»

Kako sestavijo matične plošče

PC Stats - Vas zanima, kako so narejene matične plošče, oziroma natančneje, kako jih sestavijo? Na PCstats so objavili ogled, ki so ga imeli v podjetju Gigabyte. Izvemo, da je to zelo zahteven postopek, saj ga opravljajo v osmih nadstropjih. Polovica proizvodnje je ročna, polovica pa mehanska, povejo pa tudi, da so zelo pomembni tudi testi samih matičnih plošč. Veselo branje... povezava!

14 komentarjev

Vodič: varnost na spletu

PC Stats - Zadnja generacija virusov je, vsaj upam, marsikoga prepričala v skrb za varnost svojega računalnika, v kolikor tega ni počel prej. Za vse, ki ne vejo, kako se lotili varovanja svojih mlinčkov, pa so poskrbeli na PC Stats.

Avtor se je potrudil in napisal kar 11 strani dolg dolg članek, ki razloži osnove varnosti na spletu, postavitve požarnega zidu, upravljanja s porti in podobno. Za vse, ki še vedno kolebate, kako se rešiti neprijetnosti z ZlobnoKodo™, je branje obvezno.

2 komentarja

Nastavite si delitev povezave

PC Stats - Ob priklopu dveh ali več računalnikov na en internetni priklop se pojavi težava deljenja povezave, o čemer je bil že nazorno napisan članek tudi na Slo-Techu. Če se kljub temu ne znajdete med različnimi nastavitvami, naj vam bo v pomoč še en začetniški vodič, ki je bil spisan na PC Stats. Članek obsega Microsoftove operacijske sisteme od Windows 98 naprej, ki so tudi trenutno najbolj razširjeni. Če pa si nameravate postaviti domače omrežje, so našli odgovor tudi na to vprašanje, saj je bil na to temo spisan vodič.

0 komentarjev

Tekmovanje v vdiranju v strežnike

CNet - Ta novica ni namenjena temu, da se greste prijavit, a zgolj kot opomnik, da bo to tekmovanje potekalo. Kot poročajo, naj bi tekmovanje potekalo ta vikend, cilj tekomovaja pa je seveda vdreti v čimveč strežnikov. Zone-h.org, največja stran, ki se ukvarja z zabeleževanjem "preoblikovanih" strani, pravi da pričakujejo med 20.000 in 30.000 nedostopnih strani med tekmovanjem.

Nekateri svetovalci za varnost pravijo, da je to samo otročja igra in da ne pričakujejo nič resnega. Kot zanimivost naj vam še povem, da za vsak sistem, ki teče na platformi Windows, dobijo eno točko, za UNIX dve, za LINUX ali BSD tri, za sisteme na IBM AIX štiri in za HP-UX ali apple OS X sistem pa pet točk. Klik!

15 komentarjev

Umetnost navijanja -- Je to za vas?

PC Stats - Kot vsak pravi Slo-Techer ste tudi vi verjetno kdaj razmišljali o tem, da bi se lotili navijanja in iskanja skritih potencialov v svojem procesorju. Na PC Stats so spisali zanimiv članek o tem, zakaj je navijanje sploh koristno. Tega opravila se lotijo ponavadi kaki "trši" igralci iger ali pa tisti, ki bi radi iz procesorja iztisnili zadnji megaherc ali pa šli v kake ekstreme. V testno posteljico so posadili Pentiuma 4 2,66 GHz in iz njega poskušali iztisniti čim več. Test ni kako ekstremno navijanje, ampak le odgovor na vprašanje "Zakaj navijati?" in nekaj teorije o tem nadvse zahtevnem opravilu. Prišli so do zanimivih zaključkov. Priporočam branje članka vsem bodočim in navdušencem nad navijanjem. Več.

2 komentarja

Pri Microsoftu varnost tokrat na prvem mestu?

Finance -

Na NT konferenci v Portorožu, ki se odvija te dni, je Microsoft predstavil nekaj svojih novih izdelkov: Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 in 64-bitno različico podatkovnega strežnika SQL Serverja 2000. Z njimi naj bi Microsoft dal tokrat javno glavni poudarek na varnost in zanesljivost, kar je bilo pri Microsoftu po izkušnjah njegovih uporabnikov vedno na drugem mestu -- za funkcionalnostjo. Čas bo seveda pokazal svoje ...

Hkrati je ob začetku konference minister za inf. družbo Pavel Gantar pozitivno označil Microsoft glede slovenjenja programske opreme, a hkrati obljubil ukrepe, ki bodo zagotovili konkurenčnost na telekomunikacijskem trgu in nasploh na trgu informacijske tehnologije. Spremembe bodo tudi pri e-poslovanju in e-podpisu. Izvirna novica.

1 komentar

Najneumnejši varnostni ukrepi

The Register -

Z današnjim dnem je Privacy International končala tekmovanje za najneumnejše varnostne ukrepe na svetu, ki se je pričelo v februarju. Nominiranih je bilo prek 5.000 institucij širom sveta (natančneje iz 35 držav). Verjetno je odveč poudarjati dejstvo, da so bila letališča v veliki večini. Varnost na prvem mestu, kakopak. Poglejmo si zmagovalce v nekaterih kategorijah.

  • V kategoriji najneumnejšega ukrepa naspoh je zmagala avstralska vlada za "vrsto nesmiselnih, vznemirjajočih ukrepov, namenjenih zgolj samim sebi;"
  • V kategoriji najbolj nečastnih ukrepov je zmagal New Yorker Hotel za "agresivne, nepomembne in nepotrebne varnostne ukrepe," karkoli že to pomeni;
  • V kategoriji najbolj ostudnih in vsiljivih ukrepov pa je zmagal terminal Delta JFK-letališča, kjer so doječo mater prisili piti lastno mleko. Zavoljo varnosti, seveda.
Vse ostale kategorije, zmagovalce in drugouvrščene si lahko ogledate v izvirni novici ali neposredno na straneh prirediteljev tekmovanja.

5 komentarjev