» »

mailform help

mailform help

Tomaz27 ::

Prosim ce mi lahko kdo pove kako se postavi mailform na spletni strani. Vbistvu ze imam obrazec narejen in vse ampak manjka mi se
url ki ga vpisem pod submit gumbek. To bi naj bila cgi skripta. Stran je narjena v flashu. Torej en swf file. Zdaj pa ce mi lahko kdo prosim
pove kaj morem dat pod tisti gumbek oz kateri url vpisat. Verjetno enega ki bi vodil v CGI-BIN direktorij na skripto. Tu je pa malo problem
ker sem nasel nekaj cgi skript oz perl skript ampak ne znam konfigurirat. Zanima me tudi kaj sploh mores imeti na strezniku da to deluje.
Verjetno kaksen mail server, ki pol to poslje na tvoj mail.

Ce mi lahko kdo prosim malo pojasni kak to spravit v delovanje bi bil hvalezen.

Hvala in lp

alesek ::

Predvidevam da si ta mailforum dobu na netu.Sam nevem zakaj se matras s temu cudnmu jezikam,ki se klice perl.Drgac ce se hoces ukvarjat s cgi skriptami,mors met instaliran perl.
Ampak ti priporocam da tistmu gumbku das naslov skripte,ki bo napisana v php-ju.
Ce te zanima mi sporoc,pa ti povem kako bos maile posilal s pomocjo php-ja.Zdele trenutno ni casa.
Drgac pa ne rabis nobenga mail serverja,ker ce uporabljas php,lahko posiljas prek odhodnih serverjev drugih ponudnikov(siol,volja...)Ceprov bi si lohk postavu tud svojga(pr XP-jih ga mors sam nalozit iz CD-ja),sam to mi se ni ratal pogruntat:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kak se na slohostingu postav forum in katerega?

Oddelek: Izdelava spletišč
392248 (1892) Klemenn
»

php ali cgi forum???

Oddelek: Programiranje
332534 (2274) lordgreg
»

Narediti svoj FORUM (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
765461 (4878) bzagozen
»

CGI