» »

Particioniranje za LINUX

Particioniranje za LINUX

triffic ::

8-O

Heeeej!

Imam en problem.Ko se odločim za instalacijo redhata 7.3 in pridem do tam ,kjer naj bi mi avtomatično naredel particije za linux. Neki sm zaj... s tistim partition magic programom.Tko da moram jest it v tekstovni način instaliranja in izbrat manual partitioning.Pol pa izberem disk druid, ker je baje lažji za uporabo ,kot fdisk.

Zdej mam samo eno particijo C: (60GB) z windowsi in hočem inštalirat še linuxe.

Prosim ,če mi lahko kdo pove natančne korake ,ki jih moram narediti v disk druidu.

Hvala!

dr.J ::

Najprej sprosti nekaj diska, tako da ne bo vse camo C:\ .

Potem obišči www.redhat.com in poišči installation manual za tvojo verzijo RH linuxa ter poglej pod poglavje o particioniranju. Vse je napisano in opremljeno s slikicami.

Particije za linux boš potem naredil z diskdriudom.

Hja, been there done that, but!!!!!!!!!!!!
Ej niti v diskdruidu niti v fdisku ne morem nardedit linux particije ,vedno mi javi:Could not allocate requested partitions.Partitioning failed: Cannot allocate partitions as primary partitions.Pa ne poskušam naredit ext2 particijo primary, niti swap particije mi noče narest, vedno je ist. V fdisku pa mi javi. no free sector available.

Če poskušam avtomatično (isto s****):Could not allocate....itd!

A maš mogoče kakšno idejo ,kje tiči zajec? A nej spet nardim v pqmagicu particije, sam ,k mi bo spet vse zaj..!;(

Taras_Bulba ::

Defragmentiraj C:, s kakšnim imenitnim orodjem naredi še eno particijo za Linux, pejd v Linux inštalacijo, na primernem mestu zbriši to novo particijo in na tem praznem mestu stisni gumb auto allocate, če ga diskDruid ima. Če imaš samo eno particijo je na CD-ju program FIPS imenovan, s katerim enostavno to particijo (60 G) razdeliš na dva dela. Beri vse kar piše med inštalacijo, beri navodila od FIPS-a(če ga izbereš), pa srečno.

dr.J ::

Najprej pa spravo svoje fajle na varno, potem se pa igraj s preparticioniranjem.

Taras_Bulba ::

Ah kaj bi to...>:D

Hvala tastari!

I made it....:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
101162 (1031) Gh0st