»

ION 2 potrjen, Intel meni, da je predrag

vir: engadget
engadget - Ne dolgo nazaj smo poročali o govoricah, da je Acer že naročil sestavne dele 2. generacije nVidiine platforme ION. Takrat je bilo delovanje s procesorji Pineview nekoliko vprašljivo, ker nVidia ni imela in še vedno nima licence za vodilo DMI, prek katerega se novi procesorji Atom pogovarjajo z veznim čipovjem, a jih to očitno ne bo ustavilo, saj so tudi uradno napovedali ION 2. Žal še vedno ni znano, kako bo vezno čipovje GeForce povezano s procesorjem, a se je nedavno špekuliralo, da bi za to lahko uporabili v vezno čipovje Intel NM10 vgrajeno PCI-Express povezavo.

Odzvali so se tudi na Intelove obtožbe, da je platforma ION za svoj namen preveč zmogljiva in predraga (le kdo je kriv za to??). Pri Intelu so povedali, da za predvajanje medijskih vsebin uporabniki ne...

5 komentarjev

Opera 10.5 pre-alpha

Opera software - Opera je danes v svet poslala 10.5 pre-alpha različico svojega popularnega namiznega brskalnika. Glavni namen je predstavitev Javascript pogona s kodnim imenom Carakan, ki je po njihovih besedah tudi do 7-krat hitrejši od trenutne Opere.



Med drugimi novostmi najdemo Presto 2.5 pogon, ki prinaša vrsto CSS 3 novosti in nov grafični pogon Vega, ki že podpira strojno pospeševanje. Med drugimi pomembnejšimi novostmi moramo omeniti še bistveno izboljšano podporo pregledovanju pornografije oziroma privatnemu brskanju, kot se to politično korektno imenuje.

Kot vsi predogledi je Opera 10.5 pre-alpha še dokaj nestabilna a je vseeno na voljo za prenos že danes.

Kaj je tisto kar bi vas prepričalo, da zamenjate brskalnik?

76 komentarjev

Še več odpuščanj

CNET News - Nič novega, bi lahko dejali, ko zopet poročamo o odpuščanjih v računalniški branži.

Začeli bomo z RealNetworks, ki je v četrtek začelo obveščati zaposlene, da jih v prihodnosti ne bodo potrebovali več tako veliko. Od približno 1800 zaposlenih jih bo na cesto letelo dobrih sedem odstotkov oz. 130. Na svojem uradnem blogu so zapisali, da bodo delovno silo zmanjšali z namenom znižanja stroškov poslovanja, ki je potrebno zaradi manjše potrošnje. Kljub temu načrtujejo, da bo poslovni rezultat za leto 2008 dosegel pričakovanja.

Precej bolj množično se je tega lotil ameriški telekomunikacijski velikan AT&T, ki bo sicer odslovil samo štiri odstotkov delavcev, kar pa pomeni 12.000 delovnih mest. Z odpuščanjem bodo začeli decembra in nadaljevali vso prihodnje leto, prav tako pa bodo začeli varčevati pri vseh nepotrebnih izdatkih. Zapisali so še, da jih bo v tem zadnjem četrtletju odpuščanje stalo 600 milijonov dolarjev, kolikor bodo odšteli za odpravnine.

Treji danes pa so pri podjetju...

48 komentarjev

Dinozavri prej ptiči kot kuščarji?

Times Online - Britanski paleontologi so na podlagi proučevanja različnih fosilov prišli do zaključka, da obstaja velika možnost, da so bili dinozavri pokriti s perjem, primarno namenjenim toplotni izolaciji. Kinematografske predstave o ogromnih ubijalskih plazilcih s trdo luskasto kožo so zdaj znanstveno oporečne - grozoviti Tyrannosaurus rex je najbrž prej izgledal kot nekakšna ogromna kokoš. Več o pernatih zvereh in njihovem kasnejšem razvoju sposobnosti letenja lahko izveste iz originalne novice.

33 komentarjev

Deklamiraj novice nežno...

Večer - ...bi lahko dejali. Pri časopisnem podjetju Večer, so namreč na svet poslali ptička, po imenu Birdie. Kot pravijo, je Birdie rojen za to, da ga inštalirate in kakopak poženete. Žvau™ se skrije v opravilno vrstico in tam ždi, ter zbira informacije po spletu. Enkrat na uro pa se oglasi za kakšni dve minutki in vam govorno deklamira novice, ki jih je našel. Kot še pravijo ustvarjalci,...

9 komentarjev

Aretacija domnevnega avtorja Blasterja-F

The Register - Včeraj smo poročali o znanih in neznanih piscih virusov, v skupino slednjih pa se je uvrstil tudi avtor virusa Blaster, ki je nedavno ugašal nezaščitene računalnike. The Register danes poroča, da je romunska policija aretirala Dana Dumitruja Ciobanuja, 24-letnega romunskega državljana iz Iasija, ki je osumljen, da je v svet poslal F-modifikacijo prvotnega črva Blasterja.

Inačica F se je od originalnega virusa le malo razlikovala; imela je le spremenjeno ime izvršilne datoteke, spremenjen cilj napada DDoS (Iasijska univerza) in dodatno sporočilo, ki kritizira univerzo in profesorje. Če bo Ciobanu obtožen, mu grozi do 15 let zapora. Avtor prvotnega Blasterja ostaja neznan. Več o tem.

15 komentarjev