»

Kiberpipina ponudba

IBM 3390

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je okrog in spet vas vabimo v svoje prostore. Od danes dalje je na ogled Zgodovina trdih diskov v režiji Kiberpipinega računalniškega muzeja, v torek bo Urban Škudink na POT predstavil testiranje Django spletnih aplikacij, na SU pa bo Željko Filipin predstavil Watir, Ruby orodje za testiranje spletnih aplikacij. Še vedno velja, da lahko zamujena predavanja pogledate, ko jih objavimo v našem video arhivu, če pa v času predavanja samo nimate časa priti...

0 komentarjev

Japonsko v angleško - med fotokopiranjem!

Slashdot - Japonci nas spet presenečajo, lahko beremo. Ker so očitno doumeli, da njihovih grabljic ne znamo niti prerisati, kaj šele prebrati, so računalniške prevajalnike še nadgradili - in dobili prevajalski fotokopirni stroj. Mrcina poseduje optično zaznavo črk (OCR) in povezavo do procesne enote, ki razvozlata čudne znake, jih prevedeta in natisneta angleški prevod (po želji tudi kitajskega ali korejskega). O kakovosti prevodov še ni podatkov.

All your base are belong to us.

13 komentarjev

Ko se forumaši spravijo na TV

newsobserver.com - V četrtek in petek prejšnji teden se je zgodil še en dokaz, da se lahko tudi najboljše ideje sprevrnejo v čisto nočno moro. Lokalna televizija News 14 Carolina iz ZDA se je ob prihajajočem snežnem neurju ponudila, da bo brezplačno objavljala sporočila tistih lokalnih podjetij, ki bi zaradi vremena imela težave s poslovanjem. Sporočilo si lahko oddal kar preko obrazca na njihovi spletni strani. Slaba ideja. Zelo hitro so se na tv začela pojavljati sporočila v stilu: "Cecil's Cockring Emporium - Back up by tommorow" in pa "All Your Base Are Belong To Us". Sporočila so nehali predvajati šele po trinajstih urah nenehnih objav. Povezava na originalni forum (zelo zabavno branje): The Wolf Web...

9 komentarjev

Prosto programje kot svetovna kulturna dediščina

Slo-Tech - Francoska podružnica fundacije za prosto programje (FSF) se je odločila, da bo poskušala prosto programje uvrstiti v program zaščitene svetovne kulturne dediščine pri UNESCO.

Trdijo, da prosto programje ne le pomaga računalniški panogi, temveč promovira svobodo, bratstvo in enakost ter zato koristi celotnemu človeštvu. Tako bo prosto programje trajno zaščiteno pred nevarnimi grožnjami, predvsem pa proti nevarnim napadom kot so patenti, DMCA, Palladium in podobni.

Ustanovitelj fundacije Richard M. Stallman je dejal :"To serve humanity with software, software should be free, because software belongs to human knowledge. Proprietary software does not belong to human knowledge." Več informacij.

30 komentarjev

Zakaj 64 bitov?

Wired News - Trenutno je precej govora o 64 bitnih procesorjih, še posebej zaradi prihajajočih 64 bitnih Athlonov in dolgo opevanega Opterona. Vendar pa se tu pojavlja vprašanje, če resnično potrebujemo 64 bitne procesorje. Pravega odgovora trenutno ni, a slej ko prej bomo morali uporabniki poseči tudi po teh procesorjih, saj lahko sedanji 32 bitni primerki naslavljajo le do 4 GB pomnilnika, medtem ko je meja pri 64 bitnih procesorjih pri 1000 eksabajtov. Precej govora je tudi o obratni združljivosti z 32 bitnimi aplikacijami, kar bi lahko bila ena izmed prednosti AMD-jevega Opterona. Več o tem si lahko preberete v kratkem, a dobrem članku na Wired News.

5 komentarjev

Fan adapterji

Overclockers Australia - O teh adapterjih sem že pisal, vendar je bil takrat testiran samo en primerek. Če si malce več adapterjev na kupu (na testu sta bila dva), potem si oglejte ta test. Seveda pa si lahko adapter za ventilator z malo iznajdljivosti naredite tudi sami. Če boste slučajno mojstrovali, potem pošljite slike svojega izdelka. Z veseljem jih bom objavil.

0 komentarjev

All your base are belong to us

Wired News - Če ste na internetu koliko-toliko aktivni, potem ste zadnje čase gotovo na vseh koncih in krajih opazili ponavljanje čudnega stavka "All your base are belong to us". Kot vsi drugi popularni hypi (spomnite se samo dudic, ki so jih prodajali pred par leti... WTF?) se je zadeva v trenutku razširila po celem internetu in je sedaj ena izmed glavnih tem pogovora na raznih irc kanalih, forumih in internet straneh. No, verjetno vas zanima od kod zadeva sploh izhaja in kako se je lahko tako hitro razširila. Potem si oglejte ta članek na Wired News. Priporočam pa vam tudi ogled tega filmčka... potem vam bo jasno, kakšne so razsežnosti vsega skupaj .

3 komentarji

Koliko-toliko

Jaz - Okies folkeci, stran je koliko-toliko aktivna. Večina stvari že dela, nekaj pa jih bomo dodali še v prihodnjih dneh. Lahko bi celo rekli, da je stran 85% funkcionalna [:\\].Kot vas je že Sergio opozoril v prejšnjih dveh novicah, se morate ponovno prijaviti v bazo uporabnikov. Brez skrbi, ta baza bo dokončna in se ne bo več spreminjala. Natančno sledite navodilom prijave in problemov nebi smelo biti. Pa še nekaj: prejel sem nekaj pritožb zaradi obveznosti vnosa imena in priimka. V bistvu vas nihče ne sili, da v tista mesta ne vnesete izmišljeni podatkov, toda v končni fazi boste vi na slabšem, saj tako ne boste mogli sodelovati v nagradni igri [:P]. Odločitev je torej tudi tu popolnoma vaša.Glede napak v člankih in trikih pa je tako, da se zavedamo njihovega obstoja, toda danes jih ne bomo spreminjali. Verjetno nikjer ni ničesar večjega, kot kakšen datum in vse povezave [;)]. Povezav na teste danes sploh ni, lahko pa jih pričakujete jutri, ko bomo porihtali tudi vse medčlankovne...

7 komentarjev