» »

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

LPP ::

Zdravo!
Delam seminarsko nalogo na to temo in me zanima vaše mnenje o tem, kateri je boljši. Ima kdo že izkušnje z nizkocenovnimi letalskimi ponudniki? Zakaj lahko Ryanair lahko ponudi tako nizke cene, kje so njegove prednosti? To je tudi anketno vprašanje, ki vam ga zastavljam in bi ga uporabil v seminarski:
Ste se pripravljeni zapeljati do Gradca, Celovca ali Trsta in poleteti z Ryanairom npr. prek Londona naprej v katerokoli Evropsko mesto ali bi plačali več za direktni let z Adrio z Brnika (dokler še Easyjet ne leta iz Ljubljane). Zraven še prosim navedite, s katerega konca ste (vam je bližji Brnika ali tuja letališča?).
Vesel bom tudi, če se še malo razpišete na to temo!
Hvala vsem!
Ljubljanski potniški promet

Ziga Dolhar ::

Precej dobro gospodarsko podlago boš dobil tule. V search vpiši še ime kakšnega drugega poceni prevoznika :-).
https://dolhar.si/

cryptozaver ::

Zelo relativno. Zame je boljsa adria ker sovrazim letenje. Namrec za razliko od nizkoproracunskih druzb tu lepo (dobesedno 8-O ) poskrbijo za potnike. Cas hitreje mine, meni pa ostane vec celih nohtov :( .
Ce bi letel nekam blizu in ne bi bil prevec bogat, ce bi uzival v letu bi pa sigurno izbral Ryan saj je res smesno poceni. Zivim 20 km od Brnika.
To je moje mnenje in upam da sem ti povecal "n" !

Zgodovina sprememb…

Caligula ::

Adria je bolj prijazna, na manj odrocna letalisca dostavlja,.. samo cena je pa cena. Je pa fino, da morajo cene nizat samo to bo slo tudi na racun kakovosti ponudbe, obrokov,..

Adria bo ostala izbira poslovnezev, mogoce starejsih ljudi,.. mladici pa bodo sli z Ryanairom. :D

sloxl8 ::

LPP,
preglej tole.

Tu imas pokrito komplet seminarsko.

Avenger ::

Ryan te na žalost vrže vn na enem tretjem londonskem letališču, ki ni ravno v centru, tako da je treba k ceni letalske karte prišteti še relativno precej drag prevoz do centra.

Meni se ni problem zapeljati do Trsta, niti me ne bi motilo, če me stevardese ne čohajo celo pot, hej, sej na avion nisem prišel zaradi dobre hrane, postrežbe in žurke... za še mal cenej bi se peljal tudi v prostoru za tovor... :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

perci ::

No, da povem svojo izkušnjo.
S punco sva se odločila da greva za par dni v London. Vse si lepo napedenava - kupva karto za 5 jurjev in rezervirava hostl. Nekako si spedenava tudi prevoz do letališča in sicer tako, da se s svojim avtom zapeljeva do portoroža od tam pa naju od punce brat (živi namreč v portorožu) zapelje do Ronk.

Vse lepo in prav, prideva v Ronke, se čekirava, greva čez carino, skratka vsi že nestrpno čakamo pri gateu, nakar 15 minut pred napovedanim vzletom povejo, da je let odpovedan zaradi megle. Ok, si rečem, nas bodo pač zapeljali na eno drugo letališče. Jok brate. Ryanair pravi Fuck you - snađi se sam. Hvala bogu je slučajno na istem letalu bila ena sorodnica od punce in njen prijatelj (slovenec z angleškim državljanstvom), ki so imeli svoj prevoz. Se zmenimo, da se počva k njim zraven v avto, ker je let diverted to Treviso. Medtem oni model kliče z mobitelom na Irsko Ryanair in naše rezervacije preusmeri na let iz Trevisa. Časa mamo 1 uro pa se mal, da pridemo tja. Itak, da nam ni uspelo - na poti smo moral 10krat vprašat kje je letališče, ker debilni italijani nimajo nič označeno. Ko končno najdemo letališče (20 minut pred vzletom letala), ugotovimo, da gre za eno miniaturno letališče, ki izgleda približno tako kot ižanska avtobusna postaja, let pa je zopet odpovedan due to fog (hvala bogu, ker smo itak zamudil check in bi nam sle karte v kurac). Ok, obstaja se en let ob 10ih iz trevisa vendar tam je bilo toliko ljudi, ki so se vsi preusmerjali na ta let, megla pa ni nič pojenjala, da smo se odločili, da poskusimo naslednji dan iz trsta. Rezerviramo let in se odpravimo domov spat.

