Forum » Omrežja in internet » Postavitev Intranet omrezja - kako in kaj?
Postavitev Intranet omrezja - kako in kaj?
Istvan ::
Rad bi postavil eno mini intranet omrežje na 5 računalnikih, ki imajo WinXP.
Mi lahko kdo svetuje, kje naj začnem? Torej kateri softver potrebujem za strežnik, kakšne nastavitve naj uporabim...
Zadevo med drugim potrebujem tudi za sheranje MS Outlook-a. Torej nekdo iz računala A bo nekomu na računalo B v Outlookov koledar vpisal, da ima dne xx sestanek. Je to sploh mogoče? In če je, kako bi z najmanj truda vzpostavil zadevo?
Vnaprej hvala vsem za pomoč.
Mi lahko kdo svetuje, kje naj začnem? Torej kateri softver potrebujem za strežnik, kakšne nastavitve naj uporabim...
Zadevo med drugim potrebujem tudi za sheranje MS Outlook-a. Torej nekdo iz računala A bo nekomu na računalo B v Outlookov koledar vpisal, da ima dne xx sestanek. Je to sploh mogoče? In če je, kako bi z najmanj truda vzpostavil zadevo?
Vnaprej hvala vsem za pomoč.
para! ::
Za povezavo računalnikov v LAN omrežje potrebuješ po eno mrežno kartico na sistem, ustrezne kable (UTP, STP ali FTP; ponavadi UTP zadostuje) in hub ali switch (zaradi majhne razlike v ceni pozabi na hub in kupi switch). V primeru deljenja internetne povezave razmišljaj o nakupu routerja, za nasvet pobrskaj po forumu.
Strežnika ne rabiš.
Na 2. vprašanje bo odgovoril nekdo drug, jaz ne znam.
LP
Strežnika ne rabiš.
Na 2. vprašanje bo odgovoril nekdo drug, jaz ne znam.
LP
Death before dishonor!
Matej_ ::
Ja, tista zadeva z oulookom je mogoča in je obenem zelo preprosta. Na tvoji mašini A boš mapiral disk mašine B in nato v outlooku nastavil pri mašini A data fajl mašine B (outlook.pst je default ime). Nisem pa čisto prepričan če boš lahko imel takrat bo boš zadevo vpisoval oba outlooka odprta, verjetno boš moral enega za trenutek zapreti in nato spet odpreti (to lahko narediš tudi s skripto). Morda ve kdo drug ali outlook obravnava PST fajl kot bazo pri kateri je možno več hkratnih dostopov ali kot običajen fajl, jaz zdajle nisem za mašino kjer bi to lahko preizkusil.
Istvan ::
Hvala obema.
Matej_: Bi mi lahko malo bolj podrobno razlozil, kako naj 'mapiram' disk masine, s katero sem povezna po mrezi in kako naj v Outlooku nastavim data fajl?
Ce bos morda imel priloznost preizkusiti, ce se da vpisovati, ce sta oba outlooka odprta mi le sporoci.
Uporabljam pa Outlook iz Office XP (slo. verzija)
Hvala.
Matej_: Bi mi lahko malo bolj podrobno razlozil, kako naj 'mapiram' disk masine, s katero sem povezna po mrezi in kako naj v Outlooku nastavim data fajl?
Ce bos morda imel priloznost preizkusiti, ce se da vpisovati, ce sta oba outlooka odprta mi le sporoci.
Uporabljam pa Outlook iz Office XP (slo. verzija)
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 276433 (21364) | Matko |
» | "Internetna pošta" - uporabniško ime in gesloOddelek: Omrežja in internet | 4332 (3617) | jukoz |
» | Sinhronizacija dveh MS Outlook preko Google Calendar Sync [ne dela]Oddelek: Programska oprema | 1687 (1036) | lopov |
» | Obstaja program za pregledovat pošte, ki ti piskne ko pride mail?Oddelek: Omrežja in internet | 2200 (1918) | Sami |
» | Kako rešiti pošto iz OUTLOOKA ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2872 (2649) | Kriko |