» »

Let z letalom na Irsko.

Let z letalom na Irsko.

TheHijacker ::

Že dalj časa razmišljam da bi čez poletje odpotoval na Irsko. Tam imam online prijatelja s katerin dnevno sodelujeva na najinih web straneh. Poleg tega, če bom že enkrat tam, bi si rad v živo ogledal koncert skupine The Corrs. Pripravljen sem odšteti cirak 250.000 SIT za celotno potovanje. Problem pa nastane kar takon na začetku in sicer let s letalom do Dublina (glavno mesto Irske). Pogledal sem na cenik letališča v Brniku. Let do Frankfurta in nato do Dublina bi me stal (enosmerno) 168.000 SIT!!! Odločno preveč. Ima kdo kakšno idejo kako bi me vse skupaj prišlo ceneje. Recimo avtobus do Frankfurta in nato z letalom. S kolegom sva gledala tudi cenik britanskih letalskih služb, kjer sva videla, da stane let London->Dublin cirka 15 €. Torej bi moral priti do Londona. Videl sem tudi, da se da priti iz letališča v Trstu. Mi lahko kdo, ki je že letel na tej relaciji svetuje kaj se mi najbolj splača.
http://www.google.si

ABX ::

Povratna karta do Londona zna bit poceni, vendar pazi na ternim. Če vzameš tedenski je občutno cenejši kot pa enodnevni.

Pač komercialne fore.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

TheHijacker ::

A preko Adrie Airways ali iz Italije?
http://www.google.si

goba ::

Obstaja ena aviofirma, ki ma super nizke cene. Ne morem se spomnit naslova. Karto lahko kupis samo online itd. Uporabljajo mansa letalisca. Letis recimo iz Ronk pri Trstu do neke vasi pri Londonu. In nic ti ne dajo za papat:\.

TheHijacker ::

Let do Londona stane "samo" 80011.00 SIT. Whoohoo! Po moje, da se tole res splača. Potem pa cirka 15€ do Dublina. Še kakšna cenejša varianta?
http://www.google.si

Yohan del Sud ::

ryanair 8-)

andrej ::

ziher mora bit ceneje kot tisti. daj idi kaksni potovalni agenciji pa malo povprasaj. Sem jaz tudi nakupoval letalsko karto, sicer za ZDA, pa so me online cene totalno sezule. Vse so ble okrog 250k. Potem pa sem obiskal potovalno agencijo pa sem dobil karto za 130 k do Seattla preko Frankfurta in New Yorka. Definitivno obisci kaksno potovalno agencijo...

TheHijacker ::

Dej se probi spomnit.
http://www.google.si

TheHijacker ::

Ryanair je Irska letalska družba. S njo bi lahko letel London->Dublin.
http://www.google.si

TheHijacker ::

andrej: kakšno konkretno ime agancije?
http://www.google.si

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheHijacker ::

Thomas. Super povezava. Brnik->London 40.000 SIT. Piše kao povratno samo dvomim, da je to res.
http://www.google.si

Mercier ::

Ko boš šel po karte, pa ne izdaj nika. ;)

Matty ::

Ryanair je najnaj moznost za poceni letet v London in kasneje v Dublin. Sam sem letel do Londona novembra za 8500 SIT (povratna!!!), se enkrat toliko bi bilo do Dublina... (to so seveda special offers)

Je pa hakelc... Oni so kao point-to-point letalska druzba... In ce zamudis let npr. za Dublin zaradi zamude letala iz Trsta si izvisu... Slabost je bla tud v temu, ker so bli leti iz Trsta v London popoldne, tja si prsu okol 21h, in si zelo tezko ujel povezavo za naprej... No, moral si prespat eno loc v Angliji

Thomas ::

Hijacker

Seveda, da je res. Poznam nekoliko tega, ki stoji za sajtom.

Program mu računa optimume.

:)

TheHijacker ::

Nekolme: LOL!!! Ne bom...
Thomas: Superca!!! Hvala.

