»

Britanski kupci PS3 dobili brezplačne TV-je

The inquirer - Več kot sto navdušencev, ki so v Londonu taborili pred trgovinami in čakali na izid Sony-jeve zadnje (no pun intended) konzole, je bilo nagrajenih za svoje skavtsko-geekovske sposobnosti, skupaj s PlayStationom 3 so namreč prejeli 46-palčne televizorje, povrh vsega pa so jih s taksiji tudi brezplačno zapeljali domov (večina najbrž ni pričakovala dodatne teže). Razveseljivo vest je objavil Inquirer, dodajajo še, da je na Otoku ob izidu bilo v trgovine poslanih 200 tisoč primerkov IgralnePostaje 3, od tega se jih je dobrih šeststo že pojavilo na eBay-u.

8 komentarjev

Das Keyboard II

TechFear - Ako iščete tipkovnico, je na trgu veliko modelov. Za par tisočakov dobite cenene plastične izdelke, če pa primaknete večji kupček, vam bodo proizvajalci ponudili obilico dodatnih tipk, lučk in mini LCD ekrančkov, po možnosti pa tudi ergonomsko obliko. Vse lepo in prav, vsaj za večino ljudi, obstaja pa kopica navdušencev, ki ne potrebuje ničesar od naštetega. Želijo si zgolj kvalitetno tipkovnico brez dodatnih funkcij -- nakup, ki ga je dandanes presenetljivo težko opraviti.

A vse le ni tako črno, tu in tam se še najdejo stare zaloge, nekateri proizvajalci pa so predstavili celo nove modele, namenjene ravno čudakom iz zgornjega odstavka, ena od takšnih tipkovnic se skriva pod imenom Das Keyboard. Gre za drugo revizijo (Das Keyboard II) tipkovnice, ki nima prav nobene dodatne funkcije, je le zelo kvalitetno...

45 komentarjev

Shuttle XPC X100

Slo-Tech - Podjetje Shuttle poznamo predvsem kot izdelovalca okostenelih - barebone računalnikov. Pri nakupu dobite samo ohišje in matično ploščo z vgrajeno grafično kartico, sami pa morate dodati procesor, pomnilnik, trdi disk in po želji zmnogljivejšo grafično kartico. Odločitev, da se podjetje poizkusi tudi v izdelavi računalnikov, ki zasedejo še manj prostora – volumna (pionir je bil Apple s svojim Mac Mini), seveda ne preseneča.

Tako bodo ponudili model Shuttle XPC X100, ki je zasede le malo več prostora, kot ohišje za prenosni disk, pri tem pa nudi celo možnost nadgradnje. Prav to X100 loči od Mac Mini-ja (AOpen-ovega klona Mini PC, ali MiniPC Japan), saj je mogoče grafični podsistem nadgraditi z modulom MXM, prav tako pa je mogoče vgraditi povsem običajen, 3,5 inčen trdi disk, ki je znatno cenejši (cena/GB) in hitrejši od diskov, ki...

5 komentarjev

Orac^3

Slo-Tech - Zgodovinsko gledano je Orac3 računalnik iz britanske znanstveno-fantastične nanizanke Blakes 7 iz zgodnjih osemdesetih let. V kontekstu današnjega časa pa je to ime ohišja, ki ga je navdihnila ta nanizanka. Ohišje tako vsebuje vse kar bi človek pričakoval od takšne modifikacije in še kaj več. Največ pa seveda povedo slike in članek, ki natančno opisuje postopek izdelave.

22 komentarjev

Oblecite svoj napajalnik še danes!

vir: Pimprig
Pimprig - Kabli, ki se razpredajo iz napajalnika širom ohišja, so eden izmed največjih preprek prostemu pretoku zraka, da o estetiki sploh ne govorim. Urejanje kablov je za večino prvi korak v vode modificiranj (temu posvečen članek je bil tudi eden prvih na našem preljubem Slo-Techu). To pa še ne pomeni, da na tem področju ni nobenega napredka. Najprej so bili tovraniško zaokroženi kabli, sedaj pa imamo že komplete z bužirkami. A za profesionalno izgledajoč izdelek ne potrebujete vse te navlake, le nekaj časa in razmeroma spretne roke. Kako se stvari lotiti, pa se lahko podučite na PimpRing.com.

1 komentar

Modificiranje Barebone sistema

Pirate Software - Barebone računalniki so pravzaprav pomanjšani namizni računalniki, saj so skoraj vse komponente enake, le matična plošča je drugačnega formata. Večja prednost takih računalnikov je njhova velikost, saj znaša zgolj tretjino velikosti normalnega ohišja. Na Pirate Software se je našel navdušenec, ki je v pokrov in stranico svojega Shuttla vgradil pleksi. Modifikacija sicer ni nič posebnega in ne predstavlja viška natančnosti, a dokazuje, da je moč modificirati prav vse.

1 komentar

Shuttle XPC SN41G2

Hardware Zone - Shuttle je le eden izmed mnogih proizvajalcev matičnih plošč. A tudi trg ohišij mu ni tuj, saj proizvajajo lično oblikovana "mini" ohišja, ki sprejmejo flex-ATX ploščo. Shuttle XPC SN41G2 je eno izmed njihovih najbolj priljubljenih modelov. Kot smo že omenili je ohišje zelo mahno saj meri le 30 cm v dolžino, 18,5 cm v višino in 20 cm v širino. V njem s kakšnim ekstremnim navijanjem nimate kaj početi, saj za dobro hlajenje ni prostora. Tudi hladilnik, ki ga dobimo poleg je svojevrsten, saj je v bistvu aluminijev blok,...

2 komentarja

Shuttle's SB51G Mini PC

HotHardware - Na tej strani si lahko preberete test Shuttleovega novega Mini PCja. Dimenzije tega računalnička so le 200 x 181 x 280 mm, v osrčju pa ga poganja Pentium 4 procesor. Ima podporo standardu USB 2.0 (2 priključka), razširljiv pomnilnik integrirane grafične kartice do 64 MB, integrirano AC '97 v2.2 zvočno kartico in še mnogo drugih stvari. Še tehnikalije:
  • 2x UltraDMA/100 IDE - SiS962
  • možnost spreminjanja FSB od 100 do 166MHz
  • Podpira DDR200/266 DDR SDRAM
Za več informacij kliknite semkaj.

0 komentarjev

Spreminjanje voltaže pri Northwoodu

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je procesor Northwood pred kratkim obiskal tudi Slo-tech, kjer smo si ga podrobno ogledali in ugotovili, da zaenkrat še ni vreden nakupa. Kljub našemu sklepu, pa se bo med našimi bralci zagotovo našel kakšen navdušenec, ki ga naša konkluzija ne bo ravno zanimala, ampak bo procesor vseeno kupil. Mogoče ne ravno zaradi zmogljivosti, ampak najverjetneje zaradi izjemno dobrega navijalskega potenciala, zaradi katerega bo frekvenca Northwooda šla višave. No, za vse takšne MHz fanatike bo prišla prav modifikacija, s katero boste lahko spreminjali napetost procesorjevega jedra (Vcore). Modifikacija je povsem preprosta, saj morate z žičko povezati samo dve procesorjevi nogici in to je to. Več informacij najdete na tej strani, ki je sicer v japonščini, vendar pa nudi ravno pravšnjo količino slikovnega materiala, da bo bistvo razumel vsak .

0 komentarjev