Forum » Pomoč in nasveti » preverjalnik registra
preverjalnik registra
Space Surfer ::
Ta zadeva se mi zažene vsakič, ko prižgem računalo. Nato obnovi register, napiše "obnovili ste dober register", nato moram pritisnit enter za ponovni zagon, nato pa dela vse OK.
Zakaj mi to dela, kako se zadeve znebim? Thnx!
Zakaj mi to dela, kako se zadeve znebim? Thnx!
CAUTION! Overclocking is addictive!
Han ::
Predvidevam, da imaš Windows 98 ali Me. Zelo pogost razlog za obnavljanje registra je nestabilnost mašine oziroma konfiguracija, ki v register ne zapiše vseh sprememb, predvsem pri ponovnem zagonu in zaustavitvi sistema. Če imaš relativno hiter računalnik, je priporočljivo imeti nameščen "popravek", ki zaustavitev nekoliko upočasni... Drugače pa se zadeve lotiš npr. takole:
- odviješ procesor
- pregledaš bios
- preveriš pomnilnik
- preveriš disk
- na novo namestiš OS (Win9x) oz. ga zamenjaš (Win2k, Linux)
Če nič od tega ne pomaga, so na vrsti zamenjave:
- pomnilnik
- osnovna plošča
- disk
- napajalnik
- procesor
- grafična
- odviješ procesor
- pregledaš bios
- preveriš pomnilnik
- preveriš disk
- na novo namestiš OS (Win9x) oz. ga zamenjaš (Win2k, Linux)
Če nič od tega ne pomaga, so na vrsti zamenjave:
- pomnilnik
- osnovna plošča
- disk
- napajalnik
- procesor
- grafična
slycer ::
Windowsi ga serjejo! Če te moti, formatiraj disk in nanovo namesti Windowse. Če te ne moti, bodi vesel, da vse normalno dela, oziroma, če ti normalno vse dela, se drži rekla Don't fix, if it isn't broken
miranpozar ::
Ponavadi se težave z registrom pojavijo, če gre plata, RAM ali grafična kartica k vragu! Ali pa malo poštelaj nastavitve v BIOSu. lahko je tudi to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ponovno zažene namesto ugasneOddelek: Strojna oprema | 6870 (3683) | solatko |
» | Računalnik se restarta, namesto ugasneOddelek: Strojna oprema | 1300 (1193) | radmannsdorf |
» | Težave z WIN7Oddelek: Operacijski sistemi | 778 (658) | krneki0001 |
» | FormatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1566 (1169) | solatko |