»

Po 20 letih se poslavlja stari logotip Windows

Microsoft - Microsoft se je odločil, da bo v Windows 8 predelal od temeljev do strehe. Po vrsti globokih konceptualnih sprememb, kot sta nov vmesnik Metro in izdaja verzije za ARM, so se namenili izvesti tudi kakšno bolj kozmetično. V Redmondu so se odločili, da se stari logotip Windows (okno v obliki zastave) po 20 letih poslavlja. Windows 8 bo imel nov, štirikotni okenski logotip, ki jim ga je pomagalo oblikovati podjetje Pentagram.

Windows 3.1, ki je izšel leta 1992, je prvikrat uporabljal barvni logotip, v katerem je okno v obliki zastave iz štirih raznobarvnih predelov. Do Windows XP je ta ostal bolj ali manj nespremenjen. V naslednjih verzijah je ogrodje ostalo enako, spremenile pa so se poteze in oblikovanje. Ker prinaša Windows 8 vrsto novosti, so želeli v Redmondu tudi nov logotip. Tako so po dvajsetih letih logotip v obliki zastave...

69 komentarjev

Braille bralnik SMSov za slepe

engadget - Kratka besedilna sporočila, SMSi, so za slepe in slabovidne bolj ali manj neuporabni, saj vsebine enostavno ne morejo prebrati. Ena izmed rešitev je branje teh sporočil, kar podpirajo nekateri telefoni, a se pogosto zmedejo že pri kraticah, da ne-angleških, tujih jezikov ne omenjamo. Pri Nokii so se zato odločili pomagati ljudem s težavami z vidom in so v sodelovanju z Finsko Federacijo Slepih in Slabovidnih ter Univerziteto v Tampereju razvili Nokia Braille Reader, ki slepim in slabovidnim sporočila posreduje v poznani obliki Braillove pisave.

Aplikacijo se po zagonu skrije v ozadje, od prejetem sporočilu pa samodejno reagira ter se aktivira. SMS Sporočilo nato prebere s pritiskom na zaslon, črko za črko. V primeru polne pike telefon...

25 komentarjev

FreeBSD logo

FreeBSD - Kot smo na naši strani že poročali, so se ustvarjalci sistema FreeBSD letos februarja odločili, da se želijo svetu predstavljati z logotipom, ter celostno podobo, ki spada zraven. Zanj so razpisali natečaj, na katerega je bilo prijavljenih, če me spomin ne vara, okrog 650 logotipov.

Logotip je bil sicer izbran že sredi oktobra, danes pa so se ga odločili pokazati tudi javnosti. Zmagovalec natečaja je Anton K. Gural, njegov izdelek pa si lahko ogledate tule:



Prenova spletne strani v skladu z logotipom je že načrtovana, glede na zgornjo sliko pa lahko pričakujemo spremembe tudi drugje.

Če se morda sprašujete, kaj se je zgodilo z hudičkom, bodite brez skrbi,...

56 komentarjev

Kaj se dogaja pri Intelu?

X-Bit Labs - Poleg pospešene priprave na lansiranje Pentiuma4, ki bo deloval s frekvenco 3 GHz, marsikaj. A očitno Intelovcem ne primanjkuje časa za kovanje novih logotipov za svoje izdelke. Pred kratkim so na tej francoski strani objavili kup različnih logotipov, ki so jih pri Intelu zrisali za svoje procesorske nabore. Svoj komentar glede novih logotipov so spisali tudi pri X-Bit labsih.

3 komentarji

SmartSMS 4.5

gsmsoft.nu - Ker je naša galerija Nokiinih logotipov zelo dobro obiskana, je v mojem in vašem interesu, da zadevo obnavljamo. Ker sem obljubil, da vam bom sporočil, ko bo prišel na dan program za logotipe pri drugih znamkah GSMjev, se bom tega držal in zato vam povem, da je izšel (že nekaj časa nazaj) SmartSMS 4.5, ki naj bi podpiral pošiljanje logotpiov poleg na Nokiine aparate tudi na: Ericsson-ove, Siemens-ove, Alcatel-ove ter Motoroline.
gsmsoft.nu je tu za vas, obljubljam pa, da bom v kratkem tudi sam raziskal ta program in napisal kratek vodič, kot ste vajeni.

5 komentarjev

Abitove SDR+DDR rešitve

Overclockers Australia - Ko sem pred nekaj dnevi (približno pred enim tednom) za novico dal test DDR Athlon osnovnih plošč, je med njimi bila tudi Asusova A7A266, ki podpira, poleg DDR pomnilnika, tudi kombinacijo s SDR enotami. Kaj pa pravi Abit? Avstralski Overclockerji so Abit pobarali ter dobili odgovor v stilu, da se oni takih rešitev ne bodo posluževali, saj Abit ja dela najboljše ter oh in sploh stabilne plošče, ter da bi vgradnja dodatnih SDRAM rež za pomnilnik resno vplivala na stabilnost. Po eni strani se z njimi strinjam, saj tudi osnovne plošče s EDO / SDRAM kombinacijami niso preživele dolgo. Po drugi strani pa Abit ja ne sme pustiti, da mu bo mali (!) Asus delal tako konkurenco...

0 komentarjev

V Belgiji je uporaba Napsterja kazniva!

Salon - Woah, ti Belgijci pa so res striktni pri izvajanju raznoraznih antipiratskih zakonov. V zadnjem času so se tako spravili celo nad uporabnike MP3 filetkov! Po zaslugi pritožb velikih glasbenih podjetij so tako Belgijski policisti že opravili več hišnih preiskav, pri uporabnikih, za katere sumijo, da uporabljajo internet strani, namenjene izmenjavi glasbe v digitalnem formatu. Mater, kakšen zločin. Vse bi jih bilo treba pozapreti! Mislim, D0H! Več o zgodbi lahko preberete tukaj. In še enkrat: D0H !

2 komentarja

Spreminjanje GSM logotipov

Jaz - alien-w in V.I.P. sta se skupaj potrudila in za dobrobit vseh nas napisala novi članek, oziroma dodala kar novo funkcijo celotnem Slo-Techu. Gre za zadnje čase zelo popularno zamenjevanje logotipov na mobilnikih in fanta sta se potrudila in za Slo-Techerje izdelala računalniške logotipe, ki jih ni za dobiti drugje. V zanimivem članku lahko izveste in dobite vse potrebno za inštalacijo novega logotipa, v meniju na levi strani pa boste opazili povezavo na galerijo logotipov, kjer potrebne slikice tudi dobite. Fanta obljubljata, da bosta galerijo redno vzrdževala, tako da jo pogosto preglejte. Morda bosta celo tako dobra, da vam bosta izdelala logotip po želji, le pisati jima morate!

2 komentarja