» »

kako menjati vent na PII procesorju

kako menjati vent na PII procesorju

ajagodnik ::

Živjo,

rad bi zamenjal ventilator na PII procesorju, samo zgleda da so rebra in vrhnja plastika z ventilatorjem fiksno pritrjena?!??
PII, slot I, box...

ima kdo izkušnje s tem?

hilfe :-)

LP

ha, uspelo mi je
namesto starega 4cm ventilatorja z plastičnim pokrovom sem kar direkt na rebra privil Zalmana 80mm!!, ga dal na majhne obrate in zaenkrat kaže v redu.

kaj menite? trenutno mi radiator piha NA rebra (proti rebrom), naj raje vleče ven?

škoda ker mi plošča ne podpira temp. senzorjev, da bi lažje spremljal temperature.

Zgodovina sprememb…

mazy ::

js mam isti proc in tist 40mm vent tak tul da bom ga mogu tut menjat. ka gre plastika lepo dol al si mev kake probleme?

ali3n ::

plastika se samo "iztakne" ven... more it lepo - mal poglej kako je zahaklana na vogalih...

vent naj piha v rebra...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

ja, plastika z ventilatorjem je šla lepo ven, na vrhu na levi in na desni sta dva zatiča, ki ju moraš pritisniti navznoter, potem še tiste pomožne nosilce umakneš in izvlečeš "škatlico" s procesorjem in hladilnikom ven (navodila sem našel nekje na intelovih straneh).

našel link http://www.intel.com/support/processors/manuals/p3p2icp.htm
glej PDF-je

Potem sem pa z dvemi vijaki dal gor 80mm zalmana, pa mu zmanjšal obrate z FM1 pa dela v redu.

ja, 40mm tuli kot nor, kot prvo je bil star, kot drugo pa ima kroglične ležaje in je bil najbolj glasna stvar v celem računalniku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9914281 (8260) Buldožer
»

PentiumII hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6941 (824) snela
»

Socket 370, FCPGA in PPGA, kako zdej?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111336 (1179) Mr.
»

C500 proti PII 600