» »

Kaj je narobe z mojo povezavo?

Kaj je narobe z mojo povezavo?

gofra ::

Uporabljam os Win XP in ADSL modem in do nedavnega ni bilo nobenih problemov. Zdaj pa se mi dogaja, da nekaterih strani sploh noče naložiti kot se šika (manjkajo slike recimo) + določei (file sharing) programi se sploh nočejo povezat. V event viewerju sem pred kratkim dobil naslednje sporočilo:

Your computer has detected that the IP address 193.77.140.168 for the Network Card with network address 00E07DF05AE3 is already in use on the network. Your computer will automatically attempt to obtain a different address.

in kasneje še:

Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 00E07DF05AE3. The IP address being used is 169.254.44.139.

Bojim se, da je napaka pri IP naslovu. Ker pa se na to ne spoznam ravno najbolje ne vem kako ponastaviti vse skupaj (na nek default ali kaj jaz vem kaj), da bo vse skupaj spet delovalo normalno. Zanimivo je, da se večina strani odpre povsem normalno. Bi mi znal kdo pomagat? Hvala!

gofra ::

Še tole: s programčkom IP monitor sem opazil, da pod public IP adress piše -error resolving-. ??

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samodejno izklapljanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
262739 (1958) sennheiser
»

HP Pavilion dv7 reboot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
92172 (2105) Yacked2
»

Izredno počasen brskalnik ?!

Oddelek: Omrežja in internet
171968 (1341) clemense
»

[Windows][XP] Zakaj po zagonu traja še par minut, da vse normalno dela?

Oddelek: Operacijski sistemi
422530 (1849) bluefish
»

En zelo čuden bug

Oddelek: Pomoč in nasveti
181657 (1070) fastfury

Več podobnih tem