Hvala bogu sva lahko prespala pri tej sorodnici od punce, ki ima bajto v kopru, tako da se ni blo treba furat back to ljubljana. Zjutraj se zbudimo, megla še hujša, slabo kaže. Ta sorodnica od punce pa nujno mora priti se isti dan v London, saj gre na nek Gala ples za katerega sta z kreatorko 2 meseca šivale obleko, izbirale materiale itd, itd, da ne govorim, da je imela ze placan hotel in vstopnino na ples (okoli 100 funtov).

Skratka, ona je čist nesrečna in ker je očitno, da letalo zaradi megle zopet ne bo vzletelo, pokliče na ryanair in spremeni rezervacijo na Klagenfurt. Cajta je blo mal več kot dve uri do vzleta in mi se hitro spokamo v avto in odpravimo. Po poti kličemo na letališče naj nas res čakajo, do zadnje minute, ker smo na poti. Zamujamo 10 minut, malo pred prihodom na letališče zagledam nad nami letalo modrorumene barve, takoj mi je bilo jasno koliko je ura.

Skratka, grenka izkusnja.
Pa da sestejem stroske za dva:
-ryanair karta s taksami za dva............12k
-voznja do portoroža in nazaj...............5k
-voznja do ronk in nazaj..................2,5k
-voznja iz ronk do trevisa, iz trevisa do kopra,
iz kopra do klagenfurta.....................8k
-kosilo v ančki.............................6k
-večerja v kopru pri sorodnikih........zastonj
-nočitev v kopru.......................zastonj
-odpoved rezervacije za hostl...............5k
-klicanje na irsko iz italije...............2k
-slaba volja............................veliko

Torej, s tem, da nisva letela, sva imela vsak 20 jurjev stroškov pri tem, da sva imela veliko srečo, da sva imela v kopru vse zastonj.

Sedaj sva v akciji kupila karti pri adriji, vse skupaj je prislo 18k na osebo, z vsemi taksami, s hrano in z pristankom na gatwicku, kar je vseeno bolje kot stansted.

Skratka, bo minilo nekaj časa preden mene ryanair spet vidi. Dam mu oceno nezadostno, pa ne zato, ker letalo ni vzletelo, ampak zato, ker nima urejenih zamenjav. Ce se mu kaj ne izide, ti pač iskreno reče jebise, preberi si splošne pogoje. Osebno bi raje dal vsakič 5 jurjev več za karto pod pogojem, da me v primeru odpovedi leta čaka hotel in prevoz na drugo letališče. Tko ko si moreš pa vse sam rihtat, je pa kurac.

Skratka, premislite, če je let res tako poceni, res da sem imel izjemno smolo, vendar tudi vam se lahko zgodi. In ko se vam, vas ne bo nihče prijazno pospremil do najbližjega hotela s petimi zvezdicami ampak bo ostal samo pekoč občutek v anusu >:D

Alec999 ::

wau to pa je smola .. kjub temu da ste se dobr znajdl (jst se nebi) vam se vedno ni uspel :|

Tjulenj ::

Hoj.
Moja izkušnja z Ryanairom je čisto pozitivna. V London smo prisli za cca. 10k/osebo, Adria se je pa hvalila z akcijami 35k/osebo (cca. leto in pol nazaj) ... za tistih 25k razlike dobiš tako prevoz do centra londona, kot tudi sendvič pa sokec za na avijon. Itak pri tako kratkem letu kaj več ne rabiš.
Je pa res, da si fajn naj**** če zamudiš avijon, pa če se ne motim, so imeli včasih celo zapisano v small-printu, da če let prestavijo, bla bla, doplačaš razliko do polne cene.
Sam komaj čakam da na Brnik pride še Easyjet (pa veselo pozdravljam Adriine popuste), grem letos v London, vsaj čez vikend, če ne kaj več :)

der_Alte ::

