»

Linux audio meet me

Slo-Tech - Vsako drugo sredo v mesecu v Kiberpipi pripravljamo srečanja uporabnikov in/ali razvijalcev avdio vragolijskega softwara pod Linuxom. Drugo srečanje bo to sredo, 10. novembra, ob 20.00!

LAMM - LinuxAudioMeetMe so mesečna srečanja precej odprte oblike, včasih skoraj mini-konference s kakšnim tujim gostom, večinoma pa napol delavnica napol izmenjava novih dognanj, pol-izdelkov ali genialnih zamisli. LAMM-i so namenjeni vsem entuzistom, tako začetnikom kot specialistom za zvok, glasbo in multimedijo na linux platformi. Po eni strani nas zanima kako na najbolj preprost način priti do izdelanega komada, ki bo imel šanse na videospotnicah, in hkrati, ter nič manj, če celo ne več, samoizdelana okolja, uporabniški-producentski vmesniki in premoščanje med različnimi multimedijskimi kreativnimi področji. Na LAMM-u ni obiskovalcev, le-ti po defaultu postanejo sodelavci. Raziščimo skupaj!

2 komentarja

Oblikovanje spletnih strani

Kiberpipa - Ustvarjanje spletnih strani z Mozilla Composer, začetni tečaj, Matjaž Horvat
19.5. Sreda ob 19:00, trajanje:2h, v Kiberpipi

Na delavnici lahko v dveh urah osvojite znanje, s katerim boste zmožni ustvariti čisto pravo spletno stran. Spoznali bomo orodje Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X.

Udeležba je brezplačna, a se je potrebno prijaviti.
Prijava in dodatne informacije na matjaz@owca.info

1 komentar

Začetni tečaj: Ustvarjanje spletnih strani z Mozilla Composerjem

Kiberpipa - Ste si kdaj zaželeli imeti čisto pravo in čisto svojo spletno stran? Pa se vam je ustavilo že pri naslednjem koraku, ker niste vedeli niti kako začeti? Ali pa se vam je zdel Dreamweaver predrag, Frontpage pa ne zna izdelati čisto čiste spletne strani? Potem imate zdaj enkratno priložnost.

V samo dveh (2) urah po šestdeset (60) minut lahko osvojite znanje, s katerim boste zmožni ustvariti čisto pravo spletno stran. V torek, 17. februarja, ob 19.00 bomo v Kiberpipi spoznali orodje Mozilla Composer, ki je preprost urejevalnik čisto pravih spletnih strani za različne operacijske sisteme, med drugim Linux, Windows in MacOS X. Če s tečajem ne boste zadovoljni, nam lahko v štirinajstih (14) dneh vrnete znanje, mi pa vam bomo vrnili vaš denar. Udeležba je brezplačna. ČistoPraviKlik!

Za tečaj se je potrebno predhodno prijaviti. Prijava in dodatne informacije.

0 komentarjev

Mozilla Firefox 0.8, Thunderbird 0.5, in prenovljen portal MozillaZine

Mozillazine - Kot smo že včeraj napovedovali, sta izšla novi Mozilla Firebird in novi Mozilla Thunderbird. No ja, pravzaprav samo slednji, kajti Firebirda ne bo več -- njegovo novo ime je Mozilla Firefox. Kljub temu, da gre še vedno samo za izdelek v razvoju, je že druga sprememba imena nekoliko nenavadna poteza. Zakaj so se vodilni kljub temu odločili zanjo, lahko preberete tukaj.

Različica 0.8 je precej bogata z novostmi, saj prinaša namestilnik za Windows, izboljšana upravitelja zaznamkov in prenosov, novo privzeto temo za MacOS X, izboljšano namestitev razširitev, pregledovalnik DOM in še in še. Ime spremlja tudi nov logotip, na voljo pa so tudi reklamni gumbki za promocijo in prenos novega Firefoxa.

Nakoliko manj pompa je sprožila izdaja novega Mozilla Thunderbirda, ki se je povzpel do različice 0.5. Seznam vseh novosti najdete tukaj, najpomembnejše pridobitve pa so podpora večim identitetam ter izboljšave pri prejemanju pošte preko protokola IMAP in pri delu brez povezave.

Ravno...

40 komentarjev

Mozilla ne počiva na lovorikah

Mozillazine - V zadnjih izvodih priljubljenih (računalniških) revij je padlo kar nekaj pohval na račun Mozille, oz. bolje rečeno njenih derivatov in naslednikov. Tako je v Forbesu dobil odlično oceno Mozilla Firebird, angleški Linux Format ga je skupaj s Thunderbirdom okitil z nazivom "najboljšega novega odprtega programja na svetu", prvi pa je, kot so zapisali na CIO.com tipičen primerek iz skupine najboljših odprtokodnih izdelkov.

Razvijalci Mozille pa kljub temu ne sedijo križem rok. Skoraj takoj, ko se je izvedelo, da nočne izdaje (namenjene le preskušanju) Mozille za Windows iz 3. februarja 2004 lahko izbrišejo celotno mapo Program Files, je bila napaka odpravljena. Naj samo spomnim, da je Microsoft za odpravo kritične varnostne luknje v končni(!) izdaji Internet Explorerja potreboval 53 dni.

Kmalu se lahko nadejamo tudi nove izdaje Mozilla Firebirda in Mozilla Thunderbirda. Slednjega lahko že preskusite, saj je izšel že drugi kandidat za izdajo, ki ga najdete tukaj.

50 komentarjev

Kiberpipina šola Linuxa

Cyberpipe - Kiberpipa strikes again! Druga sezona, še bolj nori kot prej!
Torej: Za vse, ki bi želeli od računalnika več, pa ne vedo, kako se tega lotiti, v decembru KiberPipa vnovič organizira šolo Linuxa, kjer bomo spoznali razlike med linuxom in komercialnimi operacijskimi sistemi, ter se v petih tednih naučili uporabljati njegove prednosti od začetkov do naprednejših funkcij...
Najpopolnejši zastonj tečaj Linuxa v naši vasi! Več pa zveste tule: Kiberpipina šola Linuxa.

3 komentarji