» »

Depeche Mode prvi od novih starih glasbenikov?

Depeche Mode prvi od novih starih glasbenikov?

Signal vs. Noise - Kakor poroča Thomas Baekdal na Signal vs. Noise blogu bodo kupci novega albuma skupine Depeche Mode, ki ga bodo pretočili iz ameriške glasbene spletne prodajalne iTunes, prejeli posebno kodo s katero jim bo omogočen dostopen do prednakupa kart za turnejo. Tu prav tako ne gre za karšnekoli karte ampak za svoje največje oboževalce obljublja prav posebno dobra mesta.

Avtor nadalje izpostavi še zanimivo potezo skupine White Stripes, ki je svoj album postavila v spletne trgovine že dva tedna potem, ko so ga dokončali. Za tiste, ki niste seznanjeni s postopkom izdaje glasbe v svet naj omenimo da ponavadi traja mesece, da album pride do prvih glasbenih kritikov in potem še nekaj mesecev da smo je deležni tudi oboževalci. Zato ni nič nenavadnega, če po internetu krožijo kopije že par mesecev pred uradnim izzidom.

Kot odgovor takšnim dejanjem nekateri že omenjajo, da bo prišlo do manjše revolucije tudi pri glasbenih založbah in glasbenikih, ki bodo posvojili postopek hitrega lansiranja izdelkov na trg.

4 komentarji

Izi ::

Piše, da lahko s to kodo vsak oboževalec naroči do štiri "prioritetna sedišča".
Ker pa teh prioritetnih sedišč ni neskončno mnogo (v resnici jih je precej malo) se bo večina morala obrisati pod nosom.
Pri takih "akcijah" gre večinoma vedno po načelu kdor prej pride prej melje.
Poleg tega je to ponavadi že vse prej zmenjeno in se potala "pod pultom", če imaš veze seveda.

Isht ::

Nine inch nails so novi album, With teeth, prav tako dali na internet preden se je pojavil v prodajalnah. Pravzaprav se je cel album, od začetka do konca, dalo poslušati v streaming izvedbi že dva tedna pred izidom, tako da Depeche mode niso ravno neki hudi inovatorji na tem področju.
Kar se pa predprodaje kart tiče, imajo Nine inch nailsi uradni klub, v katerega se včlaniš preko neta (seveda ni zastonj) in potem lahko dobiš karte v predprodaji za njihove koncerte (če je sedežni red, so to 'dobre' karte - seveda po principu Kdor prvi pride). Zadeva niti ni tako slaba, če vzamemo v zakup, da je bil njihov koncert na Dunaju razprodan v pol ure po tem, ko so dali karte v prodajo.
Torej Depeche mode spet orjejo po že zorani njivi. Saj ne rečem, verjetno tud Nine inch nailsi niso prvi tega naredili, so bli pa prej tam, kot Depeche mode.
Pa še ena zanimivost: CD (ali DVDaudio) z With teeth albumom nima priložene knjižice. Besedila in credits so zastonj na NIN strani v obliki plakata 1m x 0,7m. No ja, praktičen tak plakat ravno ni, je pa še en prenos na digitalne medije.

Bakunin ::

trent reznor je zakon.

bojsi ::

Isht: kaj pa se ti toliko obesas na to, kdo je bil prvi... a je to sploh vazno?
Jaz nisem v izvorni novici nikjer zasledil, da bi se DM kaj hvalil o tem, da so nekaj prvi naredili... so pač dali to moznost in basta.

Najbrz te je naslov novice na S-T-ju malo zavedel...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bojsi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po MacWorldu, ogled vseh novosti

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
155125 (3744) Tear_DR0P
»

Rootkit na Sony DRM zgoščenkah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5112944 (10112) OwcA
»

Microsoftov odgovor Applu. In HP-ju.

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
102811 (2811) MasterMind
»

CD + DVD = DualDisc

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
132952 (2952) BigWhale
»

Beatli tožijo Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
72405 (2405) Beat-O

Več podobnih tem