» »

Igra, ob kateri vas je bilo najbolj strah

Igra, ob kateri vas je bilo najbolj strah

1 2
3
»

ripmork ::

...hm,ravno včeraj sem imel (ne)prijetne sanje z otepanjem krvoločnih razpadlih zombijev s sebe.....jap. Resident Evil:D ...nazadnje sem ga igral pri frendu še kot osnovnošolc....grozljivo vzdušje,še hujšie zombe,ampak ko sem slišal tisti ogabno grozen zvok teh živih mrličev iz Playstationa sem se tresel kot hudič pred križem:O ....

Half life me je na trenutke orenk prestrašil,kakšne hude akcijske scene v špilih ti pa itak
vedno poženejo nekaj več adrenalina po žilah kot igranje pasjanse:) ...

P.S-probal Beta verzijo Dooma3----pri tem špilu (ko ga bodo dali ven:| ) bodo loh dodal v komplet še srčni spodbujevalnik in nekaj pomirjeval:D

MrX ::

P.S-probal Beta verzijo Dooma3----pri tem špilu (ko ga bodo dali ven ) bodo loh dodal v komplet še srčni spodbujevalnik in nekaj pomirjeval


haha, jst tud tko mislm. sm se kr dobr presral ko sm 1. igral D3 alpha:D

jeryslo ::

The suffering>:D pa clive barkers undying. Drugač pa me je doom 3 kar malo razočaral, sej igra je grozljiva prvi 2 uri, pol je pa že vse isto.|O

Iztok Smolic ::

Doom II
-----------/------------

steev ::

AvP 2. Ko si marinc in pobijas aliane. Najhujsi so piski iz radarja. Blizji je alien bolj piska...:O
:|

Sami ::

Doom II in III8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

sLicK_o ::

AVP/marine
The suffering.

jeryslo ::

Lestvica gamespy 10 most scariest games ter zraven opis:

http://www.gamespy.com/articles/561/561...

Na prvem mestu je AvP 2, med 10 pa so še: Clive barkers undying, Doom 3, Sillent Hill 3...

BTW, Clive barkers undying za to igro se sploh ne spomnem, da bi se govorilo, tudi ko je prišla ven, pa sem šele pred enim letom vidu kako dobra je0:)

DominusSLO ::

Wolfenstein 3D, na čb monitorju, z soundblasterjem priklopljenim na hi-fi stolp, ko sem hodil v 1.razred oš-ene 18 let nazaj>:D

lambda ::

Return to castle Wolfenstein :O Tiste grobnice in medvedi ... pa Far cry v kaki temi med tistimi zvermi tud ni naljepša.

killer14 ::

sillent hill 4 - The Room - ponoči okrog polnoči na slušalke in zelo
naglas ...

Tear_DR0P ::

Kar se men tiče
od najbolj navzdol:
Phantasmagoria 1
Phantasmagoria 2
AVP 1

Fantasmagorio smo igral pr enmu kolegu doma, kadar je bil sam. Naredl smo si kao surround, in pol smo ponoč igral. Trije smo bli v sobi, strah nas je blo pa ko cucke. Ker si nismo upal it spat, pa zaradi napetosti smo jo igral po cele noči.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ross|e20 ::

phantasmagoria (al neki takega) - very scary - po filmu narejena igra >:D
Prenosik Acer Aspire 5101: AMD Turion 64 Mobile
Technology (2.0GH), 15,4' TFT LCD, ATI Radeon
Xpress 1100, 60GB HDD, 1GB DDR2 ram, DVD pekač,...

neres ::

Undyinga še nisem igral... bom v kratkem.

Ampak od ostalih mi je bila, in to daleč pred vsemi ostalimi, najbolj grozna Silent Hill (1) na Playstationu (1). Kaki AvP, kaki Resident Evil... Sem igral tudi SH2 na pcju ampak ni niti približno tako dobra kot enka.

Odličen zvok, zgodba, odlična igralnost, sploh za PS1. Drugo leto pride ven tudi film.

Saladin ::

Avp je bil fantastično napet in čeprav si končal igro z sivimi lasmi, je šlo na koncu koncev samo na čakanje, kje bo kdaj kej ven skočlo (in seveda no-savegames)

SS2 je imel odličen ambien, zgodbo in gameplay. Spomnem se Hydroponics stopnje, kjer v vrtu igra neka pokvarjena melodija in je vse polno pajkov... Brrr.

Undying je grozljiv v prvi polovici, ko pa prideš enkrat do otoka in nazaj se začne zadeva malo ponavljat (razen vile, ki je verjetno najbolj grozna hiša ever).
Aaronov atelje, ko pred tabo dokonča tvojo sliko in še nekaj... pa je scenska :D

AMpak edini kralj groze je sigurno SIlent Hill serija. Resda sem obrnil le Dvojko, ampak čeprav sem jo igral podnevi in ob poslušanju televizije, sem bil totalno prestrašen.
Zvok, zgodba, ambient in kako enostavno MORAŠ ugotovit, kaj zavraga se sploh dogaja, je res perfektno.
Igra je tako grozna, da ko sem instaliral Trojko in začel igrat, nisem zdržal 10 minut in ter jo zbrisal z diska. Nisem hotel preživljat nočno moro (v dobrem smilsu) še enkrat
Edina slabost pa so grozne kontrole, ki bodo marsikoga odrnile od igranja.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

cahahopie ::

Hehe moje igrarčarske izkušnje. Še na veliko takšnih iger! In minuto molka za propadle studije!
Ne bom po lestvici, ker vsak je dober in vsakemu nekaj fali. Ampak favoriti so pri vrhu.

