»

Industrija si bo v letu 2003 opomogla

Slo-Tech - Analitiki so oznanili, da v tekočem-komaj-začetem letu pričakujejo rast na področju polprevodnikov. Recesija naj bi se tako končala, v zadnjih dveh letih zdelano gospodarstvo pa naj bi si od 12 - 16 odstotne rasti kar lepo opomoglo.

Misleči bralec si verjetno misliš, da živim zgolj od pisanja novic o recesiji. Napak, le poročam o njih. Ob tem pa ne morem mimo opažanja, da tovrstne novice v vseh medijih lahko zasledimo že več kot dve leti ter da se je -- sodeč po najstarejših -- recesija že zdavnaj končala, gospodarstvo pa je ponovno v črnih številkah... O tem dejstvu (da se recesija končuje, ne o črnih številkah [0:)]) so slušeče opozorili tudi ob odprtju sejma interinfos, svoj lonček pa redno pristavljajo priznane tržnoraziskovalne skupine (Gartner), nemalo jih o tem vodi celo/cela predavanja. No, ob tem ne gre zanemariti dejanske moči medijev -- če teh ne bi bilo, bi kakšno podjetje utegnilo recesijo celo spregledati ;-).

Je mehurček, ki se je razpočil ob nasičenosti trga leta...

3 komentarji

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Danes na Infosu...

Slo-Tech - Zabavamo se, podučujemo ter se imamo čisto sejemsko. Jaz sem prevzel vlogo uradnega darovalca Slo-Tech listkov vsakemu mimoidočemu, ki se je slučajno znašel v območju petih metrov od dometa mojih oči. Ko se mi tega več ni dalo, je vlogo prevzel Morpheus, ki je tu prav zaživel, saj je pildkov kar zmanjkovalo. Vsa mu hvala. Sicer pa nas je na štantu bilo zelo dosti. TinkaPinka, luni, PaJo, Primoz ter moja malenkost smo se imeli zelo fajn - kdor še ni probal vdihovati helijevih balonov, zamuja dosti, saj salve smeha sprostijo dogajancijo še treh stojnic naprej. Sicer smo doživeli neodobravajoče poglede nekaterih odraslih oseb, za kar se jim iskreno opravičujem. Pokoril sem se - pustil balone ter se popolnoma posvetil razlaganja računalniških znanosti mimoidočim. Tri slikice (hvala, Brane), da boste videli Slo-Tech majice tudi v živo:
Če vas slučajno zanima, kdo so ti čudni ljudje, oblečeni v Slo-Tech majice zgoraj: Od leve proti desni Sergio, luni, TinkaPinka ter PaJo. Drugače pa -...

29 komentarjev

Break 21, spletne umetnosti...

Mladina - Jutri (v soboto) ob 18:00 bo v klubu Metropol (Kersnikova 4, Ljubljana) otvoritev spletnega dela festivala Break 21.
Tam bo tudi Alex Galloway, sicer urednik ene najbolj znanih spletnih strani, ki se ukvarjajo z novimi mediji rhizome.org. Intervju z njim si lahko preberete tukaj. Zanimivo je, da so tipi na začetku hoteli narediti profitno dot.com podjetje, potem pa so ugotovili, da ne bo šlo in so se preprosto preoblikovali v neprofitno organizacijo.

0 komentarjev

Uvod or something

Jaz - Huhu, moram priznati, da se je ta teden začel precej obetavno za vse fanatike med nami, saj so novice, kot boste videli, polne najrazličnejših projektov, ter vsega povezanega z ohišji, hlajenjem in modificiranjem. Moram priznati, da zadnje čase moderske scene nisem kaj preveč spremljal (po pravici povedano nisem spremljal nič ), zato me toliko bolj veseli, da je še vedno tako živa in inovativna. Pa poglejmo!

0 komentarjev

Prepotentnost Microsofta

ZDNet - Skladno z novico, ki jo je včeraj napisala TinkaPinka (izid Microsoft Windows XP beta 2), je Microsoft oznanil novo dobo v računalništvu. S pojmom nova doba on pojmuje hitre nalagalne in odnalagalne (!) čase, lepo grafično podobo, visoko sposobnost ter vsaj 128 megazlogov pomnilnika za udobno delovanje. Meni se to niti ne zdi nova doba računalnišktva ampak samo evolucija, en korak k lažjem delu. Revolucija je bila, na primer, Xeroxova uvedba GUI (Graphical User Interface). Lepši izgled, veliko novih funkcij in podpor novim tehnologijam ter boljša integracija spleta na namizje, so pa lepe geste, ki bodo ta operacijski sistem naredile še bolj vrednega. Upam pa, da bodo Windowsi XP tudi tako stabilni, kot njegov oče, Windows 2000. Drugače ne bo v redu. Klik!

9 komentarjev

Propad dot.com podjetij

Jaz - Tisti, ki spremljate dogajanje na internetu se zavedate vsesplošne recesije, ki je zajela to področje računalništva zadnje čase. Prenaphinjena dot.com podjetja so se začela sesuvati kot hiše iz kart, zadnje med njimi pa je gigantski Yahoo, o čemer pa je bolj podrobno poročala že TinkaPinka. Kakorkoli, na CNNu lahko preberete kratko analizo trenutnega stanja: pogled na trg eno leto nazaj in sedaj...
No, moram priznati da mi je na neki način vse skupaj tudi všeč, saj se bo inet rešil vse nepotrebne in prenaphinjene navlake. Lahko bi rekli, da se vračamo v resničnost. Thnx, Tilen.

6 komentarjev

Stanje oglaševanja na internetu

Something Awful - Tisti, ki spremljate splošno dogajanje na internetu ste zadnje čase priča velikemu kolapsu oglaševalskega trga na internetu. Posledica tega je propad ogromnih oglaševalskih mrež, kot so UGO, Gamefan, eFront, Snowball in druge. Na žalost to tudi pomeni, da je te dni zaprlo ali zapira vrata veliko število odličnih strani, ki enostavno niso več sposobne plačevati stroškov delovanja, da o kakšnih zaslužkih niti ne govorimo. Med njimi je tudi SomethingAwful, ki je poleg BBSpota že dalj časa bil glavni izvor smeha za mene in veliko število drugih surferjev (ja, tudi JeffK je njegova stvaritev). No, Lowtax, webmaster SomethingAwfula je spisal zares dobro analizo trenutnega stanja na internetu. Ne, ne gre za kakšen smešen ali parodičen članek, temveč popolnoma resno zadevo. V analizi je podal razloge in možne rešitve za kolaps internet trga, za njegovo stran pa je, na žalost, že prepozno. Damn ....

4 komentarji