Forum » Programiranje » .PL ne dela pa ne dela!
.PL ne dela pa ne dela!
poweroff ::
Imam naslednji problem...
http://mila.ljudmila.org/neutro/neutro.... tukaj se nahaja ena pl skripta za urejanje postov (novic). Zadevo hocem pognati - in ne dela. Samo downloadat hoce skripto.
Najvecja fora je pa v tem, da imam v istem direktoriju se eno .pl skripto in se eno cgi skripto pa obe normalno delata!
A mi mogoce kdo ve pomagat?
http://mila.ljudmila.org/neutro/neutro.... tukaj se nahaja ena pl skripta za urejanje postov (novic). Zadevo hocem pognati - in ne dela. Samo downloadat hoce skripto.
Najvecja fora je pa v tem, da imam v istem direktoriju se eno .pl skripto in se eno cgi skripto pa obe normalno delata!
A mi mogoce kdo ve pomagat?
simon ::
Pa si pogledal vsebino? Kolikor vidim je ta urednik.pl samo klasicen htm fajl, ki ima pa linke v katerih klice samega sebe s parametri. verjetno si pri preimenovanju datotek nekaj zabrklajl. Posici tisti program za administracijo borda in ga preimenuj v urednik.pl chmod-aj ga na 755, tega pa preimenuj v .html
poweroff ::
Tam pise naj bi se ga dalo zaganjat samostojno.
Vse kar sem naredil je le da sem spremenil base_url, chmodal pa sem ga 755, pa ne dela in ne dela.
Sem tudi shranil v Unix formatu... no ja, bom sel se enkrat od zacetka in dal gor direkt original file, ki je na zacetku delal.
Vse kar sem naredil je le da sem spremenil base_url, chmodal pa sem ga 755, pa ne dela in ne dela.
Sem tudi shranil v Unix formatu... no ja, bom sel se enkrat od zacetka in dal gor direkt original file, ki je na zacetku delal.
simon ::
Nikoli ne mores zagnati samo html fileta, vsaj taksnega ne kot je ta. .pl koncnica se ponavadi uporablja za perl programe ti pa imajo v prvi vrstici #!/pot/do/perl.
yimi ::
ja...pl je eno podobno sranje kot .cgi se pravi Perl...
Rabiš pravo pod do perla ta je običajno #!/usr/bin/perl
pa glej da boš mel perl fajle chmowdane oz. nastavljene privilegije na 755 ali 777 z pisanjem v datoteko.
Drugače pa raje prekoči na php bolj uporabno če delaš sam web strani.
Rabiš pravo pod do perla ta je običajno #!/usr/bin/perl
pa glej da boš mel perl fajle chmowdane oz. nastavljene privilegije na 755 ali 777 z pisanjem v datoteko.
Drugače pa raje prekoči na php bolj uporabno če delaš sam web strani.
JeDo ::
En popravček yimiju da .pl ni podobno sranje kot .cgi ampak je isto sranje z drugo končnico, so pa lahko ali .pl ali .cgi tudi v strojni kodi, oziroma .cgi so lahko prevedeni programi iz več prog. jezikov aka C++ ipd.
lp JeDo
lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>
<br>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASP - aje vreduOddelek: Programiranje | 2157 (1984) | simon |
» | Kaksno skripto uporablja SloTech za cel siteOddelek: Slo-Tech | 1644 (1339) | Tomi |
» | CGIOddelek: Omrežja in internet | 1217 (1116) | whatson |
» | Apache & PhpOddelek: Programiranje | 1702 (1583) | iBojan |
» | Postavitec forumaOddelek: Omrežja in internet | 1737 (1501) | iBojan |