»

Depeche Mode prvi od novih starih glasbenikov?

Signal vs. Noise - Kakor poroča Thomas Baekdal na Signal vs. Noise blogu bodo kupci novega albuma skupine Depeche Mode, ki ga bodo pretočili iz ameriške glasbene spletne prodajalne iTunes, prejeli posebno kodo s katero jim bo omogočen dostopen do prednakupa kart za turnejo. Tu prav tako ne gre za karšnekoli karte ampak za svoje največje oboževalce obljublja prav posebno dobra mesta.

Avtor nadalje izpostavi še zanimivo potezo skupine White Stripes, ki je svoj album postavila v spletne trgovine že dva tedna potem, ko so ga dokončali. Za tiste, ki niste seznanjeni s postopkom izdaje glasbe v svet naj omenimo da ponavadi traja mesece, da album pride do prvih glasbenih kritikov in potem še nekaj mesecev da smo je deležni tudi oboževalci. Zato ni nič nenavadnega, če po internetu krožijo kopije že par mesecev pred uradnim izzidom.

Kot odgovor takšnim dejanjem nekateri že omenjajo, da bo prišlo do manjše revolucije tudi pri glasbenih založbah in glasbenikih, ki bodo posvojili postopek hitrega lansiranja...

4 komentarji

Napovedujemo NEST:2004

Slo-Tech - Kaj je lepšega, kot tri dni neprestanega igranja iger, izmenjave poučnih datotek ter poslušanja predavanj mojstrov z naše strani. Lepše je lahko samo, če vse to preživite v družbi kolegov, ki jih redno srečujete na forumu in imajo prav tako računalništvo v krvi. Za povrh pa se še vse skupaj dogaja ob morju.

Po mučnih predpripravah smo si uspeli zagotovili prostor ter dovolj elektrike, da bo letošnji NEST:2004 še boljši in večji kakor NEST.2003. Ponovno bo potekal v prostorih OŠ Sečovlje od 16. do 18. julija. Poleg velikega LAN-a tudi letos ne bodo izostala predavanja, šušlja pa se tudi o bolj aktivnem predelovanju ohišij.

Zaradi velikega interesa se bo potrebno predhodno prijaviti. O tem kdaj in kako to storite, pa boste izvedeli čez nekaj dni.

59 komentarjev

Novo na Slo-Mod

Slo-Mod - Mokre sanje prvih ustvarjalcev in obiskovalcev Slo-Techa so bile v veliki meri tudi modifikacije računalniških komponent. Slo-Tech je v evoluciji postajal čedalje bolj splošen računalniški portal in tudi to je na nek način botrovalo nastanku portala Slo-Mod, o katerem smo že poročali.

Pridni ustvarjalci nekaj tednov stare strani so že spisali nekaj nadvse zanimivih člankov. Winsucker je ustvaril članek Vgradnja dveh napajalcev, Zupo vas bo seznanil s stvorom, ki sliši na ime Disk-o-tišalnik, S-Master pa je spisal navodila, kako spremeniti Herculesa 9800 v 9800 PRO. Seznam vseh člankov najdete tukaj, preberite pa si tudi predstavitev ekipe in pravilnik.

1 komentar

"Mokre sanje"

vir: Slo-Mod
Slo-Mod - Konec tedna je čas lagodnosti in posvečanja hobijem, recimo brklanju po računalniku. Če se česa podobnega nameravate lotiti tudi sami, čemu ne bi tega počeli kot najboljši? Po mnenju naše "strokovne žirije" je bil med slednjimi na NEST-u 2003 tudi Jakoslav z svojim vodnim hlajenjem. Za vse, ki njegovi predstavitvi v Sečovljah niste prisostvovali, ali pa so vam kakšne podrobnosti ušle iz spomina je sedaj napisal še članek.

11 komentarjev

Dobro jutro, Slo-Mod!

Slo-Tech - Če se vam kdaj potoži za vzdušjem, ki je vladalo v zadnjih decemberskih dneh leta 1999, ko je Slo-Tech odprl svoja vrata, ali pa ga sploh niste doživeli, imate odlično priložnost, da to popravite. Priča smo lahko rojstvu nove slovenske strani Slo-Mod, usmerjene predvsem v modifikacijske vode. Fantje (če se za kakšinim izmed vzdevkov skriva deklica, se ji iz vsega srca opravičujem) pravijo, da spočetka upajo na vsaj novico dnevno, tako da jih velja občasno poklikati, ako čutite sušo glede tovrstnih novic pri nas. Vsekakor pa si preberite njihov prvi članek, Izdelava nosilcev.

Konkurenca je vedno dobrodošla, če drugega ne, se bo tako morda kdo od nas zavlekel pred tipkovnico in spackal kakšen nepozaben članek. (Dosedanje, nekoliko srednjeveške motode priepričevanja člankopiscev, kot ste najbrž opazili, ne delujeo ravno najbolje. Packi mi imamo predebelo kožo.) [;)]

17 komentarjev

Zalman CNPS5700D-Cu

Overclocker's Club - Ko nadgrajujemo sisteme z vedno bolj zmogljivimi procesorji, se nam ti jasno tudi vedno bolj segrevajo. Večinoma so taka hladilna telesa zelo glasna, kar lahko moti vsakogar. Pri Zalmanu so zato naredili tih hladilnik, ki pa ne le da je skoraj neslišen, temveč tudi zelo dobro hladi. Problematična je le cena, saj nas bi udaril po žepu z dobrimi 53-imi dolarji. Test in njegovo predstavitev si lahko ogledate na Overclocker's Club Canada.

9 komentarjev

Cheapass vodno hlajenje

Spode's Abode - Dr. Surlyjoe že kar nekaj časa packa svoje vodno hlajenje sisteme in se smeje celotni overclockerski skupnosti, ki plačuje mastne denarce za svoje hladilne sisteme. Za Surlyjoa bi lahko rekli, da je praktičen in iznajdljiv človek in živi dokaz, da se da tudi najbolj komplicirane stvari poenostaviti do te mere, da postanejo dostopne dobesedno vsakemu bebcu. Če tipa in njegovega dela še ne poznate, potem je njegova zadnja stvaritev kar primerna, da vas seznani z njegovim načinom dela. Grdo, ampak efektivno je izraz, ki ste ga iskali .

0 komentarjev