Mimogrede. Na Stanstedu ne pojdite direkt na "tube" ... poglejte ceno in pojdite pes eno postajo naprej. Ni dalec. Kupite karto in poglejte razliko do tiste cene na letaliski postaji :)

Avenger ::

Perci, to je pa več kot smola... v takih situacijah ljudje začnejo strelat... :\

Čezdalje bolj razumem, da nizke cene drago plačaš...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

zvitorepec ::

Hej, pa ne tako javno kritizirat izansko avtobusno postajo. Razen, ce si izanc :D. Sej zdaj so se razmere izboljsale, pa dobimo vsak teden svez kruh, vcasih tudi dvakrat...
HOWGH!

perci ::

Čezdalje bolj razumem, da nizke cene drago plačaš...

Ma, tko je - če se zavedaš kaj se ti lahko zgodi in se s tem sprijazniš, go for it - načeloma je ryanair kao najtočnejša družba (predvsem zato ker nikogar ne čakajo - nobenih transferjev). Men se je pač zameril. Sam tko je, če pred kratkim adria ne bi imela res ugodne ponudbe (18 jurjev za karto), bi sel se enkrat z ryanairom - tok smole, da bi se mi to dvakrat zgodilo, pa nimam - i guess :D )

Hej, pa ne tako javno kritizirat izansko avtobusno postajo. Razen, ce si izanc . Sej zdaj so se razmere izboljsale, pa dobimo vsak teden svez kruh, vcasih tudi dvakrat...

LOL, pa vidim, da ste tut Petrol (brez reklame prosim :D ) prepričal, da vas zalaga z arabsko-ruskimi dobrinami - HURA! :D
Ne, brez heca - eno leto sem živel na Igu, ko sem bil še štruca, drugač pa je fotr iz Iga, pa vsi sorodniki po fotrovi strani in nekaj po mamini živijo tam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

poweroff ::

Avenger - povratna karta od Stanseda do centra Londona stane 10 funtov. Če sešteješ karto od Ryanaira in karto za tube, t eše vedno ceneje pride kot Adria. Sem pa dal pred nekaj leti za let iz Brnika okrog 70k SIT. In potem sem čisto dol padel, ko sem v Londonu videl da stane karta do Amsterdama 10 funtov... OK, so res imeli neko akcijo, ampak takih akcij Adria nikoli ni imela... dokler ni konkurenca potrkala na vrata.

perci ::

Avenger - povratna karta od Stanseda do centra Londona stane 10 funtov.

Nope, mislim da je vlak 23 funtov oz 20 funtov ce kupis karto ze kar na letalu, bus pa mislim, da je 16 funtov. Tko od oka ;).

BigWhale ::

Sej tud Adria ni glih nevem kak biser... ;)

Moja pot iz Amsterdama se je zacela na letaliscu, kjer so mi povedali, da je bil moj let odpovedan, ker je prislo do tehnicne okvare, sest ljudi, ki smo tisto popoldan zeleli iti nazaj v lj je kar malo cudno gledalo, ko so nam povedali, da lahko tam na letaliscu prespimo in gremo ob sedmih zjutraj za Frankfurt in potem ob osmih zvecer iz Frankfurta nazaj v Ljubljano.
Po vztrajnem tezenju sem tisti deklici, ki je delala na bookingu dopovedal, da jaz nocem tam spat in nocem celega dneva prezivet v Frankurtu ampak ta hocem v Ljubljano. Nakar je nasla se nekaj prostora na enem letu za London, pa smo sli tja, tam cakali 4 ure, pa je prisla Adria in nas odpeljala v Ljubljano, ko sem pricakoval touchdown se je avion dvignil in rekel, da zaradi megle ne bo pristajal, peljali so nas v Mariboru in v drugo je pristanek uspel. ;) Potem smo tam cakali se pol ure na avtobus in na Brnik nas je odpeljal en razmajan avtobus, kjer ni delalo gretje in dveh oken se ni dalo zapreti... No in potem smo po precej blesavi voznji prispeli ob treh zjutraj na Brnik... Morali bi pa priti ob cca petih popoldan :P

Ko sem letel v Ameriko je SwissAir precej bolje uredil zadeve... :)

smilyxx ::

Jst z Ryanairom nimam slabih izkušenj. Pred dvemi leti, ko smo leteli v London smo se pač odpeljali do Celovca, usedli na letalo in odleteli do Londona. Tako da sam nimam noebnih problemov z ryanairom. Je pa res da je karta za vlak lahko dražja od karte za letalo (brez taks). Pa prosim ne pravt da te Adria pripelje v center Londona, ampak morš še zmeri it z vlakom do mesta.

