»

Symantec prevzel PGP in GuardianEdge

Slashdot - Symantec je objavil prevzem podjetij PGP Corporation in GuardianEdge Technologies. Za prvo podjetje je odštel 300 milijonov dolarjev, za slednje pa 70 milijonov dolarjev. Če bodo regulatorji trga prevzem odobrili, bo ta končan letos poleti. Symantecov šef Enrique Salem je ob najavi prevzema dejal, da se izdelki obeh podjetij morejo skladno vključiti v Symantecov portfelj.

Podjetje GuardianEdge poznamo predvsem po programih Hard Disk Encryption in Removable Storage, ki preko OEM-sodelovanja domujeta v Symantecovih Endpoint Encryption Product in Altiris Total Management Suite. PGP zanje pripravlja enkripcijsko tehnologijo, ki jo najdemo v Symantec Data Loss Prevention. PGP Corporation sta ustanovila Jon Callas in Phil Dunkelberger in je trenutni lastnik kode za PGP, ki je eden bolj znanih programov za enkripcijo po standardu RFC4880. Čeprav Symantec z obema podjetjema sodeluje že dlje časa, je to prvi dejanski prevzem podjetij, ki se ukvarjajo z enkripcijo. Sedaj bodo lahko...

1 komentar

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Albatron KI51PV

vir: Tech Report
Slo-Tech - Standard Mini-ITX je ob predstavitvi veliko obljubljal. Rekli smo si, končno ne bo več potrebe po gromozanskih škatlah na naših mizah, če (en) računalnik potrebujemo zgolj za pisarniška opravila in brskanje po medmrežju. Mere osnovne plošče (17x17 cm) so obljubljale, da bo računalnik zelo majhen, ob katerem se celo Shuttlovi XPC-ji zdijo veliki.

Realnost seveda ni tako rožnata. Na trgu sicer je mogoče kupiti matične plošče tega standarda, vendar je na skoraj vse pricinjen šibak Viin procesor (C3, C5, C7) , ki sparjen z njenim veznim naborom včasih ne nudi dovoljšnje in udobne odzivnosti.

Albatron očitno zna prisluhniti potrebam na trgu...

31 komentarjev

Kako deluje eden največjih zastonjskih e-poštnih ponudnikov - Hotmail

Slashdot - Na Slashdot poročajo, da se je ekipa ACM Queue povezala s Philom Smootom, ki je odgovorni inženir pri Hotmailu in skrbi za delovanje celotne infrastrukture, in ga povprašala kako stvari pri njih delujejo. Smoot je med drugim povedal, kako obvladujejo več desettisoč emailov na dan, kako se bojujejo proti spamu in kakšne so težave pri tako veliki količini strežnikov in uporabnikov. Pravi tudi, da so se morali za obvladovanje svojih strežnikov zateči nazaj k skriptam in ukazni vrstici. Ampak najbolje, da si celoten intervju preberete sami. Želim zanimivo branje.

42 komentarjev

Česa smo se naučili od Blasterja

Slashdot - Avgusta bo minilo leto, odkar je internetni črv Blaster pričel svoj uničujoči pohod. Jim Morrison, ki je zaposlen pri Symantecu, je napisal izvrsten šeststranski članek, v katerem analizira Blasterjev napad, posledice in razloži, kaj smo se naučili oz. bi se morali naučiti od njega. Zelo zanimiv članek, v katerem ni suhoparnega podajanje dejstev, temveč ima zgodbo, tehnične podrobnosti pa razloži na širšemu občinstvu povsem razumljiv način. Priporočeno branje!

46 komentarjev

Padalo, ki vam utegne rešiti življenje

Slo-Tech - Tole novico nam je poslal Primoz Princic:

Tole sem ravno prebral na SIOL-u:
Padalo za zaposlene v visokih stavbah

Izraelsko podjetje je izdelalo padalo za zaposlene v visokih stavbah - proizvod, ki ga je vzpodbudil napad na Svetovno trgovsko središče 11. septembra.

"Tri tedne po napadu je bil izdelan načrt za tako imenovani Executivechute, testiran in pripravljen za izdelavo," je povedal direktor Apco Aviation.

Padalo, ki daje videz nahrbtnika prodajajo na ameriškem in japonskem tržišču za 795 dolarjev, težko pa je manj kot dva kilograma. LOL.

7 komentarjev