»

Codemasters napaden in nedostopen

Guardian - Na spletni strani Codemasters so konec tedna priznali, da so jih 3. junija napadli hekerji. V elektronskem sporočilu vsem svojim strankam so zapisali, da so jim odtujili bazo podatkov z imeni, elektronskimi naslovi, naslovi, telefonskimi številkami in rojstnimi podatki strank, zato naj pazljivo pregledajo vsako prejeto elektronsko sporočilo, ki trdi da je iz Codemastersa. Bančni podatki in gesla naj ne bi bili odtujeni. Čeprav so bila gesla šifrirana in naj jih napadalci ne bi imeli možnosti prebrati, svetujejo vsem uporabnikom, da spremenijo svoja gesla, če uporabljajo XboX Live ali druge storitve.

Tiskovni predstavnik Codemastersa, ki je največji založnik računalniških iger v Veliki Britaniji, je povedal, da so več kot teden dni z...

2 komentarja

Prerojena GeForce 6600

Tom's Hardware - Eno leto je minilo od splavitve prvih PCIe grafičnih kartic in Nvidiino glavno orožje v srednjem razredu je bila in še vedno je serija GeForce 6600. Zdaj pa je nVidia osvežila to kartico s hitrejšim, a tudi cenejšim DDR2 pomnilnikom.



XFX-ovo rešitev so že stestirali na Tom's Hardware, za cenovni razred pa se je obnesla odlično. V primerjavi z Nvidiinimi frekvencami je pri tej kartici za 50 MHz povišana hitrost jedra (s 350 MHz na 400 MHz), hitrost pomnilnika pa se ni spremenila, torej je 400 MHz. Kartica se navija odlično, saj so zlahka presegli 500 MHz pri jedru (537 MHz), pomnilnik pa je dosegel skoraj 500 MHz.

Ta grafična kartica je odlična za skok v PCIe tabor, saj je za...

7 komentarjev

Electronic Arts bo ponudil odlomke glasbe iz znanih iger

GameSHOUT - Pri Electronic Arts so sklenili partnerstvo z Network Music Group, saj načrtujejo izdajo albumov z glasbo iz najuspešnejših EAjevih iger. Tako naj bi bili do konca leta 2005 na voljo soundtracki iz Medal of Honor, SSX, The Sims, NBA Live 2004, Battlefield 2: Modern Combat, itd.

Steve Schnur, ki tesno sodeluje s podjetjem EA, je zagotovil, da bodo v prihodnje ob izdaji iger takoj na voljo tudi albumi z glasbo, ponudili pa bodo tudi melodije za mobilne telefone. Vse skupaj bomo lahko kupili zgolj v spletnih prodajalnah - ponudba bo izključno digitalna, morda pa bodo izkoristili še prednosti iTunesa in v skladu z nedavnimi potezami Appla ponudili tudi mini posnetke. Več v originalni novici.

14 komentarjev

Spielberg se podaja v svet računalniških igric

ABC News - Steven Spielberg bo po poročanju ABC News svoje talente, ki jih je do sedaj s pridom izkoriščal v Hollywoodu, poskušal vnovčiti v svetu računalništva. S strokovnjaki podjetja Electronic Arts bo namreč razvil tri računalniške igre, o katerih trenutno ni še nič znanega, lahko pa upamo, da si Spielberg ne bo pokvaril ugleda. Kdaj točno bomo lahko digitalne umotvore nabavili, se ne ve, izid je predviden šele čez nekaj let. Več tukaj.

31 komentarjev

Slovensko prvenstvo v igri Richard Burns rally

Slo-Tech - Nekaj let za Južno Korejo tudi v deželici pod Alpami vznikajo prvenstva prek spleta v igrah. Eno teh zgodnjih bo v igri Richard Burns rally. Prvenstvo bo potekalo od 1. oktobra dalje, vsebovalo pa bo 10 rallyjev, vsak iz večih hitrostnih preizkušenj.

Prijavljenih je že nekaj nad 40, izvedba meritev pa je realizirana s pomočjo dodatka, ki se pogovarja s stežnikom in vam prikazuje vmesne rezultate. Testna vožnja je žal že za nami, če pa vas zanima, si oglejte tudi uradno stran prvenstva.

