» »

Wlan signal

Wlan signal

gradbenik ::

Prosim vas da pomagate ce se spoznate na signale pri wlan... Imamo zgradbo, ki bi jo naj podprli s signaii. Glavna je primerjava med wlanom in umtsom. Glede cene, pokritosti, prednosti, pomanjkljivosti itd

pujsek_ ::

Kaj ponudbe imate zdaj za umts ali wlan!! Ja logika da wlan, boljši prenos, cenejša tarifa... Ne vem zakaj t izbiraš po moje je samoumevno... Kolk vas pride mesečno umts in kolk maš prenose!?:\

marS ::

:D To nista tehnologiji ki bi se primerjali, oz. to je isto kot če primerjaš jabolka in krompir....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Caligula ::

Za stavbo absolutno in samo WLAN.
JE poceni, hitrejsi,..

UMTS sploh nima smisla.

Skratka dobesedno pozabi UMTS.
Ce mate lepo ADSL ali kabel samo kupite lepo WLAN opremo in namestite dostopne tocke po pomembnejsih prostorih in to je to.
Pol bo lepo vse delalo na to-desktopi, laptopi,dlancniki,...

Pa itak preko messengerja in IPja lahko brezplacno zvocno komunicirate preko teh reci med sabo.
Skratka UMTS sploh ni nemanjen temu in pa se drag je kot zafran , da naprav ne omenjam pa se vse je se zelo hroscavo in nezanesljivo.

Skratka kar vi iscete je WLAN.

bradek ::

Ce opremljas zgradbo naslpoh prvic z mrezo si napelji kable in gigabitno mrezo, cene so primerne, v nobenem primeru ne pokrivat celotne stavbe samo z wlanom ker: 1) ce en access point umre, umre velik del mreze 2) neprimerno pocasnejsi prenosi 3) vecji odzivni casi 4) ...

wlan pa postavi 54mbit in pokrij celo stavbo, seveda za laptope, pdaje itd, nikakor pa kot primarno mrezo. Na en access point lahko vezes cca 250 pcjev, na en switch pa odvisno od velikosti, vseeno pa veliko manj kot 250 za isto ceno, vendar imas za to vecjo garancijo za stabilnost mreze, se pravi ce odpove en switch je vecja razlika kot ce odpove en access point. Hitrost je tudi velik faktor. Da ne govorim o splosni ranljivosti CELEGA sistema ob morebitnem "nenavadnem" ravnanju administratorjev pri wlanu.

UMTS pa takoalitako odpade, ker je cist druga tehnologija namenjena drugim stvarem.

lp
M

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

gradbenik ::

preveriti pokritost signala z wlan tehnologijo ob razlicnih postavitvah oddajnikov (access point)??? To imamo za nalogo... Prosim za odgovore...

gradbenik ::

Preveriti pokritost signala z wlan tehnologijo ob razlicnih postavitvah oddajnikov (access point). Kje lahko najdem podatke vezane v zvezi tega??

Caligula ::

Verjetno je na napravi kak indikator oz pri XPjih verjetno tam pod povezavo pod properties kaj takega pise.
Pa v Googlu mas gotovo ze kak tak plan oz rezultate in sheme napisane..

Ti bo pa s tukaj kdo, ki ma vec izskuenj s tem verjetno povedal. Med tem pa za vsak primer se Google, da ne ostanes praznih rok. 0:)

ToniT ::

Zadeve se loti na naslednji način:
Vzami vsaj en access point in ga postavi na neko strateško mesto: se pravi čim manj ovir v vse smeri. Potem vzami prenosnik s PCMCIA kartico na katerem imaš inštaliran program Net stumbler.
S tem programom boš ugotovil jakost signala glede na položaj klienta (zelo pomembno je razmerje signal/šum, ki mora biti čim večje.
Vedeti moraš, da wlan dela na zelo visokih frekvencah in z malimi močmi - vsaka ovira pomeni slabši signal - tudi navadno okno, da ne govorimo o železobetonskih stenah (te so smrt za signal).
Zunanje antene znajo rešiti marsikateri problem.

|KoRn| ::

ToniT kaj si to mislil pod "železobetonske stene"? Misliš na armirano betonske konstrukcije? Če je temu tako, pol se lahko gradbenik naš kar takoj na mestu zjoče>:D . Dan danes se vse tako gradi:D

|KoRn| ::

Kako pa kaj glede wlan signala? :D

pujsek_ ::

Kako vezo pa ma piramida, pa gnile hruške z wlanom....:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless router z velikim dometom

Oddelek: Omrežja in internet
145676 (4861) lasse007
»

WLAN 4 Home...

Oddelek: Strojna oprema
121023 (799) phoinix
»

WLAN rešitev

Oddelek: Strojna oprema
201490 (1197) CCfly
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734553 (3306) pujsek_
»

ADSL preko WLAN

Oddelek: Omrežja in internet
121409 (1253) cekr

Več podobnih tem