»

OpenOffice.org na strežnikih POWER

PC Linux Online - Večina uporabnikov za vsakodnevna opravila potrebuje pisarniško zbirko in med te spadajo tudi uporabniki, povezani na strežnike s procesorji POWER, na katerih teče Linux. OpenOffice.org je zgled brezplačne odprtokodne pisarniške zbirke, ki deluje na različnih platformah in ponuja zadovoljive zmogljivosti za povprečnega uporabnika. Na IBM-ovih straneh, namenjenih uporabnikom Linuxa, se nahaja uporaben članek, ki opisuje postopek namestitve OpenOffice.org na strežnike iSeries in pSeries. Klik!

7 komentarjev

Novosti na področju vodnega hlajenja

Slo-Tech - V vrhu ponudbe še vedno kraljujejo izpeljanke Stew Forsterjevga White Water vodnega bloka, tako jim je posvečena tudi večina nedavnih testov. Na ProCooling.com so primerjali original z licenčno narejenim DTekovim. Po pričakovanjih so razlike zanemarljive (ali bolje rečeno neizmerljive) in predvsm posledica toleranc pri izdelavi. Njima ob bok lahko postavimo še Danger Danov TDX, nekoliko izboljšan RBX. Predvsem so odpravili težave pri namestitvi, še vedno pa je to blok, ki zahteva velik pretok skozi sistem.
Ravno nasprotno lahko trdimo za AquaJoe AquaGold, ki je povsem zadovoljen že s pretokom okoli 200 l/h, kar je hkrati tudi optimalna vrednost, z...

1 komentar

Pomnilniška prepustnost

Overclockers.com.au - Ko šarimo po sistemu v iskanju zadnjih trohic zmogljivosti, slej kot prej naletimo tudi na pomnilniški podsistem. Cilj tako postane čim večja pomnilniška prepustnost. Ampak kaj to sploh je. V tem članku boste našli dobro razlago osnov in dejavnikov, ki jo pogojujejo. Število in raznorodnost vplivov precej otežkočata kvalitetno, ali bolje rečeno celovito, testiranje, razlika med sintetičnimi testi in 'uporabnimi' programi postane v takšnih primerih še očitnejša. Dokaj trdno je zakoreninjeno prepričanje, da je to nekaj slabega, a temu ni nujno vedno tako. Upoštevati je treba deus ex machina. Kaj lahko izide nov gonilnik, ki opazno spremeni rezultate, morebiti presedlate na drug operacijski sistem. Zapletimo stvari še malo. Recimo, da je nov gonilnik nekje hitrejši, spet drugod počasnejši. Kako potem? Sicer ne najbolj reprezentativen, a zato toliko bolj nazoren in vsem poznan, je primer (sintetičnih) grafičnih testov 3D Mark, kjer imata verziji 2001SE in 2003 vsaka svoje 'najljubše'...

2 komentarja

Cyber podloge za kozarce?

Metku.net - Če k vam pridejo vaši najboljši prijatelji, popijejo kako pivce (ali dva), ponavadi na mizi ostane kar nekaj pijače, ki ni dosegla svojega cilja. Ko pa bodo prišli naslednjič, pa jim lahko ponudite svetleče podloge, ki prav popestrijo omizje.

Zadeva je dokaj preprosta za izdelavo, saj potrebujemo le nekaj baterij, LED diode in nekaj plastike. Princip je zelo preprost, saj s tem, ko položimo kozarec na podlogo, ustvarimo kontakt med baterijo in LED diodo ter posledično stvar zasveti.

6 komentarjev

Gigaherčni FSB! Sinhrono s pomnilnikom, prosim!

Tom's Hardware - Prehod iz 533 na 800 MHz FSB je pri Pentiumu 4 pomenil veliko. Zaradi visoke prepustnosti tu igra veliko vlogo prepustnost pomnilnika. Striček Tom nas je tokrat presenetil s preizkusom treh DDR 500 pomnilniških modulov različnih proizvajalcev -- Corsair, Kingoston in OCZ. Za to priložnost so Pentiumu 4 zvišali delovno frekvenco in tako izenačili prednje vodilo procesorja na 1 GHz. Pognali so ga skozi nekaj testov in prišli do zanimivih ugotovitev o tako hitrem pomnilniku. Klik!

34 komentarjev

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev