»

V Britaniji kamere prisluškujejo zločincem

Slashdot - Verjetno že veste, da ima Velika Britanija veliko mrežo nadzornih kamer na javnih krajih, ki bi naj preprečevale kriminaliteto. News.com pa poroča, da bodo od zdaj naprej te kamere tudi opremljene z mikrofoni.

Take kamere so že v uporabi na Nizozemskem. Neprestano analizirajo zvoke v okolici in iščejo morebitne agresivne glasove, ter opozorijo policijo, ko jih najdejo. Direktor podjetja, ki je tehnologijo ustvarilo, Derek Van der Vorst pravi, da z njihovim sistemom precej lažje opazijo nemire in zaradi tega policija ne rabi toliko osebja za sam nadzor. Prav tako pa omenja, da ni mogoče prisluškovati pogovorom, saj sistem te možnosti nima, pa še mikrofoni so nameščeni tako visoko, da se pogovorov ne da razločiti.

7 komentarjev

Dell bo ponujal AMD-jeve Opterone! (v strežnikih)

Slo-Tech - Ob predstavitvi poslovnih rezultatov, je Dell danes obelodanil, da bo do konca leta pričel ponujati (večprocesorske) strežnike, s procesorji Opteron, ki jih izdeluje AMD. S tem je/bo končal dolgoletno politiko izključne nabave in prodaje Intelovih procesorjev v svojih računalnikih. Uradno pojasnilo se glasi, da je bil premik k drugemu proizvajalcu procesorjev, posledica želja (bolje zahtev) njihovih strank. Zaenkrat procesorjev AMD ne bodo ponujali v namiznih in prenosnih računalnikih.

Več o tem si preberite na News.com, v vseh medijih pa lahko pričakujemo še več komentarjev in analiz, gotovo tudi v komentarjih na to novico.

Čestitke ;)

36 komentarjev

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

techPowerUp! - Creative je na CES 2006 predstavil zanimivo novost. V sodelovanju z najslavnejšim FPS gamerjem Jonathanom “Fatal1ty” Wendelom so razvili novo igračarsko lasersko miš, ki so jo poimenovali Creative Fatal1ty 2020, ter manjšega bratca le-te Creative Fatal1ty 1010. Prvi se ponaša s kar 2400 DPI-ji ter z 5.8 Mpixel senzorjem. Poleg tega ima tudi dodatne uteži, s katerimi lahko variiramo pri stabilnosti miške s spreminjanjem njene teže ( podobno kot Logitechov G5). Model 1010 ima ''le'' 1600DPI.


Obe miški nudita vse, kar se najde pri konkurenčnih proizvodih, torej nastavljanje DPI med igro (pri Creative-u so to poimenovali RapidRes), teflonske nogice za lažje drsenje ter veliko natančnost.
...

47 komentarjev

Mišljenje piscev virusov

Slashdot - Clive Thompson je v reviji New York Times objavil zanimiv prispevek, v katerem predstavlja biografije nekaj mladeničev, ki se ukvarjajo s pisanjem virusov. Branje je precej obsežno, saj se razprostira po kar desetih straneh. Na začetku se na primer spoznamo z mladim Avstrijcem, Mariom, ki je ustvaril Batch Trojan Generator -- preprosto orodje za ustvarjanje nesnage, ki je med drugim na voljo za prenos z avtorjeve spletne strani. Ponuja nekaj preprostih, a še kako zaželjenih možnosti zlobnežev. Naj formatiram C:? Pišem čez vse datoteke?

Zanimivo branje ...

4 komentarji

MyDoom napada ... SCO!

Slashdot - Sodeč po Symantec Security Responsu je W32.Novarg.A@mm ta trenutek zelo aktiven črv, ki se zajeda po svetovnih računalnikih, zato je že dobil dodatno ime -- MyDoom. Da bi bil še bolj učinkovit kot običajno se v poštnem predalu včasih predstavlja kot "Delivery Status Notification (Obvestilo o dostavi pošte)", širi pa se tudi s pomočjo Kazaa-ja. Pri ogledu natančnejših podatkov o črvu bodite še posebej pozorni na 5. točko. Glavni namen MyDooma je namreč povsem drugačen kot običajno, saj želi izvesti napad na spletni strežnik podjetja SCO, kar je razvidno tudi tukaj. Na novico nas je opozoril Jux.

Je ta črv sploh škodljiv?

32 komentarjev

Dve desetletji virusov

News.com - Termin virus, ki bi ga danes moral poznati sleherni uporabnik računalnikov, je v računalništvu prvi uporabil Fred Cohen leta 1984 v svojem članku o programih, ki so sposobni samopodvojevanja. Zaradi svojih podobnosti z botaničnimi bratci jih je poimenoval virusi in tako je ostalo še danes. Razlika je le v tem, da danes porabljamo milijarde dolarjev boju proti virusom, Cohenu pa je leta 1984 NSF (ang. National Science Fundation) zavrnila denarno pomoč za raziskovanje. Za to napako tako plačujemo še danes. Več o virusih pa si preberite v članku na News.com, ki predstavi njihovo zgodovino.

4 komentarji

Lažni virusi

Silicon - Kot lahko vidite, tudi na Slo-Techu večkrat opozarjamo o internetnem spamu, ki ga je iz dneva v dan več in veselo polni e-poštne nabiralnike uporabnikov. Med tem spamom se včasih najdejo tudi opozorila o virusih, ki pa nimajo prav nobenega dobrega namena, saj so večinoma namenjena ustvarjanju zmede med uporabniki. Če želite izvedeti, kakšna lažna sporočila o virusih so krožila zadnje čase po internetu, vam predlagam, da obiščete to stran. Pa še enkrat: ne nasedajte lažnim sporočilom o virusih, ki jih dobivate po pošti. Če bo na sceni zopet kakšen hud virus, boste zagotovo pravočasno obveščeni s strani drugih virov.

0 komentarjev