»

Garry's Mod se bori proti piratom

Peskovniška igra, ki omogoča ogromno modifikacij - Garry's Mod

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pred dvema dnevoma je Garry Newman, razvijalec dodatka z imenom Garry's Mod, izdal novo različico (Garry's Mod 10), ki ima vgrajen hrošč, prisoten le na piratiziranih izdajah. Garry's Mod je sicer popolnoma samostojna igra, ki na Steamu stane 8 €, a uporaba zahteva, da si uporabnik lasti vsaj eno igro s pogonom Source, na kateri je Garry's Mod osnova. Napaka v najnovejši izdaji je uradno poimenovana Unable to shade polygon normals in povzroči, da se igra ne zažene ter javi napako. Ideja je, da bi pirati napako sporočili, obenem pa bi zraven v poročilu vključili še uporabniško ime na Steamu.

Ideja je bila uspešna, saj je razvijalec identificiral kar 2.500 piratov v vsega 15 urah. To pomeni do 20.000 € izgubljenih prihodkov, a Garry...

67 komentarjev

Kitajska obsodila pisce trojanskega konja

Yahoo News - Kitajsko sodišče je v sredo enajst članov hudodelske združbe, ki je spisala in razmnožila trojanskega konja, ki je kradel uporabniška imena in gesla za spletne igre, obsodila na zaporne kazni. Enajsterica naj bi si prisvojila več kot pet milijonov podatkov za krajo profilov online iger, za kar so bili kaznovani z globo v višini 830.000 juanov (83.000 evrov). To niti ni tako veliko, saj naj bi si s preprodajo ukradenih profilov, spletnih valut in ostalih igralskih pritiklin protipravno pridobili premoženjsko korist v vrednosti 950.000 juanov. Poleg globe bodo morali odsedeti tudi zaporne kazni do treh let zapora. Preostali člani združbe, ki si je skupno pridobila več kot 30 milijonov juanov (tri milijone evrov), bodo obsojeni kmalu.

0 komentarjev

Enajsterica obsojena zaradi piratstva

CNet - Kitajsko sodišče v Šenženu je včeraj izreklo kazen enajsterici, ki jo je obtožnica bremenila kršitve avtorskih pravic in sodelovanja v razvejani verigi, ki je proizvajala in prodajala ponaredke Microsoftove programske opreme. Skupna preiskava FBI-ja in kitajskih organov pregona je trajala od leta 2005 do julija 2007, ko so aretirali 25 ljudi, podrli nekaj obratov za proizvodnjo ponaredkov in zasegli ponarejeno programsko opremo v vrednosti pol milijarde dolarjev. Ocenjujejo, da je kartel, ki je svoje izdelke prodajal v 36 državah po svetu, zaslužil dve milijardi dolarjev. S ponaredki, ki so bili tako dobri, da so pretentali celo kitajske carinike, saj so imeli holograme in certifikate avtentičnosti, so se usmerjali predvsem na tuje trge, ker se na Kitajskem tovrstni ponaredki prodajajo za prgišče dolarjev. Microsoft je pozdravil sodbo, s katero so enajsterico obsodili na zaporne kazni od poldrugega do šestih let in pol.

59 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Kateri znamki trdega diska najbolj zaupate hrambo podatkov
WD (Western Digital)37%
(383)
Seagate20%
(214)
Maxtor20%
(210)
Hitachi15%
(158)
Samsung4%
(45)
drugo2%
(20)
Fujitsu1%
(10)
Toshiba1%
(7)
Skupaj glasov: 1047
Tokrat vas sprašujemo, če vas je vaš disk že kdaj pustil na cedilu.

19 komentarjev

Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool

Microsoft - Danes, nekaj dni po izidu AntiSpyware Beta1, je Microsoft izdal še program za odstranjevanje zlobnih programov. Med te programe spadajo Berbew, Blaster, DoomJuice, Gabot, MyDoom, Nachi, Sasser in Zindos.

Program deluje na Windows 2000, XP in 2003, za njegovo uspešno delovanje pa morate biti prijavljeni kot administrator. Ko program poženete, se je potrebno strinjati s pogoji uporabe, nato pa program začne iskati po vašem disku za zgoraj omenjenimi zlobnimi programi. Na koncu tudi izpiše, ali je vaš računalnik okužen s kakšnim od teh zlobnih programov, ali ne.
Prav tako je možno preveriti, če so na vašem računalniku zlobni programi, kar preko internetne strani.


Kot...

