Forum » Pomoč in nasveti » winXP: Kako narediti dvakrat Local area conection
winXP: Kako narediti dvakrat Local area conection
meszaj ::
Z laptopom se prijvaljam v dve mrezi. Eno doma in eno v sluzbi. Zanima me ce se da kako narediti v winXP, da ne bi vedno znova rabil nastavljati mreze, ko pridem iz sluzbe domov.
Nekako tako sem si zamisljal, da bi naredil pod network conections, dve Local area conection pa pol nekako preklapljal. se to da, ali pa kako drugace?
Nekako tako sem si zamisljal, da bi naredil pod network conections, dve Local area conection pa pol nekako preklapljal. se to da, ali pa kako drugace?
krneki ::
Jaz sem si napisal bat skripto s pomočjo ukaza "netsh", ki jo poženem odvisno v katerem networku sem. Včasih je treba še narditi enable/disable povezave in zadeva funkcionira.
ToniT ::
Zadevo lahko rešiš na več načinov:
1. Kot je povedal SasoS - DHCP na obeh lokacijah reši vse probleme.
2. DHCP na eni lokaciji in na drugi vpišeš pod advanced configuration IP-je, ki jih bo računalnik uporabil, če ne bo našel DHCP serverja.
3. Hardware profiles. (Control panel - System - Hardware - Hardware profiles)
1. Kot je povedal SasoS - DHCP na obeh lokacijah reši vse probleme.
2. DHCP na eni lokaciji in na drugi vpišeš pod advanced configuration IP-je, ki jih bo računalnik uporabil, če ne bo našel DHCP serverja.
3. Hardware profiles. (Control panel - System - Hardware - Hardware profiles)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Darko ::
Kaj nima XP možnosti dodajanja nastavitev. V TCP/IP lastnostih je gumb dodatno, kjer lahko dodajaš IP naslove. Pri Win98 si moral spreminjati v registru. Tako vsaj po spominu
LP Darko
LP Darko
largie ::
ustvari še eno povezavo, in vedno onemogoči tisto katere ne potrebuješ, meni se zdi to dovolj enostavno, brez kompliciranja s kakimi eksternimi programi ipd
Cokolesnik ::
Najbolj elegantno rešitev je podal Darko. Ne zahteva veliko nastavljanja, uporabnik ni odvisen od nastavljanja naprav, do katerih morda nima vedno dostopa (npr. routerja), ne zahteva pa tudi nameščanja dodatnih programov.
Zanima pa me, kako ime delovne skupine (nastavlja se v istih nastavitvah kot ime računalnika) spreminjati iz ukazne vrstice, če je to sploh mogoče?
Zanima pa me, kako ime delovne skupine (nastavlja se v istih nastavitvah kot ime računalnika) spreminjati iz ukazne vrstice, če je to sploh mogoče?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
robinzon ::
Imam enak problem. Prijavljam se v bistvu v tri razlicne mreze, uporabljam xp-je.
1.)dhcp odpade imam vsepovsod staticni ip
2.)">>V TCP/IP lastnostih je gumb dodatno, kjer lahko dodajaš IP naslove..."
sem probal pa mi gre na zivce ker ob zagonu xp-jev ful dolgo rabi da ugotovi kateri ip je tapravi
3.)multi network manager sem probal mi tudi ni vsec, ker ful upocasni bootanje
zanima me kako bi naredil to kar je napisal krneki:
"Jaz sem si napisal bat skripto s pomočjo ukaza "netsh", ki jo poženem odvisno v katerem networku sem. Včasih je treba še narditi enable/disable povezave in zadeva funkcionira."
oziroma ce obstaja kak bolj simpl programcek kot je multi network manager. na katerega bi kliknil izbral polozaj kje sem in po potrebi resetiral racunalnik. ne pa da mi nonstop laufa v ozadju pa doda dva procesa itn...
1.)dhcp odpade imam vsepovsod staticni ip
2.)">>V TCP/IP lastnostih je gumb dodatno, kjer lahko dodajaš IP naslove..."
sem probal pa mi gre na zivce ker ob zagonu xp-jev ful dolgo rabi da ugotovi kateri ip je tapravi
3.)multi network manager sem probal mi tudi ni vsec, ker ful upocasni bootanje
zanima me kako bi naredil to kar je napisal krneki:
"Jaz sem si napisal bat skripto s pomočjo ukaza "netsh", ki jo poženem odvisno v katerem networku sem. Včasih je treba še narditi enable/disable povezave in zadeva funkcionira."
oziroma ce obstaja kak bolj simpl programcek kot je multi network manager. na katerega bi kliknil izbral polozaj kje sem in po potrebi resetiral racunalnik. ne pa da mi nonstop laufa v ozadju pa doda dva procesa itn...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu - download legalnega programja preko ethernet priključka.Oddelek: Operacijski sistemi | 5604 (5284) | Phantomeye |
» | VBS skripta za IP nastavitveOddelek: Programiranje | 3465 (2979) | Malajlo |
» | menjava IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1580 (1366) | Lonsarg |
» | Kako rešit WiFi - lan problemOddelek: Omrežja in internet | 2398 (2166) | ferdo |
» | Kako omrezna sosescinaOddelek: Strojna oprema | 1077 (1026) | mihhec |