Na novico nas je opozoril, verjetno organizator, carli.

10 komentarjev

Prihajajoči dirkačini

GamersHell.com - Starejše igre iz serije Need For Speed so se zelo dobro prodajale, potem pa je sledilo nekaj izdelkov, ki so naleteli na kritike. Pri Electronic Arts so se trudili na različne načine in z zadnjo izdajo NFS-ja zadeli v črno. Need For Speed: Underground je prepričal s svojim občutkom hitrosti, grafiko in igralnostjo, popularen pa je bil tudi pri medmrežnih igralcih. Pri EA so opazili, da je ljudstvo razgrabilo vse kopije in se zato odločili obdržati staro formulo za uspeh (Don't fix it if it ain't broken), tako da naslednji naslov iz serije NFS ne bo v popolnoma nič drugačnem stilu, kot je bila to navada zadnjih nekaj let; le izpilili, poglobili in polepšali bodo prejšnji del.

V...

18 komentarjev

Naliv predstavitvenih posnetkov se nadaljuje...

Slo-Tech - Za velike sejme, kot je recimo E3, izdelovalci ponavadi v tajnosti pripravljajo pisane filmčke, katerih premiera se nato pompozno zgodi na sami sejemski prireditvi. Ko je vsega skupaj konec, se stvari znajdejo na internetu, da si jih pogledamo še tisti, ki si letalske vozovnice za potovanje preko Atlantika ne moremo privoščiti. Omenjeno izhajanje posnetkov se odvija prav sedaj, pa čeprav je bilo trojnega Eja konec že pred dvemi tedni.

Naj naštejem samo nekatere: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl (ponovna eksplozija v Černobilu leta 2006 in novi zapleti - na sliki), Prince Of Persia 2 (drugi del dogodivščin legendarnega princa), Anarchy Online: Alien Invasion (dodatek za znano...

4 komentarji

Prihajajoče digitalne mojstrovine

GamersHell.com - Playboy The Mansion je naslov igre, ki se pripravlja že nekaj časa. V igri bomo imeli vlogo šefa znane revije za odrasle, prirejali bomo zabave v dvorcu, oblikovali popularni časopis in se družili z znanimi osebnostmi. Po besedah avtorjev Groove Games in Arush Entertainment bo igra za Xbox in PS2 izšla to poletje, če in kdaj pa jo bomo uzrli na PC-jih, pa še ni znano. Krajši opis igre si preberite tukaj.

Po nekaj letih povprečno uspešnih iger iz serije NFS je Need For Speed: Underground pompozno udarila na trg in se razširila hitro kot kak virus (prodanih naj bi bilo več kot 5 milijonov primerkov). Postala je izredno popularna,...

8 komentarjev

500 in 400 W

Virtual-Underground - Na Virtual-Underground so si ogledali dva napajalnika podjetja Raidmax - 500 in 400 vatno izvedenko. Zelo so pohvalili njuno ceno, izgled (zadeva izgleda precej mogočno, predvsem zaradi zunanjega ventilatorja), stabilnost (karkoli so že hoteli povedati s tem) in zmogljivost. Grajali pa so barvo, ki se zelo hitro opraska ter več kot 10% odstopanje pri +12 V napetosti. Ni ravno Enermax ali kaj podobnega, je pa poceni. Se vseeno izplača?

2 komentarja

DVD plošča za 400 ur videa

SiOL - Ploščo s takšno količino podatkov bi trenutno lahko nadomestili le z zajetnim kupom DVDjev ali s še večjim kupom klasičnih CD plošč. A ponudba omenjenih plošč na trgu ni več daleč. Japonskemu podjetju Hitachi, ki je prevzelo program IBM-ovih trdih diskov, je uspelo na DVD ploščo nanesti več sto slojev za zapis podatkov, pri čemer ima vsak sloj enako kapaciteto kot današnji DVD ploščki. Zaradi vedno večje količine podatkov so tovrstne spremembe več kot dobrodošle. Lansiranje izdelkov na trg napovedujejo za leto 2007. Izvirna novica.

11 komentarjev