16 komentarjev

Kraljeva vrnitev - fotorealizem

Wired News - Podjetje Weta, ki stoji za grafično podobo filmov Gospodar prstanov, je samo za ta film v svojo skladovnico računalnikov za renderiranje dodala 1000 procesorjev, za katere so potrebovali cela dva tedna, da so jih pripravili na delovanje. Seveda je bila ta dodatna računska moč nadvse potrebna, saj ima Kraljeva vrnitev kar 50% več posebnih efektov kot film Stolpa. Okoli tri ure in pol dolg film je hkrati podatkovno tako zajeten, da je njegova volumetričnost kar seštevek prvega in drugega dela.

Sedaj pa nekaj zelo zanimivih podatkov o Wetini "mašineriji". 3200 proceosrjev, 10 gigabitna mreza, 24 stopinj C v prostorih z računalniki in pol tone klimatskih naprav, da vzdržujejo to temperaturo, 60 terabajtov diskovja in 0,5 petabajtov ali 50.000 DVDjev varnostnih kopij na traku. Vse to so potrebovali, da so zrenderirali 2 uri posnetkov s posebnimi učinki, s tem da se ena slika (da, en "frame") renderira v povprečju 2 uri. Nore številke, kajne? Ožičene novice.

15 komentarjev

Po RIAA in MPAA sedaj še filmski studiji

Overclockers.com - Vsi ste že slišali za razne akcije?, ki jih je izvajal ameriški krožek za glasbene ustvarjalce (RIAA) in po novem tudi njihov filmski ekvivalent (MPAA), da bi ustavili piratstvo. Nekatere so bile bolj, druge malo manj uspešne, ampak na splošno prav velikega učinka do zdaj še ni bilo zaznati.

Morda je to vzrok za najnovejši razvoj dogodkov, ko so začeli posamezni filmski studii pošiljati grozilna pisma direkno uporabnikom peer to peer programov. Kar pa je morda še najbolj presenetljivo pri vsem skupaj, je, da so udarili nikjer drugje kot v Evropi, kjer smo se do sedaj počutili precej varne pred ameriškimi združenji. Kakšne posledice se obetajo dobitnikom teh obvestil in ali bo tak direkten nastop kaj bolj učinkovit, za zdaj še ni jasno, vsekakor pa protipiratsko gibanje dobiva vedno večji zagon. Izvirno novico si lahko preberete tu.

Se je torej vojna prelila tudi na našo stran oceana?

22 komentarjev

Je na vašem disku kak film, ...

CNet - ... ki še ni izšel? Na primer The Lord Of The Rings Part Three 1of2.avi? Če je (pa tudi če ni), si preberite tole novičko. CNET poroča, da v ZDA sedaj sprejemajo zakon, po katerem bodo vsi, ki posedujejo kak "komercialno" razpečevan film , ki še ni v uradni prodaji, deležni visoke kazni. Za tak "predogled" na vašem disku bi odšteli nekje do $250.000, ker pa to ni dovolj vzgojno, so zraven navrgli še zaporno kazen, do treh let.

MPAA se bori proti piratstvu na vse pretege, a mogoče vseeno malce pretiravajo? Najlepše pri vsem tem pa je to, da za obtožnico ni potrebno dokazovati kršitve avtorskih pravic. :)

Si lahko v zapor odneseš svojo kopijo filma za preganjanje dolgčasa? [:))]

11 komentarjev

The Two Towers se že razpečuje?

Slashdot - Kot ste lahko videli v novicah, se boj proti piratstvu nadaljuje, vendar pa je to sizifovo delo, saj se ljudje prav nič ne bojijo kazni, ki jih lahko doletijo zaradi nezakonitega presnemavanja in posedovanja piratskih kopij. Zakaj se ne bojijo kazni, bi lahko govorili v nedogled, ampak recimo, da ljudje radi delimo razne stvari z drugimi, med drugimi tudi najnovejše filme - recimo težko pričakovani LOTR: The Two Towers, ki ga marsikdo od vas že prav nestrpno pričakuje in naj bi se po podatkih te strani (novico sem dobil na Slashdotu) že veselo razpečeval med uporabniki s hitro internetno povezavo. Studio, ki film snema pravi, da o tem ne ve nič in da naj bi se film še snemal, če pa bi se trditev izkazala za pravilno, pa lastnikom "leakanega" filma grozijo številne kazni.
Torej, ali se film resnično veselo "deli" med uporabniki? Vse je mogoče, a od takega filma ne moremo pričakovati ravno globokih užitkov v gledanju, saj so zelo zgodnje "leakane" različice ponavadi še nedodelane,...

7 komentarjev

Film Lord of the Rings

Geek News - Za vse oboževalce Tolkienovega Gospodarja prstanov: na geeknews sem zasledila eno stran, kjer so objavili nekaj slik iz prihajajočega filma, posnetega po tej knjigi. Tudi sicer je na tej spletni strani precej informacij o filmu Lord of the Rings, priporočen ogled za vsakega pravega oboževalca! Klik!

10 komentarjev