Lp
Save water.
drink beer.

perci ::

prosim ne pravt da te Adria pripelje v center Londona, ampak morš še zmeri it z vlakom do mesta.

Kdo je pa reku, da pripelje v center? Pripelje na manj odročno letališče, v center pa itak da ne.

Dr_M ::

sicer sam se se nikol nism vozu z avijonom ker me je mal strah, ampak bom useen mal pokomentiru.
kot vidm mate nekateri Ryanair dobre izkusnje, nekateri slabe.

iz vsega povedanega sklepam, da je Ryanair res bolj kavbojska firma kot ne.
zakaj? ce je use uredu, potem pac prides na cilj bp, ce pa je vmes visja sila (v Percijevem primeri) pa te pustijo na cedilu, oz znajdi se sam kakor ves in znas. in to je problem pri tej firmi. ce gre kej narobe, se nardijo glupe.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

perci ::

Dr_M: Mah, niti ne bi rekel, da so kavbojska firma, ker v resnici so zelo dobro organizirani in imajo vse kar ponujajo postimano. V njihovih pogojih poslovanja tudi lepo pise, da v takem primeru kot je moj , ne bodo resevali mojih problemov oni ampak se bom moral znajti kot mi bo pasalo.

Je pa res, da če bi dal vsak 5 jurjev več za karto (še vedno bi bla zlo pocen), bi pokril tudi tistih par procentov, ki imajo smolo in bi jim lepo zrihtali drug let, hotel, whatever.

TheHijacker ::

Še moje izkušnje s Ryanair.

Letel sem iz Trsta v London. Tam ostal tri dni in potem letel naprej v Dublin, kjer sem ostal še dodatnih 6 dni.

V trst sem šel z vlakom, zgodaj zjutraj. Najprej iz Litije v Ljubljano potem pa v Trst. Tam pa na bus do Ronki letališča. Vožnje je cirka 40 minut. Mogoče še več. Na letališču sem bil kar precej ur prej tako da se mi niti ni mudilo. Se vkrcamo, vse brez težav. Prečudovito vreme. Cel let sem gledal skozi okno. Aja. Prvič sem letel z letalom :P. In pridemo v London. Tam me pričaka prijatelj iz Irske. Potem pa na vlak do centra. Tudi precej dolga vožnja! Pa draga. Pa še poln vlak je bil in ZELO ozki in na gosto postalvljeni sedeži!

Tri dni se hajkava po Londonu, pač gledava znamenitosti in uživava v vožnji s Tubom. Potem pa nazaj na letališče in v Dublin. Tudi vse brez problemov. Na Irskem najameva avto in prevoziva celotno državo. Potem pa sam nazaj. Letalo sem imel zgodaj zjutraj okrog šestih. GROZA!!! Zamuda zaradi slabega vremena. Jaz pa že imam karte za letalo nazaj v Trst. Priletimo z enourno zamudo (OGROMNO časa lahko nadoknadi v zraku, pač hitreje leti). Zgužvam se ven in čakam ko budala da pride moj kovček. Takoj ko ga dobim pa udarim šprint (Z VSO PRTLJAGO NA RAMENIH IN V ROKAH) na čisto drug konec letališča in ravno za par sekund ujamem, da še sprejemajo potnike.

Potem mi pa pravijo, da se bo terminal kmalu zaprl in da moram še enkrat pohitet. In seveda okence z Ryanair vpisi je nekje v enem kotu tako da sem moral še enkrat preteči celotno letališče da so me spustili na terminal. Super. Uspelo je. HA! Potem smo pa čakali še dodatne dve uri, da je letalo sploh vzletelo. Pač slabo vreme. Jaz pa žejen ko sahara. Udobno se namestim na letalo in naročim koka kolo. HA! Plačam ko kreten dobim pa 0.1 piksno! Slurp pa je že ni bilo več. Še usta nisem splaknil.