Sem izvedel da imajo Corrsi koncert 21. junija...
http://www.google.si

Tomi ::

Hm, tole ti pa zavidam, da greš na Corrse..
Škoda, da nimajo nobenega koncerta v Ljublaljani ali okolici, ker bi sigurno šel:D
metrodusa.blogspot.com

LojzePek ::

Jest se morem tud zadovljit samo z njihovim DVD-jem in mp3-ji. Poznam enga, ko pozna enga, ki ma brata, ki trga karte na njihovih koncertih, bom naroču, naj reče unmu, ko ma brat, da naj jim naroči da pridejo špilat v Slovenijo. Najboljš bi blo v Cjele, ka pravte?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LojzePek ()

TheHijacker ::

Hehe... Sam sem obupal nad njimi. Če oni ne morejo priti sem grem pa jaz tja. Pa še kolega grem obiskat!
Tudi sam imam vse njihove albume in DVD-je samo gledati jih na 17" monitorju ali pa v živo ni isto ;)
http://www.google.si

Tomi ::

Hijacker, imaš tudi zadnji DVD, Live in London? Ker sam imam Live at Albert Hall in Live at Landsdowne Road, pa vse CD-je razen prvega.. S tem, da imam še vse special verzije albumov..
metrodusa.blogspot.com

TheHijacker ::

VSE DVD-je imam od njih:
- Live at Albert Hall
- MTV Unplugged
- Live at Landsdowne Road
- Live In London
http://www.google.si

Double_J ::

JZ sem bil v Dublinu za poletne počitnce, seveda z ryan air, ki je najcenejši. Najprej greš v trst, pol iz Trsta v stansted(uoam da se tko reče), to je eno letališče bliz Londona. No potem sem šel v Dublin iz tam, iz Dublina pa še severno v Belfast, kjer je pa totalno vojno stanje!

Dami ::

Moja mama je šla na izlet (sindikat) pa so šli tud s to firmo. Trst-london-dublin. Je pocen, sam traja pa celo večnost da prideš tja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

TheHijacker ::

Pazi ti to!
Ryanair:

One-way 29.99 EUR
Wed, 19 Jun 02
Flight FR 169 16:45 Depart Trieste (TRS)
17:55 Arrive London Stansted (STN)

One-way 39.99 EUR
Mon, 24 Jun 02
Flight FR 168 13:10 Depart London Stansted (STN)
16:20 Arrive Trieste (TRS)

Torej cirka 6000 gor in 8000 dol! Samo še do trsta bi moral prit.
http://www.google.si

Boeing ::

Hijacker, osebno sem že večkrat (žal) potoval z Ryanairom, in imam dokaj slabe izkušnje... prvič, so ZELO netočna družba, imajo zelo pogoste zamude in sploh točnost ni njihova vrlina.
drugič, let do londona traja 2:15 in nazaj 1:50... sedeži na letalu so strahotno natrpani, klima seveda izključena -> suh in vroč zrak -> solzenje in kašelj -> slabo počutje. Premisli.
tretjič: pristali boste (smo) na Stanstedu. Jeba. Ko oz. če boš enkrat tam, boš vedel o čem govorim.
Jaz bi raje premislil o bolj udobnem in zaneslivem transferju... v poštev pride BA, Adria (iz brnika), potem pa še Alitalia (trst), Lufthansa (frankfurt)... na tvojem mesti bi se odločil za BA. jebeš, so pač nekoliko dražji, imajo pa druge prednosti. Za 250K prideš tja in nazaj, tam živiš cca 1-2 tedna, pa še za koncert ti ostane.
aja, premisli mogoče še o vlaku iz londona do dublina. angleški intercityi so izredno udobni, hitri in poceni. v dublinu boš v dobrih 4 urah. se splača za to it na letalo ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

TheHijacker ::

Boeing: Prvotni namen potovanje je obisk prijatelja in koncert. Ker nisem ravno bogat bo Ryanair kar pravšnji. Še nikoli nisem letel z letalom tako da leta ne bom mogel primerjati s drugim prevozniki. Moj irski prijatelj pravi, da je že velikrat letel z njim domov v Francijo pa do sedaj ni imel še nobenih težav. Pač bo treba potrpet na letalu.
Stansted... Sploh ne bo panike, ker me bo prijatelj čakal na tem letališču. Potem si bova skupaj ogledala mesto in prenočila v hotelu. Drugi dam pa v Dublin. Praviš, da je z vlakom bolje kot s letalom. Hm... Se bom pozanimal.
Nikakor pa nisem pripravljen dati 200+ SIT za let z letalom. Vlak iz Litije do Ljubljane->Vlak do trsta->Let do Londona->Let/Vlak do Dublina->Koncert->Obiski Irskih pubov in prekomerno pitje guinness piva->Izlet po Irski z Rent-A-Carom->Let/Vlak nazaj do Londona->Let do Trsta->Vlak do Ljubljane->Vlak do Litije->2 dni spanje mi kar odgovarja. Kakšen komentar na to pot?
http://www.google.si

Boeing ::

