Forum » Hlajenje in modifikacije » kako menjati vent na PII procesorju
kako menjati vent na PII procesorju
ajagodnik ::
Živjo,
rad bi zamenjal ventilator na PII procesorju, samo zgleda da so rebra in vrhnja plastika z ventilatorjem fiksno pritrjena?!??
PII, slot I, box...
ima kdo izkušnje s tem?
hilfe :-)
LP
rad bi zamenjal ventilator na PII procesorju, samo zgleda da so rebra in vrhnja plastika z ventilatorjem fiksno pritrjena?!??
PII, slot I, box...
ima kdo izkušnje s tem?
hilfe :-)
LP
ha, uspelo mi je
namesto starega 4cm ventilatorja z plastičnim pokrovom sem kar direkt na rebra privil Zalmana 80mm!!, ga dal na majhne obrate in zaenkrat kaže v redu.
kaj menite? trenutno mi radiator piha NA rebra (proti rebrom), naj raje vleče ven?
škoda ker mi plošča ne podpira temp. senzorjev, da bi lažje spremljal temperature.
namesto starega 4cm ventilatorja z plastičnim pokrovom sem kar direkt na rebra privil Zalmana 80mm!!, ga dal na majhne obrate in zaenkrat kaže v redu.
kaj menite? trenutno mi radiator piha NA rebra (proti rebrom), naj raje vleče ven?
škoda ker mi plošča ne podpira temp. senzorjev, da bi lažje spremljal temperature.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ajagodnik ()
mazy ::
js mam isti proc in tist 40mm vent tak tul da bom ga mogu tut menjat. ka gre plastika lepo dol al si mev kake probleme?
ali3n ::
plastika se samo "iztakne" ven... more it lepo - mal poglej kako je zahaklana na vogalih...
vent naj piha v rebra...
vent naj piha v rebra...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
ja, plastika z ventilatorjem je šla lepo ven, na vrhu na levi in na desni sta dva zatiča, ki ju moraš pritisniti navznoter, potem še tiste pomožne nosilce umakneš in izvlečeš "škatlico" s procesorjem in hladilnikom ven (navodila sem našel nekje na intelovih straneh).
našel link http://www.intel.com/support/processors/manuals/p3p2icp.htm
glej PDF-je
Potem sem pa z dvemi vijaki dal gor 80mm zalmana, pa mu zmanjšal obrate z FM1 pa dela v redu.
ja, 40mm tuli kot nor, kot prvo je bil star, kot drugo pa ima kroglične ležaje in je bil najbolj glasna stvar v celem računalniku.
našel link http://www.intel.com/support/processors/manuals/p3p2icp.htm
glej PDF-je
Potem sem pa z dvemi vijaki dal gor 80mm zalmana, pa mu zmanjšal obrate z FM1 pa dela v redu.
ja, 40mm tuli kot nor, kot prvo je bil star, kot drugo pa ima kroglične ležaje in je bil najbolj glasna stvar v celem računalniku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14281 (8260) | Buldožer |
» | PentiumII hlajenjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 941 (824) | snela |
» | Socket 370, FCPGA in PPGA, kako zdej?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1336 (1179) | Mr. |
» | C500 proti PII 600Oddelek: Navijanje | 1463 (1327) | ali3n |
» | tisje/boljeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2008 (1616) | Bungee- |