»

GTA IV prestavljena na sredino leta 2008

Daily Tech - Predsednik založbe Take-Two je potrdil da je GTA IV na Xbox 360 in PS3 prestavljena iz novembra 2007 na v najboljšem primeru aprila 2008. Ker naj bi ta igra postavljala nove meje v igralskem svetu, poleg tega pa bo izšla na dveh različnih konzolah, ustvarjalci potrebujejo mnogo časa da igro pripravijo perfektno, kar je po njihovem mnennju vitalnega pomena.

Beri več

10 komentarjev

Peter Moore prestopil iz Microsofta v EA Sports

Geek - Peter Moore, vizionarski človek igričarstva, je zapustil Microsoft in prestopil k Electronic Arts. Kot pravijo, je veliko prispeval k razvoju iger, saj ga mnogi sodelavci spoštujejo kot človeka z vizijo. Prav on naj bi tudi skrbel za globalno prodajo Xboxa 360, izboljšal nivo iger in pomagal tudi pri vzponu konzol. Novo službo je dobil pri EA Sports, kot njen predsednik. Pri Microsoftu ga bo nadomestil Don Mattrick, tudi bivši predsednik EA in trenutni zunanji sodelavec MS.

6 komentarjev

Nov članek: Kupovati drugje bi bilo potratno

Slo-Tech - Kičastno okrašena mesta, cingljajoči debeluhi v rdečih oblekah, nizke temperature... ja, božič je prišel in odšel. Praznični čas pa je seveda tudi čas nakupov in vedno več ljudi se zaradi grozljivih gneč v trgovini odloča kar za nakupe iz domačega naslonjača.

Tako smo odšli na miselno popotovanje ter si poskušali predstavljati, kako bi si priborili še kakšno točko popusta več, ker pa programerji domačih spletnih trgovin za besedo varnost očitno zelo redko slišijo, v naših sanjah nismo naleteli na resnejše probleme. Nek večer so se tako sanje prelevile v besede in zraven so nastale še simbolične slike. Oboje se je sestavilo v nov članek, ki v teoretično opiše napake nekaterih spletnih trgovin.



Otroci, ne poskušajte tega doma...

63 komentarjev

Skupina se opravičuje oboževalcem zaradi zaščite proti presnemavanju

The inquirer - Glasbena skupina Switchfoot, za katero osebno sicer še nisem slišal, se je na svojih koncertih in na Sony-evem glasbenem forumu opravičila svojim oboževalcem za zaščito, ki jim onemogoča, da bi si presneli njihovo glasbo na svoj računalnik in gizme, kot so ipod in podobna moderna čudesa.

Na forumu Tim Foreman, eden od članov skupine celo navaja več načinov kako zaobiti tole zaščito, ter jih tudi podrobno opiše.

Zanimivo je videti, da se celo glasbeniki ne strinjajo s trenutnimi določili o zaščitah avtorskih pravic, ki so, kot izgleda založbam precej bolj pomembne, kot ljudje, ki avtorska dela ustvarjajo..

17 komentarjev

Sony podpisal pogodbo o legalni izmenjavi glasbenih datotek

BBC - Svetovni gigant Sony BMG in angleško podjetje PlayLouder MSP sta podpisala pogodbo s katero podjetje PlayLouder MSP svojim uporabnikom omogoča legalno izmenjavo glasbenih datotek, katerih založnik je Sony BMG, s pomočjo p2p omrežja. Playlouder MSP bo svojo storitev začel tržiti konec septembra, naročnina pa bo znažala 27 angleških funtov (dobrih 9600 SIT) na mesec za osnovni 1 Mbps paket. Datoteke se bodo izmenjevale z že obstoječimi rešitvami, omrežje podjetja pa bo temu početju posebej prirejeno. Seveda izmenjava z uporabniki drugih ponudnikov dostopa do interneta ne bo možna.

Pojavila se je tudi hipoteza, da bi lahko glasbena industrija s podobnimi pogodbami z ostalimi ponudniki dostopa do interneta na leto zaslužila približno 13 milijard dolarjev dobička, seveda ob predpostavki, da bi pogodbo sklenili vsi ponudniki širokopasovnih povezav.

Kakašna bi bila cena te storitve v Sloveniji? Pustimo se presenetiti ...

8 komentarjev

Sony vzpostavil spletno trgovino z digitalno glasbo

Geek - Sony se je s svojo spletno trgovino, ki prodaja digitalno glasbo, pridružil Napsterju in iTunesu. Cena za datoteko je 99 centov, torej enako kot pri omenjenima trgovinama. Storitev se imenuje Sony Connect in vsebuje več kot 500.000 glasbenih datotek. Izgleda, da so podjetja le spoznala možnost zaslužka tudi v tej smeri in da se število spletnih trgovin, ki prodajajo digitalno glasbo, povečuje. Klik!

7 komentarjev

Napster prodal pet milijonov skladb

vir: Napster
Slashdot - Na News.com poročajo, da je naslednik prvotnega Napsterja, plačljivi servis Napster 2, za prenos skladb z interneta, ki je v Roxiovi lasti, od oktobra, ko je pričel obratovati, prodal že več kot pet milijonov skladb. Med programi, namenjeni uporabi izključno na PC-jih, ga to postavlja na prvo mesto, sicer pa absolutno prvo mesto drži Applov izum iTunes s 56 odstotnim tržnim deležem, ki ga lahko uporabljajo tako uporabniki PC-jev kot tudi Machintoshev. Več o tem.

11 komentarjev

Prenesenih že 25 milijonov skladb

Slashdot - Očitno je, da se je Applov servis za legalni prenos skladb dobro prijel. Apple je sedaj naznanil, da so uporabniki iz iTunes Music Store prenesli že več kot petindvajset milijonov skladb. Pri Applu priznavajo, da je k tako visokim številkam gotovo pripomogla tudi izdaja aplikacije za Windows okolje. Če se sprašujete, katera je bila petindvajsetmilijonta skladba, vam lahko zaupamo, da gre za Let It Snow! Franka Sinatre. Več o tem.

9 komentarjev

iTunes petkrat popularnejši od Napsterja

PC Pro - Podjetje Apple je izdalo novo finančno poročilo, v katerem trdi, da je preko izdelka iTunes prodalo petkrat več glasbe kot Napster v prvem tednu prodaje. Po podatkih naj bi iTunes prodal 1,5 milijona pesmi, Napster pa "le" 300.000. Podjetje dodaja, da je bilo to 80 odstotkov vse prenesene legalne glasbe na trgu, s čimer se lahko verjetno le še dodatno pohvalijo. Očitno se je njihova kombinacija iPoda in iTunesa resnično obnesla, prednost pa imajo verjetno tudi v tem, da je iTunes uporaben tako na Applovih računalniki kot tudi na PC-jih, medtem ko je Napster uporaben le na slednjih. Izvirna novica.

4 komentarji