»

SI-CERT pomagal pri lovu na spletnega kriminalca

Slo-Tech - Od julija 2007 do marca 2008 je sedaj 47-letni Bruce Raisley izvedel več DDoS napadov na spletni časopis Rolling Stone, ki je objavil članek z naslovom 'To Catch a Predator': The New American Witch Hunt for Dangerous Pedophiles. Poleg tega je napadel še tri druge strani, ki so povzele originalni članek.

Razlog? Ni mu bila všeč vsebina objavljenega članka.

Raisley je bil leta 2004 namreč član vigilantske skupine Perverted Justice, katere člani se v on-line klepetalnicah izdajajo za otroke ter se s starejšimi (domnevnimi pedofili) dogovorijo za srečanje. Na srečanju pa odraslo osebo pričakajo člani skupine, jo fotografirajo, fotografije skupaj s posnetkom on-line pogovora objavijo na spletni strani ter domnevnega pedofila prijavijo oblastem.

Raisley je najprej sodeloval pri lovu na pedofile, nato pa je iz skupine izstopil, saj naj bi eden izmed članov skupine pri izdajanju za mladoletnika uporabljal fotografijo njegovega sina. Postal je goreč nasprotnik skupine, zato se je...

10 komentarjev

RIAA in MPAA se spravljata nad Kitajsko

CNet - Slashdot in Cnet poročata, da sta dotični organizaciji začeli boj proti kršenju avtorksih pravic na Kitajskem. To zna biti precej Sizifovo delo, saj zakona o zaščiti avtorski pravic na Kitajskem ne poznajo. Glavni trn v peti so jim Kitajske tovarne, ki masovno proizvajajo piratske izdelke, ki jih prodajajo na Kitajskih ulicah in po svetu za drobiž.

Dostikrat je tudi slišati argumente kot naprimer "Prosimo, znižajte cene in ne bomo piratizirali". Dandanes pa se je večina podjetij, ki poslujejo na Kitajskem že sprijaznila z dejstvom, da je z njihovimi izdelki nekaj hudo narobe, če jih nobeno Kitajsko podjetje ne ponareja.

Zanimi je tudi kitajski pravni sistem. Ta deluje po principu "prvi pride, prvi melje". Kitajsko podjetje lahko tako v domači državi registrira kopijo nekega izdelka kot svoj patent, in lahko celo toži originalno podjetje, ki se z originalnim izdelkom prikaže na trgu.

Z odločitvijo zloveščih antipiratskih organizacij omenjenih v naslovu, da se lotijo piratstva...

10 komentarjev

Krekerji ne počivajo, drugi del.

Ars Technica - Zdi se, da je bil tole nadvse dejaven teden za vse krekerje, ki se ukvarjajo s Playstation Portable. Najprej so vrli možiclji ugotovili, kako se iz UMD-diska prebere vsebino (in posledično na internetu že najdete prve kopije UMD iger za PSP - recimo Wipeout Pure), danes pa je napočil dan, ko si lahko po zaslugi gospoda Mirakichi na PSPju zaženete Gameboyevo igro. Sicer brez zvoka, ampak hej - s takim tempom lahko čez kakšen teden pričakujemo emulator psOne na PSP.

Yeps, če po nekakšnem naključju posedujete PSP revizijo 1.0 (torej japonskega) lahko danes na vašem PSPju poženete Gameboy Tetris in Mortal Kombat 4. Obvezno poročilo iz psphacker.com, kjer najdete tudi video posnetke zadeve v akciji.

Še povezava na originalno poročilo in izvirno novico.

63 komentarjev

DDoS napad na BitTorrent strežnike

Slashdot - Slashdot poroča, da so se neznani napadalci lotili DOS-anja BitTorrent strežnikov LokiTorrent in Suprnova.

Napadalci so neznani, saj gre za DDoS napad, po vsej verjetnosti iz množice zombijev (gre za računalnike z nameščenim trojanskim konjem, ki jih je mogoče upravljati na daljavo), znano pa je, komu gredo BitTorrent in P2P omrežja na splošno najbolj v nos.

To ni prvi napad na P2P omrežja, le-ta so bila tarča napadov že na začetku lanskega leta, pred tem pa so bili tarče DDoS napadov tudi strežniki organizacij za boj proti spamu.

10 komentarjev

DDoS po naročilu, naročnik med najbolj zaželene po kriterijih FBI

Security Focus Online - Jay Echouafni, direktor ponudnika satelitske televizije, je najel crackerje iz računalniškega podzemlja, da so konkurenčne ponudnike onesposobili z DDoS napadom. Tako je Echozafni, ki je že bil priprt, a mu je po plačani varščini celo uspelo oblasti prepričati, da so mu vrnile potni list ter dovolile potovati po in zunaj ZDA, sedaj na begu. Z DDoS napadom je konkurenci povzročil za celih 2 milijona dolarjev škode.

Tako je FBI prilil olja na ogenj, ki ga podžiga vrhovni tožilec Ashcroft s svojo akcijo "Web Snare".


19 komentarjev

Hekanje postaja resen kriminal

News.com - Namen kriminalcev je, da s svojimi nezakonitimi posli kaj zaslužijo. Služenje denarja pa do pred kratkim ni bilo nekaj, kar bi bil prvenstveni namen kiberkriminalcev, saj je veliko hekanja 'opravljenega' za zabavo. A to se počasi spreminja.

Slashdot in News.com namreč poročata, da so v Rusiji aretirali tri krekerje, ki so upraviteljem spletnih strežnikov grozili z DDoS napadi, če jim ne bodo plačali od 10.000 do 55.000 USD.

Ko v igro pride denar, je konec nedolžnosti ...

1 komentar

Spackers - crackerji s "poslanstvom"

Wired News - Kaj so crackerji, vemo - ljudje, ki z zlobnimi nameni vdirajo v tuje računalnike. Vemo tudi kaj so spammerji. In sedaj smo dobili še spackerse - crackerje, ki sodelujejo s spammerji. In ob tem seveda služijo. Za kaj gre? Wired News je pred tednim dni razkril zgodbo iz Poljske. Poljska skupina krekerjev je namreč začela oglaševati "nevidno in neprebojno gostovanje" strežnikov (invisible bulletproof hosting). Poljaki za 1500 ameriških zelencev ponujajo storitev, ki onemogoči izsleditev strežnika z orodji tipa traceroute in whois. Dodatna "prednost" njihove storitve pa je, da je mogoče ta nevidni strežnik navidezno umestiti na katerikoli strežnik - tudi na strežnik ISPja z najbolj trdo antispam politiko.

Novinarji Wired Magazina so zadevo preiskusili v praksi in priznati je treba, da se zgodba napeto bere. Preko IRC-a so stopili v stik s predstavnikom poljske crackerske skupine Tubulom in ga prosili za demonstracijo nevidnega gostovanja. Tubul jim je poslal naslov spletne strani, ki...

17 komentarjev