Priletimo v Trst. Hitro na bus do železniške postaje. Pridem na bus pa pravi da moram karto za bus kupit na letališču. Jo grem kupit ampak ko pridem nazaj busa ni več. Spet čakam na novega. Potem pa na železniški postaji. Čakam na peronu, piše da vlaka ni. KAKO GA NI!?! Vprašam, pa pravi, da je treba na bus do Pečin pa od tam naprej na vlak. In spet tek do bus postaje. Bus je že peljal jaz pa za njim tečem. In šofer se me je usmilil. Pa v Pečine in spet tek na vlak, ker je mel bus zamudo (zaradi mene >:D). In sem že v Ljubljani. Vsaj tu je pa šlo vse brez težav. Prišel domov enkrat zvečer. Na mrtvo utrujen in z močnim glavobolom.

Je blo pa zelo poceni :D. Junija grem še enkrat ampak samo za vikend. Grem na koncert Red Hot Chilli Peppers na Irsko. Karte za koncert so že kupljene in pri kolegu na Irskem doma. Sedaj pa samo še vprašanje kako bom šel tja gor. Tako kot zadnjič ne bi rad ponovil.

Nekdo je napisal, da je dal 18.000 SIT za let v London pri Adriji. Kako je to možno, če pa sam preko njihove strani izberem isti let pa pride čez 300.000 SIT?

A bo Junija že Easyjet iz Brnika?
http://www.google.si

madmitch ::

Dokler ne letiš s turškimi, ruskimi (notranji leti), afriškimi, indijskimi prevozniki, ne veš kaj je obupen let poln presenečenj in avantur. Da o stevardesah ne govorimo. :(
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

perci ::

Nekdo je napisal, da je dal 18.000 SIT za let v London pri Adriji. Kako je to možno, če pa sam preko njihove strani izberem isti let pa pride čez 300.000 SIT?

Lej, to je bla kao neka akcija za dva in omejeno stevilo kart - karta je stala 12 jurjev za oba, potem pa se 12 jurjev taks po glavi - vse skupaj torej 36 jurjev za 2 osebi - ampak to je bla akcija, karto sva sla kupit prvi dan akcije ob 8ih zjutraj in ze je bla guzva pred poslovalnico. Tisti, ki so prisli par ur kasnej, dobrih datumov niso vec mogli dobit.

LPP ::

Najlepša hvala vsem sodelujočim! Nekaj vaših mnenj sem vključil v seminarsko. Vseeno ne bo nič narobe, če še kdo pristavi kako mnenje; zagovor naloge mamo šele maja in do takrat lahko najdemo še kej uporabnega :)
Ljubljanski potniški promet

Tic ::

Jaz sem že dvakrat potoval z Ryanairom in nisem imel nobenih problemov.

Erm, a ni zdej še en 3. ponudnik za prevoze z letali?
persona civitas ;>

Caligula ::

Tisti, ki manj letite niti ne veste, da se take stvari dogajajo tudi pri vecjih firmah. Pac malo manj tekanja sam vcasih dost vecje frustracije na mestu.

PA vreme, tehnicne okvare,.. to so pac dogodki, ki nimajo neke prave veze s prevoznikom. Ryanair ma clo boljse avione kot vecina starih monopolistov.

Nas so enkrat pr Alitalii iz Rima skrtice zarad okvare pelal prenoocit z busom sred noci 250km!!! stran v nek turisticni poletni kraj (pozmi-sli smo v Brazilijo), ki je bil prazen izven sezone. Pa so ponudli se kao vecerjo, ce kdo bo pa se je vidlo, da je prcakvau palcek od Alitalie, da bomo hotli vsi sam spat sam je blo morje slovencev na busu pa je sam slisu JAAA! Vecerja!

Pol smo krozl, palcek je pa po mobilcu zbuju lokalne gostilnicarje k bi (za velke pare) bli prpravleni sred noci skuhat vse. :D

Tist je biu najprej zgrozen ko je vidu kok bomo spil pa pojedl, na koncu se je pa se sam smeju pa napiu,.. k je vidu, da je tko bolj zdravo za psiho.

In pol je bla festa. Se dons ne vem ker kraj je tist biu ampak je biu ful lep sam izven sezone.

BigWhale ::

Ena moja kolegica iz US, ki precej leta naokrog vedno prtljago razporedi v dva kufra ni vsak zase je cist avtonomen...

