»

NEST.2004

Slo-Tech - Naj vas še enkrat spomnim, da se v petek prične NEST.2004. Trenutno je na voljo še 46 mest. Po vsej verjetnosti bomo kmalu prenehali sprejemati prijave, tako da tisti, ki bi si radi zagotovili vstop, pohitite. V primeru zasedenosti dvorane neprijavljeni obiskovalci ne bodo imeli vstopa.

V primeru da se dogodka nameravate udeležiti z računalnikom, je nadvse zaželeno, da posedujete mrežno kartico, približno pet metrov dolg UTP kabel in razdelilni podaljšek z eno vtičnico več, kot jih potrebujete. Vse zgoraj naštete pritikline bodo na voljo tudi pri nas, vendar jih zaradi slabih izkušenj z vračanjem mrežnih kablov lani verjetno ne bomo posojali.

14 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez deset dni bo v Sečovljah že četrto Slo-Tech srečanje -- NEST.2004. V treh dneh smo zapolnili približno pol dvorane, tako da vsi, ki bi si radi zagotovili vstop, s prijavo pohitite (prijava je omogočena samo za registrirane uporabnike Slo-Techa).

Kot si lahko preberete na strani z informacijami organiziramo kar nekaj zanimivih predavanj. Prav tako bo na voljo kar nekaj namenskih strežnikov za popularne igre in seveda tekmovanje v dveh igrah ter lepotenju ohišij.

Hrano si lahko organizirate sami, za tiste, ki so se pripravljeni zadovoliti z izborom pic, špagetov in solat pa smo v dogovoru z nekaj okoliškimi gostinci zagotovili nekaj popusta. Tako so vse zgoraj naštete specialitete na voljo po tisoč tolarjev.

Kot vedno je tudi letos na dogodku prepovedan vnos in uživanje različnih opojnih substanc (vključno z alkoholom). Posebno pozornost bomo namenili tudi izgonu okuženih računalnikov (virusi, črvi in podobna krama), zato poskrbite, da bo vaš računalnik ob prihodu čist (tako...

13 komentarjev

Slo-Tech NEST.2003

Slo-Tech - Moram priznati, da ste zelo pridni in se zagnano prijavljate na hitro približujoči se NEST.2003, saj vas je prijavljenih že 50. PRIJAVI SE!

Izgleda tudi, da je dosti interesentov, ki bi se na dogodek pripeljali z avtobusom. Da spomnimo: Avtobus bo peljal v petek dopoldne iz Maribora, se ustavil v Celju in Ljubljani ter preko Postojne prispel v Sečovlje. Naj vas še enkrat spomnim: če se nameravate v Sečovlje pripeljati z našim avtobusom, pošljite elektronsko pošto z vašimi podatki.

Dogodek se vse bolj približuje. Igre, predavanja, nagradna tekmovanja, ogledi filmov... Vse to vas čaka, če si le vzamete prost vikend in s svojim računalnikom prijadrate v Sečovlje. Kul bo. [:D]

7 komentarjev

Star Microsoft: PCji niso končna meja

The Register - Torej, naslednji del moje "Rapsodije Microsoft" bo po dolgem premoru zopet zanimiva novička iz ameriških sodišč.

Reci inu riši, sodnica Coleen Kollar-Kotelly bo po vsej verjetnosti dovolila razširitev opoazovanega področja, torej osebnih računalnikov, na ne-PCjevske platforme, ki uporabljajo Microsoftovo programsko opremo. Po vsej verjetnosti bodo izjavo prvi podali predstavniki PDA-jevskega Palm-a. Klik!

0 komentarjev

Kako do mrežnih kablov

Xtreme Tek - Vsi vemo, da prodajalci opreme s svojim prodajanjem že-vnaprej-narejenih mrežnih kablov malo pretiravajo, saj zna cena narasti nad 5000 SIT, pa še dolžina ni točno taka, kakršno smo želeli imeti. Če pa pogledamo na zadevo iz druge plati, pa vidimo, da dva konektorja ter kabel točno enake dolžine stanejo znatno manj. Rešitev? Delanje lastnih mrežnih kablov, kajpak. Okej, potrebujemo kabel, dva konektorja, erm... Osem žičk v kablu? Kam katero? S čim dam konektor na kabel? Zakaj je vse tako zapleteno? Na Xtreme Tek prepričujejo, da delo niti ni tako težko. V članku nam opišejo, kako po pravilnem postopku narediti mrežni kabel, v katero režo vtakniti kateri kabel (za kar čimmanj interference) in tako dalje. Zanimivo branje...

4 komentarji

Nekaj več podrobnosti o Columbii

The inquirer - Nekaj dni nazaj je na Slo-Techu že bila objavljena novica o novem grafičnem jedru, ki ga pripravljajo pri VIA in S3. Za razliko od prejšnjih produktov slednjega podjetja, tokrat ne bo šlo za kakšno low-end rešitev, temveč grafično jedro najvišjega ranga. Naj vas še enkrat spomnim na specifikacije:
  • 4 renderirni cevovodi s po dvema teksturirnima enotama
  • polna podpora DX 8/9
  • 300MHz frekvenca jedra
  • 128 bitni DDR pomnilnik pri 300MHz
  • 0.13 mikronska tehnologija izdelave
Že same specifikacije so dokaj impresivne, poleg tega pa možje pri S3ju pripravljajo dodatno presenečenje. Trenutno nočejo izdati veliko podatkov, govori pa se, da gre za popolnoma programibilen TBR (tile based rendering) pogon z imenom Chameleon. Pomlad 2002 bo še zanimiva (Radeon3, NV30, Columbia, KyroIII). Očitno se nam za konkurenco na področju 3D pospeševanja ni treba bati!

5 komentarjev

Alcatelovi ADSL modemi

HardOCP - Raziskovalci Supercomputer Centra iz San Diega so odkrili vrsto napak v Alcatelovem ADSL modemu. Zaradi zelo nemarne izdelave lahko vsak malo bolj spreten programer v modem dobesedno vdre, mu spreminja nastavitve in v končni fazi tudi zamenja firmware ter ga fizično izključi. Novica za nas, Slovence, niti ni tako pomembna, saj Alcatelovih ADSL proizvodov še zlepa ne bomo ugledali pri nas, vendar sem novico vseeno napisal zato, da vidite, do kakšne stopnje nevarnosti lahko pridemo pri slabi izdelavi proizvodov. Zamislite si, da bi si ta ADSL modem lastilo kakšno manjše podjetje, ki je od svoje pipice v svet odvisno ter neločljivo povezano...

1 komentar