» »

Kabelski internet telemach par vprašanj nujno

Kabelski internet telemach par vprašanj nujno

hooger ::

Dober dan!

Odločam se za kabelski internet in imam nekaj vprašanj:

1. Do hiše imamo speljan kabelski priključek za televizijo (telemach). Zanima me, če internet prihaja po istem kablu do hiše ali po kakem drugem.

2. Če prihajo po istem me zanima naslednje. Na ta kabel sem namestil razdelilec (ni od telemacha, je ena poceni verzija), ki loči kabel na dva kraka (dnevna in moja soba). Zanima me, ali lahko namestijo modem na kabel, ki je pripeljan do moje sobe, ali morajo potegniti nov kabel.

3. Kabel od televizije je v bistvu navaden koaksialni kabel. Zanima me kako to spremenijo v kabel, ki omogoča priklop najprej v modem in nato naprej v mrežno kartico.

4. Kako je s tem, če hočem na ta modem priključiti dva računalnika (domači in notebook). Kakšen je najcenejši način.

Najlepša hvala za odgovore

Lp

Hooger

Slowenc ::

1. Po istem kablu

2. kabel je lahko isti v primeru, da ti ta kabel ne kvari signala od razdelilca do modema.

3. Pač nekje ti precvika kabel, namesti dozo gor, en kabel gre na TV, drugi pa do modema.

4. Rabiš router, ali pa v enem računalniku 2 mrežni kartici. Modem si zapomne samo eno MAC adreso mrežne kartice.

Še kaj?
Skiny gate.

Oj!

Aja pa še nekaj me zanima. Če imam kablsko od Telemacha, ali mi oni postavijo omrežje ali mi ga ponudnik pri katerem bi vzel internet (s5.net)? ni mi čisto jasno kako kabel vzameš pri enem (Telemach) potem pa račun za intrnet plačuješ nekomu drugemu (s5.net).

Se pravi da telemach pokličem samo, da vzpostavijo internet potem pa ta internet plačujem s5.netu? se motim?

Kolikšni pa so kaj stroški pri enem ali pro drugem?
- količina ur dela
- modem
- mrežna
- ostal material

Slowenc ::

Kok si ti nesposoben model.;(( ;(( ;((

POKLIČ TELEMACH pa ti bojo vse povedal.

Drugače je pa tako. Če ti naročiš internet pri s5.net, ti vseeno pridejo iz telemach namontirat. Račune plačuješ pa s5.net-u. Ne se sekirat če njim plačuješ, telemach itak pobere svoje procente pri vsakem računu.

Poklič 080 22 88 in njim gnjavi za svoje težave.
Skiny gate.

mymoon ::

če misliš kaj igrati online špile, ti bo telemach povzročil sive lase

ne glih špilov ne mislim igrat, ampak mislim pa nardit še wlan mrežo s sosedom (40m), da bi tut on lahk net laufal. sj poj bi net preko s5.neta uzel, k mam eno ugodno varjanto. aja pa če lahk kdo kj pomaga glede mreže. kaj bi blo dobr kupt (a brezžičn rutr a hub a switch??)

Hvala
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako na internetni kabel priklopit TV kartico

Oddelek: Omrežja in internet
164203 (2769) Brainstorm
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21024065 (12929) smash
»

kakšne so pipice v svet?

262140 (1653) PaJo
»

Kabel ali adsl oboje siol

201731 (1329) SasoS
»

Telemach VS Amis VS S5.net VS Volja