Forum » Elektrotehnika in elektronika » kompatibilnost zvočnikov in ojačevalca
kompatibilnost zvočnikov in ojačevalca
jirma ::
Mi lahko, prosim, nekdo razloži kje so meje ujemanja zvočnikov in ojačevalca.
Imam namreč zvočnika: 2x35 W, 8 Ohm in me zanima, kakšen ojačevalec je zanju najboljši, oziroma, ali je ojačevalec (rms) 2x45 W, 8 Ohm premočan?
Seveda me zanima tudi vsaka druga informacija, ki je pomembna pri kombiniranju zvočnikov in ojačevalaca.
Hvala
Imam namreč zvočnika: 2x35 W, 8 Ohm in me zanima, kakšen ojačevalec je zanju najboljši, oziroma, ali je ojačevalec (rms) 2x45 W, 8 Ohm premočan?
Seveda me zanima tudi vsaka druga informacija, ki je pomembna pri kombiniranju zvočnikov in ojačevalaca.
Hvala
OnTheMic ::
Načeloma bi zadeva mogla špilat, samo ne ojačevalca na max dajat. Drugače je pa vse odvisno od kvalitete zvočnikov. Low-cost zvočniki ti bodo že pri 80% max RMS moči hreščali in spuščali dimne signale (podobne indijanskim), dobri zvočniki pa imajo tudi pri max RMS moči še vedno dovolj rezerve za možne preobremenitve...
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izbira ojačevalca - TutorialOddelek: Zvok in slika | 3872 (3472) | čuhalev |
» | pomoč - ojačevalecOddelek: Zvok in slika | 3069 (2209) | Primoz16 |
» | Kater oz. kakšen ojačevalec potrebujem ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4024 (3708) | Meizu |
» | zvočna omarca raveland X 2008Oddelek: Zvok in slika | 3006 (2655) | D_LEONIT |
» | Osnove delovanja zvočnikovOddelek: Slo-Tech | 1893 (1539) | BlackHole |