Mislim, da ti bo uspelo... vendar imam majhen pomislek, predvsem na ceno letalskega prevoza.
Z Ryanair-om sem za polet Trst - Stansted dal, mislim da, okoli 15K, seveda enosmerno. Potem pa so tu še stroški prevoza do centra mesta (taxi ali bus, za vlak boš moral 3x prestopiti), ki pa niso ravno mačji kašelj... predvsem taxi stane goro denarja...
Po drugi strani pa sem z British Airwaysom za povratni let LJLJ - LGW (Gatwick) dal malo manj kot 70K (mislim da je bilo celo 65, ne vem točno). Pazi naprej -> med letom lahko izbereš prevoz z vlakom do samega centra Londona z vlakom, na katerega ti delavci natovorijo prtljago, in skrb za to odpade. Prtljago pobereš šele na železniški postaji Victoria. Sam sem bil zelo radoveden, koliko prtljage bojo izgubili, ampak surprise -> sistem jim deluje neverjetno dobro. Seveda prevoz z vlakom "časti" letalska družba, v mojem primeru pač BA. Isto se ponovi za nazaj. Prtjlago oddaš 30km stran, se brez skrbi zapelješ z vlakom na letališče, vkrcaš na avion in na Brniku svoje dragocene kufre pobereš. Fancy.

Torej, ko si enkrat v Londonu, imaš na izbiro več možnosti... taxi (hudo drago), rent-a-car (vozijo po levi, torej pazi) ali vlak. Vlaki so, kot sem že poudaril, hitri, poceni in zanesljivi, povrhu vsega pa še zelo udobni in čisti. Karto oz. sedež lahko rezerviraš že na letališču oz. na sami postaji v centru mesta...

Premisli, vseeno pa ti iz lastnih izkušenj nekako svetujem dražjo varianto. Sam bi, če bi se odpravil na tako pot, potoval enako.
Uživaj v guinessu :D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

McWolf ::

Jst morm pa sam zvedet kdaj majo Blink 182 (če sploh) polet koncert u Kanadi. Koz ajm gouing there>:D>:D>:D
Go tell it on the mountains!

[BISI] ::

Jaz sem ze potoval z Ryanairom. Pa se bom malo razpisal. Sel sem iz Trsta v London in potem se v Dublin. Vse skupaj je stalo okoli 30.000SIT. Takrat ni bilo nobene posebne ponudbe iz Trsta, zato je tako drago (Julij). Malo glej ponudbe na strani ali pa se naroci na mailing list. Na relaciji London - Dublin pa letijo se mi zdi vsako uro. Zaradi njihovih pogojev sem vzel rajsi triurno pavzo med poletoma. Zamuda je bila edino nazaj grede, a je vse nadoknadil... Pokvarila se je navigacija, pa smo leteli tako, da niso kontrolorji poletov delali tezav. :D

Torej glej ponudbe. Decembra je bila zanimiva ponudba (za rezervacijo si imel en dan casa). Placati si moral samo letaliske takse, polet je bil zastonj! 8-O
Zaenkrat se pogajajo s stiridesetimi evropskimi mesti. V Ljubljano pa po vsej verjetnosti ne bodo prisli, ker imajo visoke letaliske cene. Mogoce pa bodo leteli iz Maribora. 8-)
Ce te zanimajo se katere druge destinacije po Evropi pa poglej se na strani Go in Buzz.

Lp, Ziga

TheHijacker ::

Super. Bom gledal za ponudbe. Samo dvomim, da bo ravno na tisti dan ko hočem jaz v London kakšna akcija. Karte bom pa po moje kupil še ta teden. Potoval bom pa 18.06.2002. Drugače sem pa gledal na strani od Ryanair in me pride karta Trst->London 29.99 € + taksa, kar je skupaj 40.34 € torej cirka 9000 SIT. Hudo malo!
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

MitjaM. ::

Valda da pejt z Ryanom. Ko prides na Stansted mas itak direktn vlak do Londona(prpele te na eno velko postajo kjer je tud podzemna železnica, sm pozabu ime...) tko da taksija sploh ne rabis.
Sicer je pa leti Ryan v Dublin z Stansteda, tko da samo prestopis pa si v Dublinu. Karta stane 10 funtov iz Stansteda do Dublina...

Lp, MitjaM.
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO
http://mitjam.4ever.cc
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MitjaM. ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7031752 (3438) nodrim
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922752 (17751) Karaya 52
»

Izlet v VB

Oddelek: Loža
61625 (1452) popster
»

Najceneje do Londona

Oddelek: Loža
4410133 (7621) innerspace
»

Adria vs. Ryanair - kateri je boljši?

Oddelek: Loža
374902 (4054) BigWhale

Več podobnih tem