»

Prenovljena stran MSN.com

Slo-Tech - MSN prenavlja svojo stran MSN.com in je zato ponudil predogled nove.

Ko greste prvič na njihovo stran, boste videli star izgled strani. S klikom na zgornjo povezavo ali na 'Preview' ikono v desnem zgornjem kotu strani, pa boste preusmerjeni na novi MSN.com. Sedaj boste ob vsakršnem naslednjem ogledu te strani takoj preusmerjeni na nove strani. Če pa kljub temu želite gledati stare strani, morate izbrisati piškotek s končnico msn.com. Seveda to velja samo v primeru, da vaš brskalnik dovoli prejemanje njihovih piškotov.

Kaj ponuja nova stran? V primerjavi s klasično je najbolj spremenjeno pozicioniranje vsebine, ki je sedaj sredinsko (prej je bilo na levi). Na vrhu je integriran iskalnik, ki tokrat ponuja izbiro željenga področja, (web, slike, novice, ...) kar s klikom na ikono (prej je bil tu "dropdown" list). Novost na grafičnem področju je ta, da lahko izbiramo klasično temno modro podlago, videno na stari strani in belo podlago. MSN.com

63 komentarjev

Milijon za Thunderbirda 1.0

Mozillazine - Razvijalcem Mozille Thunderbirda, ki je končno prilezla do različice 1.0, je podobno kot razvijalcem Firefoxa uspel veliki met. Na strežnikih z novo različico tega odprtokodnega odjemalca za elektronsko pošto so namreč zabeležili milijon prenosov datoteke.

To prikazuje na dejstvo, da se vedno več uporabnikov odloča za odprtokodne alternative programom, ki ponavadi pridejo skupaj z operacijskim sistemom. Ostaja pa vprašanje, ali je to zaradi agresivne propagande, ali pa zaradi dejstva da uporabniki postajajo bolj osveščeni. Brez dvoma pa alternative predstavljajo napredek v varnosti na internetu.

15 komentarjev

MSN izdal svoj iskalnik

Gnome news - Pri Microsoftu so končno v odgovor Googlovemu Desktop Searchu izdali svoj iskalnik po lokalnih datotekah. Na TechWebu so šefa projekta Yosufa Mehdija povprašali kaj ima njihov, kar drugi nimajo.

Svoj izdelek so poimenovali "MSN Toolbar Suite", ker dobite v paketu več orodnih vrstic in namreč tri. Prva se namesti na namzije, druga v Outlook in tretja v Internet Explorer. Vse tri vrstice omogočajo iskanje tako po spletu, kot po informacijah na samem računalniku. Izpis pa ni tako enoten kot pri konkurentu.

Kar so tudi pri Microsoftu precej poudarili, je dejstvo, da naj bi bolj skrbeli za varnost kot pri Googlu. Tako to orodje ne zapisuje podatkov iz brskalnikovega predpomnilnika in tako prepreči, da bi kdorkoli izvedel, kaj je uporabnik gledal na spletu.

Mnenja uporabnikov pa se že krešejo. Precej jih je navdušenih, toda vseeno opozarjajo, da je vmesnik pri Googlovem iskalniku nekoliko preprostejši.

21 komentarjev

Google Desktop Search in PGP

Slo-Tech - Pred kratkim je Google izdal iskalnik za osebne računalnike poimenovan Google Desktop Search. Iskalnik išče datoteke po disku, med elektronsko pošto ter v medpomnilniku (cache). Uporabna zadeva? Vsekakor. A kot kaže tudi nevarna.

Eden izmed uporabnikov poštne liste PGP-USERS namreč poroča o eksperimentu, ki dokazuje, da uporaba programa PGP in Google Desktop Search-a ne gresta skupaj.

GDS namreč indeksira in v svoj pomnilnik doda vse dokumente, ki si jih uporabnik ogleda, tudi tiste, ki so zašifrirani (indeksira jih po tem, ko vnesete geslo), enako stori tudi z vsemi spletnimi stranmi, tudi tistimi, ki so zaščitene z geslom in uporabljajo SSL dostop. Celoten indeks pa GDS shrani na znano, nešifrirano in enostavno dostopno lokacijo na trdem disku, ki je seveda lahko dostopna tudi - hekerjem.

