Forum » Operacijski sistemi » Particioniranje za LINUX
Particioniranje za LINUX
triffic ::
Heeeej!
Imam en problem.Ko se odločim za instalacijo redhata 7.3 in pridem do tam ,kjer naj bi mi avtomatično naredel particije za linux. Neki sm zaj... s tistim partition magic programom.Tko da moram jest it v tekstovni način instaliranja in izbrat manual partitioning.Pol pa izberem disk druid, ker je baje lažji za uporabo ,kot fdisk.
Zdej mam samo eno particijo C: (60GB) z windowsi in hočem inštalirat še linuxe.
Prosim ,če mi lahko kdo pove natančne korake ,ki jih moram narediti v disk druidu.
Hvala!
dr.J ::
Najprej sprosti nekaj diska, tako da ne bo vse camo C:\ .
Potem obišči www.redhat.com in poišči installation manual za tvojo verzijo RH linuxa ter poglej pod poglavje o particioniranju. Vse je napisano in opremljeno s slikicami.
Particije za linux boš potem naredil z diskdriudom.
Potem obišči www.redhat.com in poišči installation manual za tvojo verzijo RH linuxa ter poglej pod poglavje o particioniranju. Vse je napisano in opremljeno s slikicami.
Particije za linux boš potem naredil z diskdriudom.
triffic ::
Hja, been there done that, but!!!!!!!!!!!!
Ej niti v diskdruidu niti v fdisku ne morem nardedit linux particije ,vedno mi javi:Could not allocate requested partitions.Partitioning failed: Cannot allocate partitions as primary partitions.Pa ne poskušam naredit ext2 particijo primary, niti swap particije mi noče narest, vedno je ist. V fdisku pa mi javi. no free sector available.
Če poskušam avtomatično (isto s****):Could not allocate....itd!
A maš mogoče kakšno idejo ,kje tiči zajec? A nej spet nardim v pqmagicu particije, sam ,k mi bo spet vse zaj..!
Ej niti v diskdruidu niti v fdisku ne morem nardedit linux particije ,vedno mi javi:Could not allocate requested partitions.Partitioning failed: Cannot allocate partitions as primary partitions.Pa ne poskušam naredit ext2 particijo primary, niti swap particije mi noče narest, vedno je ist. V fdisku pa mi javi. no free sector available.
Če poskušam avtomatično (isto s****):Could not allocate....itd!
A maš mogoče kakšno idejo ,kje tiči zajec? A nej spet nardim v pqmagicu particije, sam ,k mi bo spet vse zaj..!
Taras_Bulba ::
Defragmentiraj C:, s kakšnim imenitnim orodjem naredi še eno particijo za Linux, pejd v Linux inštalacijo, na primernem mestu zbriši to novo particijo in na tem praznem mestu stisni gumb auto allocate, če ga diskDruid ima. Če imaš samo eno particijo je na CD-ju program FIPS imenovan, s katerim enostavno to particijo (60 G) razdeliš na dva dela. Beri vse kar piše med inštalacijo, beri navodila od FIPS-a(če ga izbereš), pa srečno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1162 (1031) | Gh0st |
» | Problem pri instalaciji Red Hat 8.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1185 (971) | dr.J |
» | Gross problemen mit Linux&WinME dual BootOddelek: Programska oprema | 909 (852) | whatson |
» | Mandrake 8 v WMWareOddelek: Pomoč in nasveti | 1494 (1282) | Paramedic |
» | HPT370 in RedHat 7.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 951 (871) | simon |