»

Uveljavljanje novih pravil

Slo-Tech - Kot smo napovedali pred enim mesecem, smo danes izvedli izbris starih računov, v katere se letos niste prijavili in nimajo nobenega objavljenega prispevka.

Naslednji petek sledi še napovedana anonimizacija računov, v katere se niste prijavili več kot eno leto (tudi če vsebujejo objavljene prispevke). Tokrat bomo izvedli samo prvi del izbrisa, kar pomeni, da bomo iz profilov neaktivnih uporabnikov pobrisali vse osebne podatke razen elektronskega naslova. Tako boste do novega leta lahko še vedno reaktivirali račune, ki jih še vedno želite uporabljati ne glede na njihovo starost.

V januarju 2012 pa bomo iz računov, ki niso v uporabi dve leti ali več ,izbrisali tudi elektronski naslov in jih tako trajno onesposobili.

Podrobnosti si lahko preberete v veljavnih pravilih.

28 komentarjev

Kmalu bo Jabolko postalo bolj zeleno

Apple - Apple je bil v preteklosti pogosto žrtev kritik zaradi uporabe okolju neprijaznih materialov pri izdelavi svojih računalnikov in druge zabavne elektronike (čeprav so recimo prvi nehali uporabljati CRT zaslone). Ravno zaradi tega in vse glasnejšega Greenpeacea so naposled le sklenili, da bodo objavili nekaj zanimih podatkov in izdelali kratkoročni načrt, kako bo Jabolko naposled postalo vse bolj zeleno. Na spodnji povezavi boste našli zanimivo branje na zgoraj omenjeno temo, ki ga priporočam vsem trenutnim in tudi bodočim uporabnikom Applovih produktov, ki čutijo, da so soodgovorni za spreminjanje našega podnebja.

Izvorna novica.

Ali bodo nova zelena jabolka prav tako sočna, kot dosedanja, bomo seveda izvedeli kmalu. Za vse bodoče lastnike novih računalnikov pa vse to pomeni na kratko le to, da boste lahko sedaj brez slabe vesti spali polega svojega Maca, brez strahu, da bi se zastrupili.

Dodatne povezave:
- Greenpeace.com/Apple
- MacObserver
- Digg.com

17 komentarjev

Najugodnejši nakup Apple opreme

jabuk.net - Za vse, ki se pripravljate na nakup računalnika Macintosh ali sorodne opreme, so na strani Jabuk.net pripravili primerjalni cenik, v katerega so vključili pet nam najbližjih trgovin, ki prodajajo jabolčne izdelke ( E.P.L., Aris Jabolko, Mac & PC, CANCOM in digitalis). Razlike med najvišjo in najnižjo ceno (na seznamu je označena s krepko pisavo) lahko sežejo tudi do 80 tisočakov, tako da pred morebitnim nakupom vsekakor preglejte primerjalni cenik, ki bo po besedah avtorjev redno posodabljan.

24 komentarjev

Applovi finančni razultati za prvo četrtletje

jabuk.net - Včeraj pozno zvečer je Apple na tiskovni konferenci predstavil rezultate za prvo četrtletje tega leta. Rezultati so vsekakor pozitivni saj je dobiček znašal 46 milijonov $, prihodki pa kar 1,9 milijard $. Prodali so 749,000 Macintoshev in 807,000 iPodov, kar znaša 909% povečanje v prodaji iPodov v primerjavi s prejšnjim letom. Prihodki so se povečali tako v Ameriki (33%), kot tudi v Evropi (29%), prodaja na Japonskem pa je bila manjša. Zelo so zadovoljni s prodajo iBookov, nekoliko manj pa s prodajo Power Macov G5, katerih prodaja je manjša, saj veliko kupcev čaka na bližajoče se pohitritve. Do konca leta nameravajo odpreti še 10 svojih trgovin, med njimi tudi največjo v Londonu. Za ostale podrobnosti in zvočni posnetek s tiskovne konference si oglejte Applovo stran za vlagatelje.

Kljub dobrim rezultatom jim še vedno ne uspe povečati tržnega deleža, ki znaša okoli 2,3% računalniškega trga. Pri iPodih pa je ta delež precej večji, po njihovih podatkih kar okoli 40%.

