdelkih za platformo Macintosh. Paradoksalno se je Apple letos udeležbe vzdržal, kar je napovedal že lani. Kot pravijo, na tem sejmu dosežejo premajhen del cilje publike, da bi bila udeležba upravičena.

Podpredsednik Macworlda Paul Kent je kljub tem optimističen in pravi, da konferenca predstavlja priložnost za jabolčno skupnost, da vidi, kupi in preizkusi najnovejše izdelke v branži.

Pripravili so program First Looks, kjer bodo na ogled postavljene zadnje inovacije za Mace, iPhone in iPode. V tako imenovanih središčnih...

30 komentarjev

V San Franciscu so črne luknje za WiFi

Kletka ni ovira le za elektriko, temveč tudi elektromagnetno valovanje

vir: HotHardware
HotHardware - Mnogi lastniki starejših domovanj v San Franciscu se soočajo s težavami, ko svoj prenosnik oz. pametni mobilnik želijo povezati v domače brezžično omrežje, kadar so z napravo v drugi sobi, kot je dostopna točka. Razlog za to se skriva v gradbeni tehniki izpred 50. let prejšnjega stoletja, ko danes popularne mavčne plošče še niso obstajale. Američani namesto opečnatih zidov hišo zgradijo iz lesenih desk, nanje pa so včasih pripeli kovinsko žico, da bi lažje nanesli mavec, ki so ga uporabljali za izdelavo sten oz. osnove za tapete. Prav ta žica zdaj ovira...

27 komentarjev

RockYou tožen zaradi izgube gesel

CNet - Prejšnji mesec smo pisali o malomarnosti skrbnikov strani RockYou, ki so uporabniška imena in gesla hranili kar v tekstovni obliki v bazi, ki je bila povrhu še občutljiva na napad SQL injection. Kdor izziva nesrečo, si je kriv sam, in tudi v tem primeru se je našel nepridiprav, ki je izkoristil na stežaj odprta vrata in odtujil 30 milijonov uporabniških podatkov. RockYou je reagiral slabo, saj so najprej poskusili vse skupaj zamolčati, nato pa so uporabnike obvestili z veliko zamudo.

Alan Claridge iz Indiane je mnenja, da je takšno varovanje podatkov nedopustno, zato podjetje RockYou toži, ker niso uspeli zagotoviti zaščite podatkov. Tožbo je vložil v ponedeljek na sodišču v San Franciscu, prizadeva pa si, da bi dobila status skupinske tožbe (class action). V tožbi piše, da je RockYou lahkomiselno in zavedno opustil najosnovnejše korake za zaščito podatkov, uporabnike pa obvestil šele 12 dni po vdoru. V devetih točkah jim očita malomarnost, kršitev pogodbe, kršitev kalifornijskih...

8 komentarjev

Obiskovalci Google I/O dobili odklenjen HTC Magic, predstavljene novosti Android 2.0

It's free!

Slo-Tech - Vsi obiskovalci Googlove razvijalske konference I/O, ki je v San Franciscu potekala včeraj in predvčerajšnjim, so zastonj dobili mobilni telefon HTC Magic (na katerem seveda teče Android), v paketu pa je prišla še SIM kartica ameriškega T-Mobilea z brezplačno enomesečno uporabnino 3G glasovnih in podatkovnih storitev. Zanimivo je, da Google telefonu pravi Ion, čeprav je naprava zagotovo črn HTC Magic. Na konferenci pa so predstavili še prve novosti Donuta, prihajajoče posodobitve Androida, 2.0. Sam grafični vmesnik v primerjavi z verzijo 1.5 še ni spremenjen, saj to pride na vrsto kasneje v razvoju. Prva izmed novosti je Android Search, ki poleg iskanja po internetu omogoča tudi lokalno iskanje po kontaktih, skladbah,...

10 komentarjev

Gates na konferenci RSA v San Franciscu

Microsoft - Vceraj smo lahko preko interneta gledali posnetek govora Bila Gatesa na RSA konferenci v San Franciscu.

Gates se je tokrat omejil predvsem na varnost ter predstavil kaj so že dosegli in kaj vse nameravajo doseči v prihodnje.

Med zanimivejšimi novosti je zagotovo nova različica Internet Explorerja, ki bo (pričakovano) prišla na tržišče pred izdajo Longhorna. V preizkusni različici bi naj izšel v začetku poletja letos, deloval pa bi naj samo na Windows XP z nameščenim servisnim popravkom 2 (SP2).

Gates je govoril tudi o spywareu in Microsoftovem izdelku AntiSpyware Beta, kako deluje SpyNet, kakšni so rezultati uporabnikov, ki so se odločili sodelovati pri izboljšavi tega produkta, itd. Najpomembnejša informacija za končnega uporabnika pa je seveda ta, da bo AntiSpyware na voljo zastonj, deloval pa bo na Windows 2000 in XP.
Gates je pri tem pa še dodal, da so se odločili, da bo to možnost imel vsak uporabnik, ki ima licenčno kopijo operacijskega sistema. Kar da vedeti, da se v tem...

18 komentarjev

(Anti-)spyware na pohodu

Slashdot - Danes, ko se "spyware" in "adware" širita z izredno hitrostjo, se (na srečo) pojavlja tudi vedno več programov, ki pomagajo uporabnikom v boju proti nadležnemu oglaševanju in "vohunjenju". Tako se med pisci spy/adware programov in njihovimi odstranjevalci bije neprestan boj, kdo bo koga prelisičil. Tokrat pa so se neznani avtorji domnevnega "pomagala" proti "spywaru" domislili nadvse izvirne ideje - naredili so program, ki bi naj počel ravno nasprotno od tega, za kar je bil namenjen - namreč program, ki se je predstavil in tudi deloval kot anti-spyware orodje, vendar pa je prenašal uporabnikove informacije matičnemu podjetju.

In zakaj bi se s takšno novico ukvarjali na Slashdotu ali Slo-techu? Omenjeni program z imeno SpyBan, je namreč bil prenešen kar 44000-krat v zadnjih šestih mesecih, nakar so ga umaknili. Če ste ga morda z dobrimi nameni začeli uporabljati tudi vi, si le preberite celotno novico.

Še opozorilo: opisani primer nikakor ni edini in obstaja množica programov,...

3 komentarji

Windowsi XP

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

25. oktober je zdaj tudi uradno razglašen dan, ko naj bi izšli Windowsi XP, čerpav bo mogoče računalnike z novimi windowsi dobiti že od ponedeljka naprej. Kot je znano bodo Win XP izšli v dveh verzijah: profesionalni in izdaja za domačo uporabo. Cena za nove windowse naj bi se gibala okoli 300 $, medtem, ko naj bi nadgradnja iz starejših različic stala okoli 200$. Za zdaj bo pri nas na voljo samo angleška različica, medtem, ko naj bi sloveski prevod izšel nekje fabruarja naslednje leto. Je pa zato Microsoft Slovenija na tiskovni konferenci predstavil slovenski različici Officov XP, ki naj bi v trgovine prišli že v naslednjih dneh. Microsoft je pred kratkim predstavil tudi 6. različico Internet Explorerja, ki si jo je že mogoče sneti z njihove spletne strani, prav tko pa na straneh slovenskega Microsofta najdete slovenski prevod Intrenet Explorerja 5.5.

5 komentarjev