Precejkrat ji vsaj enega zgubijo... In ga dobi nazaj cez kak teden, dva... :)

perci ::

Caligula: Ti sploh ne bereš postov ;(( . Nihče ni rekel, da se drugimnž firmam to ne dogaja, vendar potem tudi poskrbijo zate - verjemi, mam velik izkušenj - ryanair pa potem ko mu odpovejo let ne poskrbi zate ampak ti reče: "Sorry, tough luck!"

perci ::

BigWhale: Tut en moj znanec iz Amerike ima podobne izkušnje - zato pa full raje leti z British Airways. Ameriške družbe so glede tega baje precej površne.

Tic ::

Uprasanje ce se je kaj spremenilo po 11. ;) (Namig: septembru)
persona civitas ;>

bradek ::

perci, dejstvo, da je slabo vreme se lahko zgodi vsakemu ponudniku, tako da glede tega ne mors rect da sta ryan air/easy jet izjemi. Je pa res da odnos do potnikov v primeru zamude/odpovedi leta pri, da uporabim tak izraz, navadnem ponudniku, ni enak low-budget ponudnikom. To pa enostavno zato, ker za to da tebe pride let 5.000 sit v London, je potrebno nekje prihranit. In to se pocne na sledece nacine:

  • izbira manjsih, bolj odrocnih in cenejsih letalisc

  • izbira letalisc z daljsimi vzletno-pristajalnimi stezami, kjer lahko letalo vzleti z manjso mocjo motorja zaradi daljse steze in se tako letalu podaljsa interval med obveznimi servisnimi pregledi - nizji stroski vzdrzevanja letal in porabe goriva

  • ukinitev uslug za potnike kot so prehrana on-board, usluge na letaliscih itd...

  • ...kar pomeni da v potniskem delu letala ni vec strezbe (hostes,...) ampak je samo ena oseba

  • ukinitev uslug (dodatnih, tiste obvezne, ki so nastete v konvencijah mora seveda upostevati) v primeru odpovedi letov in zamud letal in povezav letal pri transfernih in tranzitnih letih

  • potniska letala so napolnjena do zadnjega sedeza in prtljazni prostori so izkorisceni do zadnjega kvadratnega centimetra

  • letala so neprimerno slabse opremljena v primerjavi z klasicnimi ponudniki

  • v letalu je ponavadi vec sedezev kot v ostalih letalih istega modela pri ostalih letalstkih ponudnikih - vecja kapaciteta potniskega dela letala - seveda manj prostora za potnikove noge in ostale pritikline

  • se bi lahko nasteval...



Ce letis z low-budget letalsko druzbo nimas prakticno nobenih pravic v pritozbah zaradi zamud, odpovedi letov in drugih pomanjkljivostih v primerjavi z klasicnimi letalskimi druzbami. Upam da vam ni postalo ze samo po sebi logicno da lahko za 5 presernov potujete 1000km stran in to z letalom. To enostavno ni izvedljivo na drugacen nacin kot tak, kakrsnega so ga ubrale dolocene druzbe ki, mimogrede, imajo ogromne dobicke. Tukaj igras na sreco (seveda ne na igro z zivljenjem, ker je precej strog nadzor na tem podrocju, torej vzdrzevanje letal in usposobljenost posadke) in v primeru da gre kaj narobe moras biti na to pripravljen. Kakrsnokoli pritozevanje je povsem odvec in neutemeljeno.

lp
M

Matty ::

Ok... moram rect, da imam z Ryanairom veliko dobrih in eno manj dobro izkusnjo, letel pa sem cirka 10x (proge Klagenfurt - Stansted, Trst-Stansted, Treviso-Charleroi (Bruselj). Dejstvo, da ni sedeznega reda me ne moti, sendvice si vedno zraven prinesem. Lani februarja so mi sicer v Trevisu odpovedali let v Bruselj (megla, ki se je cez 1 uro razkadila), sedez pa sem dobil na naslednjem letu 10 ur kasneje... (do takrat pa sight-seeing - na sreco moj prevoz se ni odpeljal, ker na "avtobusni postaji" imenovani letalisce nimas za delat kaj vec kot 20 minut...Lahko dam samo za primerjavo... veckrat sem letel v Bruselj, pa je bila max. cena za povratno vozovnico skupaj s taksami 70EUR. K temu je potrebno pristeti se dva avtobusa iz Charleroija (2*10 EUR), bencin (cirka en tank - 9k sit) in cestnine... (okoli 10 EUR v obe smeri)... To skupaj nanese cirka 150 EUR, kar znese malo manj kot 38k sit skupaj. No letalska najcenejsa z Adrio v Bruselj je cirka 50k sit + takse + prevoz do letalisca + povezava letalisce v Bruslju - center... in na koncu vse skupaj nanese min. 65k sit... Aja, pa se nefleksibilno je, ostati moras vsaj cez vikend oz. max. 21 dni, za vse drugacne aranzmaje je pa primerno drazja. Ce gres pa samo za tri dni med tednom pa je cena 165k sit... (najdrazja varianta z Ryanairom je na tej progi cirka 80k sit skupaj s taksami)

