» »

Mandrake 8 v WMWare

Mandrake 8 v WMWare

Paramedic ::

Imam dve particiji, ki sta narejeni na RAID 0 polju. In ko dam not CD mandrake in z njega bootam napišem lnx4win in pridem do dela, kjer je treba določit particije itd. Ko pride do tega koraka se mi napiše sporočilo
DiskDrake failed to read correctly the partition table. Continue at your own risk!
Nato dam OK in kliknem na zavihek hde. Pokaže na tistem okvirju samo belo barvo: kot da je disk prazen, za hdg isto. Drugih zavihov za disk seveda ni. Imam tudi oba diska v polju enaka, ampak če primerjam geometry od hde in hdg imata št.cilindrov in glav različno.Zanima me kako naj nastavim, da lahko inštaliram v winse 2000 linux4win?
End transmission.

cekr ::

Meni je delalo isto, potem pa sem v tem Mandrakovem setupu oz. v orodju za delanje particij, enostavno sem zbrisal tisto particijo, ki sem jo mislil uporabljat, in potem naredil še enkrat isto particijo s tem programom, potem pa je zadeva šla naprej. Sicer pa imaš možnost inštalacije tudi na FAT particijo, ko ti naredi Linux en direktorij.

dr.J ::

Poglej na http://www.nyx.net/~sgjoen/disk.html
in še na http://www.linuxdoc.org/HOWTO/mini/Part...

Fdisk zmore več od DiskDruida.

Paramedic ::

cekr: Nism čist razumel, kako.Kaj ne bi zgubil podatkov, če bi zbrisal particijo?!Na obeh diskih (hdg in hde) imam bel okvirček, kar pomeni, da nimam narejenih particij. V resnici imam v w2k dve particiji: eno 5G in eno 21G, narejeni na dveh 13G diskih v Raid0.
End transmission.

cekr ::

Če ti program kaže, da imaš prezno(belo), to pomeni, ta lahko brez problema nemesto teh belih narediš particije za Linux. Če pa zadeva deluje na particiji WIN2k, pa ne vem, ker sem sam inštaliral samo linux in swap particijo.
Zadeva naj bi delovala na FAT, samo sam nisem tega preizkusil.

Upam, da sem te prav razmel kaj želiš.

Paramedic ::

Ker mam raid bi moralo bit, kot da imam en fizični disk, v instalaciji pa kaže kot, da imam dva (čeprav imam res:). No in na tistem fizinem disku imam dve particiji. Tem pa kaže, da imam dva diska in sta oba prazna(belo) in nimata particij. Ampak particije so ampak čez oba diska!
End transmission.

Loki ::

Fora je v tem, da mandrake pac (kot vsi ostale disto linuxa razen Gentusa) ne poznajo HPT cipovja.
I left my wallet in El Segundo

Paramedic ::

A si siguren? Ker se mi zdi, da sem nek prebral da HPT370 dela v linuxu. A če bi bil podprt, bi ga moral izbrat med scsi devices, ali bi moralo samo pogruntat, da je to raid. Ker diska na raid kontrolerju najde, uporabljat ju pa ne zna.
End transmission.

Paramedic ::

A ni to mal žalostno, da linux, ki naj bi bil serverski OS, poln funkcij in vsega neživega ne premore podpore za RAID? Ne morem verjet, da je ne bi imel, saj ob bootu iz CD-ROMa napiše (ko stisneš enter za inštalacijo...), da vidi dva diska, vsakega na svojem kanalu, pa tudi ime diska napiše pravo. Dejte no mal pogledat...:\
End transmission.

simon ::

Raid ze podpira, in to precej dobro za SCSI. Pri IDE pa si obsojen na podporo proizvajalca, ki milo receno smrdi. Dobis lahko samo binarne drajverje, pa se to samo za stare verzije jedra ali distribucije.
Tako ti v tvojem primeru preostane samo instalacija brez RAIDA. Zal :(

Paramedic ::

To torej pomeni, da ne morem inštalirati linuxa na diska, ki tvorita raid polje? Ali kako misliš "inštalacija brez raida"?
End transmission.

dr.J ::

A maš HPT370 kontroler? link...

Paramedic ::

Thanks :'(. Škoda, ker jaz mam samo Mandrake iz 8.0 in sem se hotu poglobit, pa me je že prva stvar zaj*****;(.
End transmission.

Paramedic ::

Lažnivci. Pa skor sm že obupu!;(
Ugotovil sem, da se da praktično vsak OS inštalirat na raid. Z uporabo WMWare! Kak ni mogu tega kdo omenit. Torej sprašujem, če je tu že kdo, ki uporablja na w2k z wmware-om kateri linux? Sam si moram še prvo potegnt ga dol ampak to bo juter že...
End transmission.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux, RAID, Ghost - kako dobiti nazaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61036 (940) podtalje
»

RAID 4 x 40GB / HPT370 / Abit VP6 / problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81279 (1150) miranpozar
»

RAID - 4 diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
181373 (1172) Hojne
»

BOOT.INI problem

Oddelek: Operacijski sistemi
121208 (1077) Mr.B
»

RAID FAkju

Oddelek: Pomoč in nasveti
191869 (1573) Paramedic

Več podobnih tem