» »

kam vtakniti termalni kabel??

kam vtakniti termalni kabel??

Lunik ::

kam naj vtaknem kabel za merjenje temperature, da mi bo meril temperaturo na procesorju. zdaj sem ga prilepil odzad na kartico v katero je postavljen (mam slot 1), pa se mi zdi da ni narbolj natančno (kaže 40°C, v računalniku pa 30°C)
Mam plato Abit BE6-II, C466 na slot 1.

ChiefThunder ::

a si ga probal dat med hladilnik in sam procesor, alpha zvrtaj luknjico v hladilna rebra, tud to je bilo nekje omenjeno, če se ne motim.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

luni ::

jah nekako najbolj idealno bi bilo, ce bi se vrh tipala dotikal roba procesorskega jedra... ce imas Slot1 procesor to ne bi smelo biti tako tezko (ce te ne moti odstranejvanje Golden Orba in ponovna namestitev)
Artificial Intelligentia

Predvsem, ne bi kaj preveč narazen jemal, ker se mi čisto lahko naredi, da vse skupaj zajebam... :D

To se pravi, da bi me fotr fentov, če se škatla ne bi več užgala...

Sicer ni na procesorju benga orba, sam en pripadajoč ventilator... a je to težk dol vzet???

alien-w ::

Verjetno je original ventilator gor. Ni tezko sneti dol, je pa vseeno malce tezje kot pri golden orbu. Poskusi, bos ze kako, samo tist zatič dol pritisni in ga odmakni od plastike od socketa. Ni blema. Potem pa vzemi termalni kabel in lepilni trak (tist ta črn je najboljsi), in prilepi zadevo na procesor tako, da bo dioda, ki je na koncu kabla cim blizje jedru procesorja. Naj NE bo NA procu, ker jo bos ob pritrditvi coolerja zdrobil, ali pa rebra ne bodo imela vec tako dobrega stika s procom (slabse hlajenje). Ko bos nastavil dobro prilepi, in sestavi nazaj. Veselo merjenje temperature!

mhm. upam da ne bom kaj zajebal...:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91203 (1014) Spiderman
»

Stik procesorja in hladilnika

181528 (1231) AntiC
»

hlajenje proca pa grafikulje

131222 (963) element
»

Pomankljivosti Blue Orb - a

271639 (1281) Evil|One
»

DA pridemo do konca. kerga orba na c 333?

232055 (1795) celica

Več podobnih tem