» »

ke bi se dalo dobit...

ke bi se dalo dobit...

JXS ::

ke bi se dalo dobit program ki zna s pomočjo tv outputa simulirati dva monitorja, podobno kot ima g400/450 dualhead?

luni ::

bi reko da ti to more kar graficna podpirat :)
Artificial Intelligentia

sej bi lahko procesor opravil delo, ki bi ga drugač morala grafična.

OZZY ::

A je to sploh možno, da bi ti simuliral dva monitorja. Mislim, da je to možno samo če maš dualhead. A si slučajo kje kaj takega vidu, ker jaz nisem.
Go with the flow.

Če bi videl nebi spraševel. Vsekakor pa je stvar izvedljive. Če vzamemo za primer Atijevo kartico radeon VE, vidimo da ima 3 izhode. Vga izhod za monitor, digitalni zhod za digitalne lcd monitorje in s-video tv out. zraven kartice dobimo še konektor, katerega priklopimo na digitalni izhod za lcd monitorje na konektor pa lahko priklučimo vga monitor. tako dobimo možnost dveh monitorjev. V driverjih pa lahko nastavino kako kaj naj kaže kak monitor, ali naj kažeta oba enako sliko, ali da je drugi monitor podalšek prvega, ...

sama grafična pa ima navden radeon čip, glede na to da je to najcenejši radeon pa lahko predvidevamo, da ni uporabljena nobena zahtevna tehnolohija, katera bi lahko bila izvedena softwearsko z pomočjo matičnega procesorja. Namesto drugega monitorja pa bi se uporabel tv zaslon. res je da tv zaslon mi ravno dober nadomestek monitorja, vendar če imaš 100mhz tv potem nebi smele biti problema niti z kakovostjo slike.

miranpozar ::

Takšno funkcijo mora podpirati gonilnik grafične kartice ali pa morda kje na netu obstaja kakšen programčič, ki bi to izvedel. Teoretično je to seveda čisto možno.

miran: če vrjameš al pa ne ampak mene prav to zanima: ke se dobi tak prog:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matrox grafična kartica.

Oddelek: Strojna oprema
262684 (2284) opeter
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

19319031 (12547) Ursus
»

Dva monitorja

141593 (1387) kuglvinkl
»

DVI in hkrati analogni priključek

Oddelek: Zvok in slika
302420 (2042) Marjan
»

Hercules 3D Prophet All in Wonder 8500 DV - slika na dveh monitorjih