» »

Radeon 9600 xt problem!!!

Radeon 9600 xt problem!!!

kajak33 ::

Mam čisto novo konfiguracijo. Asus plata A7V600 in Madview 9600XT. Sistem mi pri igrah enostavno zablokira. Včasih izklopi še signal na monitorju. Sem sumil najprej rame. Pa izgleda niso, ker sem jih zamenjal z drugimi pa se dogaja isto. Sistem je čist. Samo winxp sp1 pa najnovejši gonilniki. Vse nastavitve na defaultu. Lahko pa igram samo kakšno minuto ali dve.
Drugače dela vse normalno in bp. Aja. Napajalnik je CWT 300W.
Ker sem videl da imate kar nekaj problemov s temi karticami me zanimajo rešitve do katerih ste prišli.
lp

KiLLeeY ::

heh no .. jaz z 9600xt nimam nobenih problemov :)), kolk mas pa kaj temperature ?

kajak33 ::

No hvala za vaše sugestije. Sedaj lahko zgodbo nadaljujem. Sem poskušal z drugo kartico ravno tako radeon 9600 xt, ampak Sapphire. Zadeva dela enako. Potem sem zamenjal napajalnik. Vzel močnejšega. Še vedno enako. Pa sem dal sedaj to kartico na mojo Abitko NF7-S. in kartica deluje normalno. Torej kaj sedaj naprej? A je kriva plošča ali procesor?

Tilen ::

procesor 100% ni
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ferdo ::

Če sedaj deluje normalno, je bil problem v komponenti, ki si jo zamenjal. LOGIČNO:\

Zadevo lahko dodatno analizeraš, če imaš to komponento v svoji lasti, priklopi jo v sistem in analiza se začne. lahko da se neki pregreva, ali je napetost prevelka/premajhna. Če si navijal procesor je lahko tudi to razlog, kar je definitivno najbolj mogoč razlog. Ponavadi se to zgodi, če ima proc. premalo napetosti se sesede in sistem se resetira. Ali pa če je napajalnik prešvoh se lahko isto zgodi, se sesede sam vase, ker NE more več dobavlat tako velikih elek. tokov "pregreje se en elek.element" in ne moreš mu nič.. za to pa imajo napajalniki ventilatorje0:)

tvoj problem je biu v napajalniku definitivno, ker je to izvor energije, ki jo dobavljaš komponentam. Po določenem času ti je napajalnik pokleknu na kolena "si ga prisilil v to dejanje" ker si ga obremenil do skrajnosti "igranje igrice" -> poveča se poraba energije, to se ti izrača v povečanju oddajanja toplote "proc., grafična, rami" to se takrat bolj greje kar pomeni da kuri več energije. in napajalnik je lahko samo kratkočasno lahko dobavlju recimo 140W ko je krivulja v grafu padla na 138,7W je zadeva še komej z zadnjimi zdihlaji delala, ko je pa krivulja padla na 138,5W je pa zadeva v momentu pokleknla, kar se ti pač je zgodilo.

To je analiza tvojega dogodka.
Če ti sedaj dela imaš boljši napajalnik in celo drugo osnovno,. pa teh težav več ni, potem si zadevo sam elegantno rešu.

še kaj?

LP
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

kajak33 ::

Ferdo, ne vem če si me pravilno razumel. Ko sem grafično kartico vzel iz sistema, ki povrzroča probleme, in ga dal v svoj sistem, sem ugotovil, da ta moj deluje normalno. torej z grafiko verjetno ni nič narobe. Kot izdgleda je kriva mat. v sistemu, ki dela probleme. Zato me zanima, če ima kdo kake izkušnje z matično ASUS A7V600. Ker izgleda tu nekaj ne štima. Poskusil, sem tudi z boljšim napajalnikom v okvarjenem sistemu(mislim, da bi Chiftec 420W moral bit dovolj močen) pa se dogaja enako. Torej kaj bi lahko bilo s ploščo?. Nič ni navito. Vse je na defaultu. A je mogoče lahko S-ATA kontroler?
In še to. Vse je novo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507140 (5147) Icematxyz
»

Grafična kartica - resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
494132 (2742) Assass1n
»

ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593378 (2637) boset
»

Radeon 9600 XT problem

Oddelek: Strojna oprema
61038 (955) kajak33
»

zakaj mi vn meče v špilih

Oddelek: Navijanje
421587 (1234) Primoz78

Več podobnih tem