Forum » Navijanje » Radeon 8500le
Radeon 8500le
Matazz ::
Evo ,da pojasnem vse od začetka.Kakšno leto nazaj mi je v 3d aplikacijah prihajalo do nenadnih zmrzov.Ob odprti škatli po pol ure in ob zaprti v 5ih minutah.OK ,bomo pelal
comp na servis.(Mlacom).Pridem čez kakšen teden in mi pač povejo,da so zamenjal grafo.
Teden pozneje je spet prihajalo do istih zmrzov..Spet peljem na servis.Pridem spet čez tedn dni (k bi govoru ker vic a ? )in so mi zamenjal hladilnik na procesorju.In itak zgodba se ponovi.No in sm si reku ne da se men zdj vsak tedn skakt sm pa ke ..pol nej pa zmrzuje..jebiga..Sem pa predkratkim presedlal na DDR ker sem pač imel možnost glede na to,da je plata kompatibilna z obema(Elite k7s5a)in evo..zmrzov ni več sploh..Torej je vsega biu kriv zjeban ram,ki sem ga kupil preko bolhe :>.No kar me pa moti pri vsem tem je,da so mi zgleda ,ko so zamenjal grafično..uturil kr eno slabo..namreč prva(radeon 8500le 250/250) se je brez problemov navila do 275/275,medtem ko to spravim največ na 270/260 + bakrena hladilna rebra,ki sem jih nalimal danes.Iz te kartice pol nemorm spravt nč več..in je najbol,da kupim novo?
Zanima me pa še neki..Kupil sem ta rebra..naj jih odprem kot kaže na sliki ali naj pustim zaprte?Edin problem je ,da zaradi enega rebra zdaj nemorm priklopit CD-R v plato,torej dam grafo v PVCvrečko pa v skrinjo za eno uro,pa potem odstranim tisto rebro?
comp na servis.(Mlacom).Pridem čez kakšen teden in mi pač povejo,da so zamenjal grafo.
Teden pozneje je spet prihajalo do istih zmrzov..Spet peljem na servis.Pridem spet čez tedn dni (k bi govoru ker vic a ? )in so mi zamenjal hladilnik na procesorju.In itak zgodba se ponovi.No in sm si reku ne da se men zdj vsak tedn skakt sm pa ke ..pol nej pa zmrzuje..jebiga..Sem pa predkratkim presedlal na DDR ker sem pač imel možnost glede na to,da je plata kompatibilna z obema(Elite k7s5a)in evo..zmrzov ni več sploh..Torej je vsega biu kriv zjeban ram,ki sem ga kupil preko bolhe :>.No kar me pa moti pri vsem tem je,da so mi zgleda ,ko so zamenjal grafično..uturil kr eno slabo..namreč prva(radeon 8500le 250/250) se je brez problemov navila do 275/275,medtem ko to spravim največ na 270/260 + bakrena hladilna rebra,ki sem jih nalimal danes.Iz te kartice pol nemorm spravt nč več..in je najbol,da kupim novo?
Zanima me pa še neki..Kupil sem ta rebra..naj jih odprem kot kaže na sliki ali naj pustim zaprte?Edin problem je ,da zaradi enega rebra zdaj nemorm priklopit CD-R v plato,torej dam grafo v PVCvrečko pa v skrinjo za eno uro,pa potem odstranim tisto rebro?
Soulja ::
Živjo sam sm tud mel Radeon 8500le in tud na k7s5a pa sm si jo takole porihtu sam sm gor dal še rebra na ram pa crystal orba na gpu.
Pol sm jo poflešu v 8500 retial-
Tuki dobiš ideje ker bios bi bil najbolš za tvojo grafo pol pa v google vpises kerga hočeš al gres pa na ocfaq pod bios collection.Pol pa še nardiš u izi voltmod s pencil trikom pa ti bo letela oboje čez 300mhz.Men prej ram ni hotu it prek 250 gpu pa 270 pol pa sm oba laufu na 300mhz.
Pol sm jo poflešu v 8500 retial-
Tuki dobiš ideje ker bios bi bil najbolš za tvojo grafo pol pa v google vpises kerga hočeš al gres pa na ocfaq pod bios collection.Pol pa še nardiš u izi voltmod s pencil trikom pa ti bo letela oboje čez 300mhz.Men prej ram ni hotu it prek 250 gpu pa 270 pol pa sm oba laufu na 300mhz.
Matazz ::
jah sej sm jz že flešu kartico s par biosi..sam povsod je rezultat isti..k ,da je ram preslab za take voltaže..tud za ta pencil trick sm že študeru ,sam k kartica zgleda čiz drugač k ta na sliki in pol nevem kje nej črte delam
Druga možnost je edin en od teh dveh voltmodov.
http://www.hardforum.com/showthread.php...
http://www.overclockers.com/tips1010/
Prvega bi mogoče še nekak znesu skupi,medtem k mi je drug čiz sumljiv
in to kao Voltage Mod For The "Less Intelligent" hehe,človk se kr zamisl
Jebeš,mi pač te stvari niso najbl jasne ,sam vseen bi rd zdj iz kartice iztisnu kar je le mogoče preden je čas povozi,no ja jo je že..tko ,da še kakšne podrobne informacije ne bodo odveč
Druga možnost je edin en od teh dveh voltmodov.
http://www.hardforum.com/showthread.php...
http://www.overclockers.com/tips1010/
Prvega bi mogoče še nekak znesu skupi,medtem k mi je drug čiz sumljiv
in to kao Voltage Mod For The "Less Intelligent" hehe,človk se kr zamisl
Jebeš,mi pač te stvari niso najbl jasne ,sam vseen bi rd zdj iz kartice iztisnu kar je le mogoče preden je čas povozi,no ja jo je že..tko ,da še kakšne podrobne informacije ne bodo odveč
Tic ::
Če boš šel delat pencil trick pazi. Jaz sem šel preveč in sem dobil artefakte takoj po bootu. Meri napetosti ramov gpuja, ko to delaš. Jaz nisem.
Sicer artefakti so zginli ko sem spraskal dol, vendar se je potem slabo navijala. Le 320/320.
Sicer artefakti so zginli ko sem spraskal dol, vendar se je potem slabo navijala. Le 320/320.
persona civitas ;>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 58506 (27238) | LittleDevil |
» | Kako hladiti radeonaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1578 (1135) | bobby |
» | Volt mod -> modifikacija R8500Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1639 (1239) | morphling1 |
» | Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 19932 (12564) | sharp |
» | Powermagic Radeon 8500LE "pencil trick"Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1433 (1083) | morphling1 |