» »

ali bi slo-tech moral imeti killfile?

ali bi slo-tech moral imeti killfile?

borchi ::

najprej se opravičujem, ker nimam časa prebrati vseh 17 strani predlogov (search pa je trenutno onemogočen), da bi videl če je že bil kak tak predlog in komentarje moderatorjev na ta predlog.

ali menite, da bi bilo treba oz. ali je sploh izvedljivo, da bi meli uporabniki na slo-tech forumu možnost, da si naredijo listo v katero bi vpisovali nick-e uporabnikov na podlagi katerega bi veljala določena pravila pri prikazovanju thread-ov.

tako bi npr. lahko določil, da mi forum ne servira sporočil od določenih uporabnikov, sporočila od določenih uporabnikov bi mi obarval v kako bol opazno barvo (al pa v bold), itd.

vem, da mamo drugače moderatorje in da je z malo samokontrole mogoče ignorirat določena sporočila, samo vseen bi kdaj pasalo, če se ne bi blo treba prebijat čez flame war-e in druge neumnosti.
l'jga

Primoz ::

na S-T ni flame warov in drugih neumnosti >:D Samo pametne debate :D
There can be no real freedom without the freedom to fail.

primož: ja, mogoče. in ravno zato, ker imamo različna merila o tem kaj je dobra debata (in ravno tega moderator ne more naredit, namreč da bi ustregel vsem uporabnikom). js nočem, da bi bil forum kot TV, kjer moraš, če hočeš ene stvari videt, zraven požret še ves krš, ki ti ga zraven servirajo.
l'jga

hruske ::

jaz navijam za ocenjevanje s pomocjo uporabnikov, tako da bi "nagrajevali" dobre poste.

sam za kj tazga bo treba pocakat na nov(e) server(je).

back in the days je mel (če me spomin ne vara) slo-tech tut že neke zvezdice pod userjih pa se nekak ni obneslo. poleg tega, kaj bi s tem pridobili? če še enkrat dam analogijo s televizijo, men reklama, ki se ji v kotu rola, da je to najbol gledana reklama na slovenskem, ni nič bol/man smrdljiva kot ostale. al pa npr. en windowsaš bi skasiral ves gnoj linuxašev in obratno. skratka odvratno!
l'jga

gre za oceno v stilu "zanimiv post" al "koristno" ali "smesn post" al pa "fuj" oz. tako no.

BigWhale ::

> na S-T ni flame warov in drugih neumnosti Samo pametne debate

Must be some other, mirror universe... ;>

mk-klavz: še vedno ne vidim kako lahko to prinese kaj boljšega forumu, poleg tega v ničemer ne odpravlja težave, ki sem jo načel jaz. ali gre za meni zanimiv post lahko ugotovim samo jaz! in to iz naslova posta!!!

vse kar bo tako ocenjevanje prineslo je, da bojo ljudje spet smetili po threadu in se zgražali, kako lahko ima ta thread oznako zanimiv thread itd. js bom pa potem še tolk bol rabu killfile! nič, očitno 100 let stare newsgroupe bol izkoriščajo prednosti interneta (širina informacij, selektivnost, ...) kot pa ta forum! resno mislim, iz njega bomo naredili a fuckin' TV programme!!! enosmeren tok informacij, na katerega imaš ravno tolk vpliva kot pa pri TV z on/off gumbom.
l'jga

Gandalfar ::

Prej briši... več moderatorjev, ki bodo brisali izpade posameznikov namesto ignora. Ignore mi deluje tko .. evil..

Poldi112 ::

Jaz sem proti. Ce samo pomislim kaksen kaos bi nastal, ko bi videl samo 80% postov in potem bi odgovarjal na teme, katerih polne vsebine namenoma ne bi videl.

borchi:jaz mislim ocenjevanje postov in ne threadov. konkreten primer: v debian gnu/linux kot workstation je nekje zgledno napisan post kako snemat cdje. ko kj pozabim mi je dosti lažje it tja pogledat kot pa brat man page od cdrecord al pa mkisofs. Tisti post bi jaz osebno označil kot koristen.