Pod crto... privatno grem VEDNO z Ryanairom oz. s cenejsim ponudnikom, sluzbeno pa z Adrio. Nisem vec student, tako da ne pridejo v postev ugodne tarife, privatno bi verjetno letel v primerih, ce bi se mi mudilo in ce bi bila razlika v ceni manj kot 10k sit, kar pa je zelo redko! Na prej omenjeni trasi (ce nisi omejen s casom) se splaca tudi leteti z Austrian ali pa z Lufthanso iz Klagenfurta ali Graza, saj imajo ponavadi bolj ugodne variante kot pa iz LJ. Se dostikrat ni vsega kriva Adria, ampak tudi letalisce ljubljana, katerega takse so zelo visoke!

perci ::

perci, dejstvo, da je slabo vreme se lahko zgodi vsakemu ponudniku, tako da glede tega ne mors rect da sta ryan air/easy jet izjemi.

A sem jst kaj drugega napisal?

Caligula ::

Perci, ti sploh ne beres postov ;(( . Tud drugim firmam se dogaja, da zgubljajo prtljago. Je pa zavarovana. Lahko pa pri Ryanairu vprasas, ce je zavarovana.

perci ::

Caligula: Se mi zdi, ti ne bereš postov :\ . Ko sem govoril o izgubljanju prtljage, sem mislil na ameriške letalske družbe, kar pa ryanair zaenkrat se ni - vsaj nazadnje, ko sem preveril, je bila irska. Pa tudi za to, sem samo povedal, da so to izkusnje kolega američana, ki je ene 6,7-krat na leto potoval gor in dol.
Seveda ti stroške za izgubljano prtljago povrnejo tudi pri Ryanairu, verjetno je kvota manjša kot pri Adrii ali pri Lufthansi in Swissairu, ampak vseeno - kakorkoli ze, jst se sploh nisem obešal na izgube prtljage ryanaira, ker kolikor vem, oni izgubijo relativno malo prtljage.
Se enkrat, ce kdo se vedno ni posteku, kaj hocem povedat: Pri Ryanairu je slabo to, da ti v primeru odpovedi leta ne organizirajo ničesar ampak si prepuščen samemu sebi. Samo to. Res je, da so na ta račun cenejši, vendar jst bi raje dal 5k več za karto, pa da je ta odgovornost na njihovih plečih.

BigWhale ::

Teh 5k je dostikrat lahko kar 50k ;)

Caligula ::

Jz sm se najraj prepuscen sammu sebi. Sem tko se vedno najbols cez prsu. Cim so kaki cepci kaej strikal se je sam zapletlo.

Mislim ,da je izbira odvisna tudi od osebnosti. Jaz mam rad nepredvidljivost, spontanost, .. in meni je kaksen Ryanair pisan na kozo. :D

BigWhale ::

'Dear passengers, we just lost one starboard engine. The good news is that port engine is still working, but the bad news is that we have just one starboard engine. So now we will be flying in circles until we ran out of fuel or the wing gets on fire....'

*panic*

'Flight attendants will serve free lunch and cyanide capsules for every passanger, thank you for flying with El'Cheapo AIR'

*pilot bails out*


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7031809 (3495) nodrim
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922816 (17815) Karaya 52
»

polet v london, ipd.

Oddelek: Loža
223393 (2342) koyotee
»

Najceneje do Londona

Oddelek: Loža
4410146 (7634) innerspace
»

Let z letalom na Irsko.

Oddelek: Loža
304041 (2030) MitjaM.

Več podobnih tem