Test je potekal takole:
uporabnik je najprej ustvaril datoteko pptf.txt, jo zašifriral s PGP 8.1 in jo popolnoma izbrisal iz račnalnika (z 32-kratnim prehodom); na disku je ostala samo...

32 komentarjev

Winamp 5.06

Winamp - Pri Nullsoftu so, novicam o koncu razvoja njihovega glasbenega predvajalnika navkljub, izdali novo različico Winampa. Nova različica 5.06 potrjuje njihovo namero, da programa ne bodo več dopolnjevali, temveč samo še izpopolnjevali, saj ima različica le nekaj odpravljenih hroščev. Lepo, da tudi po koncu uradnega razvoja, še vedno skrbijo za uporabnike.

Novo različico lahko dobite tukaj.

35 komentarjev

Iskanje lokalno, drugič

News.com - V zadnjih preteklih mesecih se je Google začel pospešeno seliti na druga področja. Eden najbolj odmevnih kosov njihove programske opreme je bil gotovo Google desktop search, za katerega se je sicer izkazalo, da ima nekaj varnostnih lukenj, a je vseeno prišel v precej množično uporabo. Prav tako so se že pojavile govorice o izdaji svojega Instant messenger programa.

To pa seveda nikakor ni všeč njegovemu najbližjemu konkurentu, MSNju, saj mu število uporabnikov počasi, ampak vztrajno pada. Zato so se odločili za svojo protiofenzivo in to z izdajo svojega lastnega programčka za lokalno iskanje, ki deluje na podoben način kot Googlov. Samo orodje je bilo v razvoju že dlje časa, saj so tehnologijo predstavili že v juliju, medtem ko je izid Google Desktop Searcha vplival na to, da so razvoj pospešili ter točneje določili datum izida. Odločili so se, da bodo orodje izdali do konca tega leta in s tem neposredno konkurirali Googlu.

Medtem pa je tudi Yahoo! že objavil začetek razvoja...

11 komentarjev

Google Instant Messenger?

Slashdot - Silicon.com poroča, da bi naj Google razmišljal o izdaji svojega Instant Messenger programa.

Čeravno se špekulacije o tem pojavljajo že en čas, pa so sedaj doživele majhno potrditev in to pri izdaji Google Desktop Toola, o katerem je bilo že precej napisanega.

Namreč v tem programčeku je bilo opaziti vdelana podpora za google_im:// protokol kar je precej vzpodbudilo špekulacije, drugi "dokaz" pa je Googlov odkup podjetja Picasa ter njihovega IM programčka.

35 komentarjev

Gmail FS tudi za windows

Slo-Tech - Gmail - spletni poštni nabiralnik vam ponuja 1000 MB prostora za vaša sporočila. Znan je predvsem po svojem zelo hitrem in intuitivnem vmesniku, sposobnostjo filtriranja ter iskanja pošte. Slab gigabajt prostora pa seveda ni malo, čemur se je v kratkem času našel sistem, s katerim lahko svoj poštni račun priklopite kot lokalni disk. Tokrat poročamo o različici, ki jo je možno poganjati na Microsoftovih operacijskih sistemih, vsi uporabnika Linux-a pa lahko uporabijo svojo različico.

38 komentarjev

Dostop do informacij o transakcijskih računih začasno blokiran

Banka Slovenije - Pred nekaj urami je kolega Matthai poročal o javno dostopnih številkah transakcijskih računov in nekaterih drugih osebnih podatkih, ki so bili takrat še javno dostopni na spletni strani Banke Slovenije. Trenutno je na podlagi odločbe inšpektorja za varovanje osebnih podatkov dostop do teh informacij blokiran do dokončanja postopka. Inšpektor v svoji odločbi zahteva sledljivost iskalca podatkov, sama objava na internetu pa se mu ne zdi sporna. O nadaljnjih dogodkih vas bomo seveda obveščali. Uradna stran Banke Slovenije.

13 komentarjev