Poldi112, jz ne bi skrival postov, ker bi bilo to res trapasto. bi pa pač dobre poste poudaril z ocenami.

Poldi112 ::

Problem ocen je da so uporabne samo pri tehnicnih zadevah. Takoj ko prides v lozo ali probleme clovestva se naprimer zame ocena 5 s strani Thomasa, cirecireja, attaciko... mapira v 1 (vsaj vecinoma:).
Bi pa vseeno znalo biti uporabno.

globoko grlo ::

če je izvedljivo, vsekako rdobra ideja, vsak si sam naštima kere komentarjev določenih userjev noče vidt, al pa drugače obarvano vidt, uglavnem kr kul ideja

CaqKa ::

meni se tudi zdi ocenjevanje postov kul ideja.. dodal bi ji še priljubljene poste.. tako bi mkklavz recimo imel tisti post med favoritsi in ga ne bi rabil iskat v celotni temi.

Poldi, ocenjevanje ne bi bilo 5 al 1 al kako ampak po točkah, +1 al -1, podobno kot imajo to na slashdotu. Samo tam imajo prevec komentarjev, da bi lahko vse brali in tako naredijo selekcijo. Tukaj pa bi nucali samo poudarit boljše med vsemi.

Pa priljubljeni posti so tud zanimiva ideja, ja.

WarMaker ::

@mk-klavz: "Priljubljenost se mi zdi dobra ideja" - potem pa bomo postali kot na OBALI.... vsi bojo pisali samo zato, da bojo dobili čimveč priljubljenosti in aktivnosti!

PS: Sej meni je vseeno, samo mi da tak občutek, da se bo na forumu začelo nakladat brezveze!

warmaker: gre se za tvoje osebne priljubljene poste ne pa za priljubljenost uporabnika.

War maker, posti se ocenjujejo, ne osebe.

gandalfar: Prej briši... več moderatorjev, ki bodo brisali izpade posameznikov namesto ignora. Ignore mi deluje tko .. evil..

tega pa ne razumem? evil do koga? če js (SAMO JAZ!!!) ignoriram poste določenih osebkov nisem prizadel nikogar, ne tega določenega osebka, ne kogarkoli drugega??!!

poldi112: Ce samo pomislim kaksen kaos bi nastal, ko bi videl samo 80% postov in potem bi odgovarjal na teme, katerih polne vsebine namenoma ne bi videl.

prvič: če repliciraš na post nekoga in daš pred svojo repliko še ime osebka, ki mu odgovarjaš in daš še citat na katerega leti replika (in mislim, da bi to lahko nenapisano pravilo začeli malo bolj uporabljat), potem kaosa nemore bit.

drugič: osebki, ki bi pristali v mojem killfile-u - bodi prepričan, da če bi dal skupaj vse njihove poste v zadnjem mesecu ne bi našu niti ene pametne vrstice.

ne vem kolk ljudi vas še uporablja usenet, ampak če pogledate realno je usenet-ov design v večih točkah veliko nad web forumi (ima drevesno hierarhijo - vedno veš kdo komu replicira, vse teme so veliko bolj pregledno urejene, omogočeno je veliko user-side prilagoditev, itd.). je pa treba met spodoben newsgroup reader.
l'jga

Iztok Smolic ::

O čem govorite: o ignoriranju "smeti" ail označevanju "dobrih postov"?

Sam sem za zadnje - saj vecina na tem foromu ve od koga se splaca poslusat nasvete, modrosti ... ce bi bili pa se oznaceni, toliko boljše ... ne?

o ignoriranju smeti bi bilo malo pretirano.. kar si imaš dosti več za označevat kot pa pri, iskanju dobrih postov.

o bog, caqka, 4x sm moral prebrat, da sem razumel kaj si hotel povedat.

ja.. včasih moj text zoptimiziram tak da še ga samo jaz razumem :)

hotel sem povedat da če bi označeval vsak post posebej kot bullshit, bi to bilo preveč dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predlog karme

Oddelek: Slo-Tech
121911 (1542) SodVina
»

Kakšen sistem za merjenje ratinga uporabnikov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
564139 (3310) zcetrt

Avatarji & podpisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535292 (4530) kuglvinkl

Več podobnih tem