» »

HPT370 in RedHat 7.1

HPT370 in RedHat 7.1

MUC ::

Na listi podprte hardware opreme ne najdem tega RAID kontrolerja, kar se mi zdi ZELO ČUDNO. Ve kdo iz prve roke, ali stvar deluje ali ne.

LP

wind ::

deluje.

3LeR. ::

sigurn dela ker vsi krneli novejši 2.4x podpirajo ta kotroler

MUC ::

A je že kdo instaliral /.1 na RAID 0 .. Men nikakor ne dela.. obes se že pri loadanju LILO-ta. Na RAID 1 pa deluje. A je možno, da ne podpira RAID 0?

PaJo ::

Hm... nebi verjel ker je to hardwersko reseno, ker sistem v bistvu sploh ne zazan da mas ti raid, on pac snema na disk katerega mu kontroler poda, vse raid zadeve pa kontroler prevzame:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

MUC ::

To kar si sedaj povedal je lepa praxa pod Winsi in DOSom. Ko pridem v RedHat, mi javi 2 diska in sicer: Če imam striping, mi javi hda1 in hds1 mislim da. OK, to je ql. Potem moram na vsakem disku narest recimo po eno particijo 100MB, in jih združiti v RAID .. wtf.. a to je software raid... vglavnem je mal čudno.

Poleg tega mi gre na jetra da hoče redhat 8 particij met in ne pusti, da sam poveč kje bodo kakšni direktoriji. On tupi svoje do konca. Splošen vtis je, da bo rehat zelo kmalu postal kot Windowsi, - nič ne boš ime več besede :)

Upam, da bo novi slack boljši!! Še to. Ima kdo izkušnje, kako se striping obnese pod FreeBSD 4.3 ?

simon ::

Tole z 8 particijam je malo cudno: Kaj ti ne da treh moznosti particioniranja: ena avtomatska, ene z disk druidom, ena pa z starim dobrim fdiskom. Uporabi fdisk.

MUC ::

fdisk je za frike, pa isto se dela kakor z Disk Druidom

Recimo, Reh Hat ZAHTEVA svoje particije za direktovije: home, usr, usr/local, var, opt, boot,/ .. Das ist sick za moje pojme. Ne vem, zakaj ni to stvar vsakega posameznika, kako bo to razdelil. Če ne narediš teh particij, potem se inštalacija ne more nadaljevati.

simon ::

rabis samo / particijo ostalo je v meniju samo opcijsko. je pa pametno narediti vsaj home na svoji particiji zaradi lazje poznejse nadgradnje

MUC ::

Men se gumb "NEXT" ni pokazal, dokler nisem naredil vseh particij .. sem pa delal na 7.1 .. pa ti?

simon ::

Enako 7.1, navadna instalacija. Tudi sem delal z druidom, samo sem pobrisal obstojece particije, naredil eno swap in iz ostalega prostora / particijo. Poiskusi se enkrat, lahko, da si naklikal kaksenega hrosca :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linux, dodajanje logicne particije v obstojeco razvrstitev

Oddelek: Programska oprema
51315 (1254) jlpktnst
»

Particioniranje za LINUX

Oddelek: Operacijski sistemi
6940 (852) triffic
»

Linux in particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
101076 (945) Gh0st
»

Linux RH7.1 newbie help!

Oddelek: Programska oprema
391609 (1310) lordgreg
»

Mandrake 8 v WMWare

Oddelek: Pomoč in nasveti
131386 (1174) Paramedic

Več podobnih tem