»

Microsoft varčuje s prostorom pri varnostnih kopijah registra

vir: Ghacks

vir: Ghacks
Ghacks - Microsoft bo 800 milijonov uporabnikov Windows 10 obvestil, da operacijski sistem že od lani več ne izvaja samodejnega varnostnega kopiranja registra. Še kar zaskrbljujoča zadeva pa v resnici ni bug, pač pa feature, saj so backup registra ukinili v želji po zmanjšanju količine prostora, ki ga operacijski sistem zasede. Najhuje pa je, da proces varnostnega kopiranja prvi pogled še vedno deluje, načrtovano opravilo se še vedno izvede in če pokukamo v mapo Windows\System32\config\RegBack, še vedno vidimo dele logičnih zapisov registra, a imajo vse datoteke velikost 0 KB.

Na napako so pri Ghacks opozorili že lani oktobra ob izidu popravka 1803, a so se pri Microsoftu odzvali šele sedaj in kot rečeno pojasnili, da je v ozadju varčevanje s prostorom. Datoteka varnostne kopije registra...

31 komentarjev

Nintendo povečal tržni delež

The Register - Če gre verjeti sledeči novici na Registru, je recept, kako v malo več kot mesecu dni povečati tržni delež na velikem trgu, zgolj in samo rahlo znižanje cen.

Tako je Nintendo objavil, da je znižanje cen GameCuba pred 35 dnevi povzročilo preskok prisotnosti pri prodaji iz 19 na 37 procentov. Podjetje se je zato izognilo padcu prodaje, ki je grozil v nasprotnem primeru, saj se je tudi prodaja konkurenčih izdelkov znižala. Tako Microsoft z Xboxom beleži na letni ravni 3%, Sony pa s PS2 kar 17% padec prodaje.

Kako bodo izziv sprejeli drugi proizvajalci zabavne elektronike, pa si oglejte tukaj.

0 komentarjev

So varnostne kopije res varne?

The Register - Če pogledamo razlago varnostne kopije, vidimo, da gre v svetu informacijske tehnologije največkrat za kopije vaših najljubših zgoščenk, za katere se bojite, da se jim ne bi zgodilo Zlo™. Čeprav pa lahko, in ne samo v primeru teh zgoščenk, ampak tudi vseh ostalih, postanete zaskrbljeni.

Kot poročajo na Registru, so pri nizozemski reviji PC Activ testirali 30 različnih zgoščenk, ki so jih zapekli pred dvajsetimi meseci. Na njihovo razočaranje je bila velika večina težko berljivih, nekaj primerov pa celo neberljivih.

Glede na to, da so testirali samo stisnjenke manj znanih proizvajalcev, so sklepali, da gre uporabo nekvalitetenega premaza, ki naj bi razpadal pod vplivom svetlobe. Kako so se odrezali "premuim" CD-ji, pa ne poročajo.

Na novico nas je opozoril JanBrezov, za kar se mu zahvaljujemo.

S'noč pa dav' je slan'ca pala na zelene travnike.
Je vse rož'ce pomorila, vse te žlahtne rožice...

17 komentarjev

Nove varnostne kopije na pohodu

ZDNet - Bitka med tvorci intelektualne lastnine na področju zabavne elektronike in podjetji, ki jim gredo zaradi inovativnih rešitev v nos, poteka že precej časa. Kljub temu pa se ena od strani trdno oklepa represivnih metod kot edine rešitve problema. Tako bo, kot kaže, tudi v tem primeru.

Tako je po poročanju ZDNet-a podjetje Tritton Technologies v petek predstavilo izdelek, imenovan DVD CopyWare. Gre za bolj ali manj preprost program, ki omogoča izdelavo popolnih kopij vaših najljubših medijev DVD.

Da gre lahko v tem primeru za novo poglavje v bitki med MPAA in izdelovalci programske opreme kaže dejstvo, da je sorodno podjetje 321 Studios že zadela tožba združenja MPAA. Vendar, kot nam zagotavlja Von Huben iz Tritton Technologies, imajo sami v tem primeru prednost, saj niso neposredni avtorji izdelka, ampak samo vmesniki pri prodaji.

O tem, kako se bo zgodba razvijala, vas bomo še obveščali, saj MPAA zaenkrat še ni podala svojega mnenja. Vseeno pa gre pričakovati opiranje na...

0 komentarjev

Bijejo piratom zadnje ure?

The Register - Vsaj tako trdijo pri izraelski firmi Doc-Witness, ki je razvila posebno tehnologijo zaščite CD in DVD medijev. Za razliko od softverskih metod, ki so jih sedaj razvijali v ta namem (ki pa so se vse po vrsti izjalovile), so pri Doc-Witness razvili pametno kartico (smart card), ki se vgradi v sam medij, in onemogoča izdelovanje delujočih kopij. Logika je preprosta, če ni kartice v kopiji, potem tudi podatki niso dosegljivi.
Kot pravijo fantje na Registru, je tehnologija sicer obetajoča, drugo vprašanje pa je cena. Torej, vprašanje iz naslova je retorično.
BSA pa v jok in na drevo..

15 komentarjev

Zaščiteni CDji le niso tako varni

Slo-Tech - Nekaj časa nazaj so se pojavile prve informacije o posebnih, zaščitenih CD medijih, ki naj bi končno rešili večen trn v peti velikih založb - piratstvo. No, očitno se je izkazalo, da brez problemov ne bo šlo! Ker se je OZZY potrudil in novico lepo napisal, jo bom kar skopiral:

Rak rana glasbene industrije je piratstvo, nepooblaščeno kopiranje zgoščenk in ostalih nosilcev zvoka in slike. Marsikomu ni znano, da že nekaj časa obstajajo posebne tehnologije vodnega tiska, s katerimi se lahko zaščiti glasbo na zgoščenkah pred nepooblaščenim kopiranjem. Glavni težavi s katerimi se soočajo glasbene založbe sta dve: kot prvo omenimo majhno nerodnost, ki si jo občasno privoščijo: del naklade zgoščenk za določeno področje zaščitijo, del namenjen drugemu področju pa ne. Nato se najdejo pirati, ki pač skopirajo nezaščitene zgoščenke in jih veselo prodajajo naprej. To se je zgodilo country pevcu Charleyju Prideu. Novo Zelandska naklada njegovih zgoščenk je bila brez zaščite in takojšen plen...

1 komentar