Forum » Pomoč in nasveti » HPT370 in RedHat 7.1
HPT370 in RedHat 7.1
MUC ::
Na listi podprte hardware opreme ne najdem tega RAID kontrolerja, kar se mi zdi ZELO ČUDNO. Ve kdo iz prve roke, ali stvar deluje ali ne.
LP
LP
A je že kdo instaliral /.1 na RAID 0 .. Men nikakor ne dela.. obes se že pri loadanju LILO-ta. Na RAID 1 pa deluje. A je možno, da ne podpira RAID 0?
PaJo ::
Hm... nebi verjel ker je to hardwersko reseno, ker sistem v bistvu sploh ne zazan da mas ti raid, on pac snema na disk katerega mu kontroler poda, vse raid zadeve pa kontroler prevzame
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
To kar si sedaj povedal je lepa praxa pod Winsi in DOSom. Ko pridem v RedHat, mi javi 2 diska in sicer: Če imam striping, mi javi hda1 in hds1 mislim da. OK, to je ql. Potem moram na vsakem disku narest recimo po eno particijo 100MB, in jih združiti v RAID .. wtf.. a to je software raid... vglavnem je mal čudno.
Poleg tega mi gre na jetra da hoče redhat 8 particij met in ne pusti, da sam poveč kje bodo kakšni direktoriji. On tupi svoje do konca. Splošen vtis je, da bo rehat zelo kmalu postal kot Windowsi, - nič ne boš ime več besede :)
Upam, da bo novi slack boljši!! Še to. Ima kdo izkušnje, kako se striping obnese pod FreeBSD 4.3 ?
Poleg tega mi gre na jetra da hoče redhat 8 particij met in ne pusti, da sam poveč kje bodo kakšni direktoriji. On tupi svoje do konca. Splošen vtis je, da bo rehat zelo kmalu postal kot Windowsi, - nič ne boš ime več besede :)
Upam, da bo novi slack boljši!! Še to. Ima kdo izkušnje, kako se striping obnese pod FreeBSD 4.3 ?
simon ::
Tole z 8 particijam je malo cudno: Kaj ti ne da treh moznosti particioniranja: ena avtomatska, ene z disk druidom, ena pa z starim dobrim fdiskom. Uporabi fdisk.
fdisk je za frike, pa isto se dela kakor z Disk Druidom
Recimo, Reh Hat ZAHTEVA svoje particije za direktovije: home, usr, usr/local, var, opt, boot,/ .. Das ist sick za moje pojme. Ne vem, zakaj ni to stvar vsakega posameznika, kako bo to razdelil. Če ne narediš teh particij, potem se inštalacija ne more nadaljevati.
Recimo, Reh Hat ZAHTEVA svoje particije za direktovije: home, usr, usr/local, var, opt, boot,/ .. Das ist sick za moje pojme. Ne vem, zakaj ni to stvar vsakega posameznika, kako bo to razdelil. Če ne narediš teh particij, potem se inštalacija ne more nadaljevati.
rabis samo / particijo ostalo je v meniju samo opcijsko. je pa pametno narediti vsaj home na svoji particiji zaradi lazje poznejse nadgradnje
Men se gumb "NEXT" ni pokazal, dokler nisem naredil vseh particij .. sem pa delal na 7.1 .. pa ti?
Enako 7.1, navadna instalacija. Tudi sem delal z druidom, samo sem pobrisal obstojece particije, naredil eno swap in iz ostalega prostora / particijo. Poiskusi se enkrat, lahko, da si naklikal kaksenega hrosca :(
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux, dodajanje logicne particije v obstojeco razvrstitevOddelek: Programska oprema | 1361 (1300) | jlpktnst |
» | Particioniranje za LINUXOddelek: Operacijski sistemi | 989 (901) | triffic |
» | Linux in particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1153 (1022) | Gh0st |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1723 (1424) | lordgreg |
» | Mandrake 8 v WMWareOddelek: Pomoč in nasveti | 1486 (1274) | Paramedic |