18 komentarjev

iPod Mini bo zamudil

Slashdot - Izgleda da gre Applu prav vse od rok, kar se glasbe tiče, saj se tudi iPod Mini prodaja neverjetno uspešno. Ostali svet (beri: svet brez ZDA) tako ne bo mogel kupiti 4-gigabajtnega predvajalnika glasbe aprila, ampak šele julija, saj je to edini način, da Apple zadosti povpraševanju v domovini. 249 zelencev vreden malček se kljub mračnim napovedim zaradi prevelike cene neverejtno dobro prodaja. Klik!

Mah, če bi jim šlo vse od rok, bi znali predvidevati, kakšne zaloge si morajo ustvariti.

7 komentarjev

Disney po poteh Appla?

Slashdot - Do pred nekaj časa, ko je Apple predstavil svoj iTunes in svojevrsten način distributiranja in plačevanja glasbe, je večina glasbe, ki so jo uporabniki pridobili iz interneta, bila ilegalna. S svojo "inovacijo" pa je Apple dokazal, da so ljudje pripravljeni plačati glasbo, če imajo dovolj pravic in je glasba tudi dovolj poceni.

Da njihova inovacija niti ni bila tako slaba, je dokazalo več milijonov prenesenih skladb in precej zajeten zaslužek. Način, na katerega je Apple omogočal deljenje glasbe, pa se je očitno zdel vreden premisleka tudi nekaterim ljudem v Hollywoodu, prav slednje pa je verjetno pripeljalo do povezovanja Microsofta in Disneya, ki sta se odločila, da bosta s skupnimi močmi delala na DRM (Digital Rights Managment) in sistemu domačega zabaviščnega centra.

Kako točno si je (predvsem Microsoft) zamislil ta center, še vedno ni popolnoma jasno, vendar bi naj deloval kot nekakšno skladišče glasbe in filmov, ki si jih bo mogoče ogledati z nekaj pritiski na gumb. V...

6 komentarjev

Apple nadaljuje z revolucijami

Seattle Post-Intellingencer - Nedvomno je bil ravno Apple eden najbolj zaslužnih, da se je računalnik pojavil med "navadnimi ljudmi", izven posvečenih računskih centrov.

Zdaj je Apple začel z drugo tako revolucijo, le da je ta morda še večja. Komaj so sestavili svoj prvi superračunalnik, že se je ta uvrstil na tretje mesto med vsemi superračunalniki tega sveta, za japonskim Earth Simulatorjem in HP-jevim superračunalnikom, le da je bil 30 krat cenejši, ob tretini zmogljivosti, od prvega, oziroma 15 krat cenejši, ob skoraj enaki zmogljivosti, od drugouvrščenega.

Sedaj bodo z isto mamo (Virginijsko univerzo) spočeli in verjetno rodili novega otroka. 64 bitni Xserve G5 bodo zidaki za novi superračunalnik, za katerega se pa še ne ve, koliko hitrejši bo. Bo pa manjši in manj energetsko potraten. Link.

30 komentarjev

Vse najboljše, Mac!

Prvi Macintosh

Slashdot - "In videli boste, zakaj 1984 ne bo tako kot '1984'." Tako se je zaključil oglas podjetja Apple Computer, ki je na najbolj gledanem športnem dogodku v ZDA leta 1983 najavil predstavitev Macintosha. Ta je bil popolno nasprotje takratnim računalnikom, saj ni bil namenjen programerjem, ampak je domačim uporabnikom prvi omogočil zabavo, kreativnost in komuniciranje. Bil je prvi, ki je imel grafični uporabniški vmesnik, prvi, ki je imel miško, in prvi, ki je imel disketno enoto na 3,5-palčne diskete. Izvirna novica, intervju s Stevom Jobsom, takratnim in današnjim prvim možem Appla, in prenovljen Macintosh.

18 komentarjev

Kaj je WPA????

2CPU - Kaj za vraga pa je spet to, porečete. Hja, to je še ena ideja velikega Billa, kako bi nas prisilil, da bi dejansko plačali za svojo kopijo Polken. Vse o tem WPA - ju si lahko preberete tukaj, na kratko pa gre za to, da boš po instalaciji sistema moral poslati Micro$oftu instalacijsko in pa posebno strojno kodo, ki jo bo zgeneriral ta WPA. Potem bo uporabnik prejel aktivacijsko kodo, ki bo pač aktivirala Polkna. Hm, keygenerator anyone?

8 komentarjev