»

Povratek Peltierjevih elementov?

The inquirer - Znano je, da je Intel na Intel Developer Forumu predstavil dvojedrne procesorje zasnovane na jedru Montecito, ki naj bi v prihodnosti tekmovali z dvoglavimi AMD-jevimi rešitvami. Prav tako je že precej dobro znano dejstvo, da se Intelovi procesorji zadnje generacije zelo grejejo. Na the Inquirerju tako pišejo, da bodo novi dvojedrni procesorji porabili več kot 150 W električne energije, kar pomeni, da bo tudi hlajenje teh procesorjev, ob upoštevanju dejstva, da gre za strežniške procesorje, poseben izziv. Ampak pri Intelu se ne dajo - v hladilnike za nove procesorje nameravajo vgraditi TEC-e ali po domače Peltierjeve elemente. Slike hladilnih reber za nove procesorje so na voljo tukaj. Kako se bodo ta dejansko obnesla, pa bomo še videli.

11 komentarjev

Nekaj kratkih

več strani - Na tak deževen dan, kot je danes (napačno je samo dejstvo, da ni še ponedeljek), vam na Slo-techu za preganjanje dolgčasa ponujamo nekaj kratkih novic z različnih koncev sveta.

The Inquirer tako poroča, da je AMD spet stegnil lovke na kitajski trg. Kot pravijo, je skupaj s podjetjem BLX IC Design Corp v Pekingu odprl nov tehnološki center, ki se bo ukvarjal z razvojem integriranih vezij za tanke odjemalce. Predvsem ciljajo na izdelavo multimedijskih komponent vseh vrst.

Druga zanimivost, na katero nas opozarjajo pri The Inquirerju, je izdaja 18 GHz Maca. Predvsem pozorno preberite prvi dve besedi sestavka.

Zanimiva so tudi pisma na Dan's Data, kjer izveste, kaj se dogaja z baterijami, kako lahko strela uniči elektronske naprave ali kako so včasih na papirne medije zapisovali video podatke, za konec pa lahko na PC Stats osvežite še svoje znanje o optičnih enotah. Prijetno branje.

4 komentarji

Danova pisma

Dan's DATA - Dan's data pisemca so super zadevica, saj v njih dobite podano marsikaj glede splošne razgledanosti, vsakdanji problemi, povezani s tehniko, so s pomočjo Dana rešeni v nekaj minutah in vprašanja, ki imajo karkšnokoli zvezo z elektriko, so pri njem vedno dobrodošla.

Tokrat v svojih pismih z zaporedno številko 75 odgovarja na vprašanja o diamantih kot polprevodnikih in procesorjih, ki bodo nekoč narejeni iz sintetičnih diamantov; domačem razdiranju in servisiranju daljinskih upravljalcev, ki nimajo vijakov; "okuženosti" električnega omrežja z raznovrstnimi elektromagnetnimi valovanji; ozemljitev napeljave v vašem avtomobilu doda nekaj konjskih moči in o majhnih darilcih za novo leto. Tukaj.

2 komentarja

Pentium 4 dela bolje brez HT

The inquirer - Kot poročajo na The Inquirerju naj bi Intelovi Pentium 4 procesorji delovali bolje in hitreje brez vključene HyperThreading (HT) tehnologije. AMD je namreč primerjal svoj Athlon XP 3200+ z Intelovim Pentium 4 procesorjem, kjer se je, kot trdi AMD-jev predstavnik, Pentium odrezal veliko bolje brez vključenega HT, a še vedno slabše od Athlona. Intel odgovarja, da je HT namenjen delu z več aplikacijami naenkrat in ne sintetičnim testom, namigujejo pa tudi na dejstvo, da konkurentom ni ravno za verjeti. Hm ...

2 komentarja

Kako postati "Microsoftov znalec"

The inquirer - Na spletni strani The inquirer je moč zaslediti novico, ki govori o poteh, kako postati "strokovnjak" za Microsoftovo programje. Microsoft je v ta namen pripravil kratek kviz, ki je dostopen na njihovi strani in ki preveri vaše znanje o Microsoft Office XP, Microsoft Windows XP, internetu, domačem omrežju, digitalnem videu, digitalni fotografiji in o programiranju v Visual Basicu. Microsoft si nekatere stvari predstavlja malce po svoje, saj so nekatera vprašanju povzročala preglavice tudi piscu članka.

3 komentarji

1 GHz Celeron kmalu

The inquirer - Veste kateri dan je danes? Ponedeljek. Danešnji dan ni samo dan, ko je izšla najbrž najboljša računalniška revija, ampak tudi dan, ko bi moral biti predstavljen AMD-jev 1 GHz Duron. Dobro, grem pogledat novice na The Register in The Inquirer, ki sta vsaj za moje pojme najboljši strani z dnevnimi novicami... Nič novic o 1 GHz Duronu. Čudno. Sicer so že prej obstajali nekateri pomisleki, da AMD zagotovo ne bo izdal gigaherčnika v ponedeljek, vendar dejstvo, da je AMD spet pojedel besedo ostaja (grdi AMD )
Kakorkoli že, naj vas potolažim z novico, da naj bi po poročanju The Inquirerja kmalu ugledali 1 GHz Celerona, ki bi deloval na 133 MHz vodilu (nič kaj dobra novica za navijalce ). Kakih drugih podatkov zaenkrat ni, kdaj pa naj bi ta "kmalu" bil, pa se zaenkrat še ne ve.

5 komentarjev