- Clive Bakers Undying (marec, 2001)
Igra je bila presneto grozna. Navdušila me je dodatno s tem, ker je bila postavljena v anleško oz. bolje rečeno temačno škotsko okolje. Dež, oblaki, tema, nevihta. Potem tipično motivi, ki dajejo ljudem že preizkušeno stopnje nelagodnosti kot npr. star škotski grad, samostan, klet, verige, zapuščena koča, mrtev osel v štali - najjači motiv. Poleg tega pa freak out scene kot je duh tistega graščaka, plapojajoče zavese, nenadno škripanje in zapiranje vrat. Res, Freak Out! Da ne omenim tistih menihov... brrr... Sicer pa me je konec malo razočaro - neka fantastika.

- Thief 1,
Mogče je krivo, ker sem igro igral na prijateljevem računalniku davno časa nazaj in je imel komaj 2Mb grafično in 200 Mhz Cyrix proc.
Ker lik je bil proti sovražnim likom precej okoren in je tako bila že prava umetnost koga ubiti. Tako, da je bil to dodaten razlog za strah.
Potem slabo senčenje zaradi grafične je prispevalo k temu, da so se liki v temi včasih izenačili s temo.... torej še en dodaten razlog.:'(
In končno k sami igri. Vse je blo FREAK OUT. Od tistih hummerjev, ki so te lovili dokler te niso ubli in ki jih je bila umetnost ubijati, do hummer kostičev, do zombijev, ki so odreagirali samo na Holly Water... skratka... samo skrivanje in trepetanje.
Bla je fora v Haunted Catedral: Nobedn si ni upo skozi katedralo preko vseh teh zombijev in kostičev. Prijatelj in sosed sta me diplomatsko zapustila v sobi. Jaz pa sem kr tako na hec se spustil v gručo sovragov in vse pobil. To je bila NAJBOLJ NEVERJETNA zmaga v celi igri.
he he vsi so mi čestitali. Ja... he he... pa vsake 3 sekunde QuickSave. NORO!

- Thief 3, plata v norišnici:
heheh... tista deklica. Torej odkrivanje kako je bila umorjena. Pa vso to škripanje kot da kdo hodi, pa čeprav je bila norišnica zapuščena. Je kdo bral tiste spise doktorja o pacientih? Noro! Pa nor je bil tud ta del, ko si hodil po norišnici kakšno si je ona zapomnila, ko so bile same sence doktorjev in sester, pa nobedn te ni smel videt, če ne si se zbudu. Vse pa v takšnih bledi zeleni meglici. Brrr..... Quick .. Quick S-SSave!

- AvP, definitivno marinec... da se ti žolč dvigne. Tema, tema, nanekrat pa alien.... brrrrrr....
tud ostala dva lika, sta bila nekako kar grozna. Predator najmanj.

- System Shock 2,
okolje oblike Star Treka, le da so tokrat ladjo zasedli zombiji oz. se je s posatko nekaj zelo čudnega zgodilo. Elektrika sika, sliši se topot, tišina.... kar naenkrat.... buhhhaha I want your brain!.... :D

- Hexen 2, klasik.... nor špil. Navdušo me je gotski stil. Ampak ima tudi nekaj pravih Hart Kickov. Kot npr. ko čuješ rjovenje človeko-geoparda. Ne veš od kod prihaja. Nadaljuješ pot, vidiš neka vrata in stikalo. Naivnež. Stisneš stikalo in preko vrat v stotinki sekunde nate skoči podivjan človeko-geopard, ki s 150 zamahi na sekundo maha po tebi s 1,5 m sabljo. Brrrr....

- Half Life 1 in 2, to pa ni le da je na čase grozen. Ampak ta groza se prelevi v neko čudno slabost ob igranju. Nonstop težijo s temi malimi šokantnimi Hrošči. Potem Zahroščenimi zombiji, smrtnosnimi jezki .... brrr.... na koncu rataš PSIHOPAT! Zakaj? Ker maš dost vsega!!! Ko končaš igro, se počutiš kot vojni veteran z veitnamskim oz. messa sindromom.

- Vampire: the Masquarade... kar grozljiv oz. bolj nor, ker se dogaja v fantom-gotskem stilu. Zopet vampirji, samostani, cerkve, dvorci... buhahaha.... in grotesknost likov. Noro!

- Vampire: Bloodlines, sicer opazujem da je dolgcajt, ampak plata v Hotelu pa je tud kr Freak Out!!! Vse se podira okrog tebe, vaze padajo v tebe, lestenci padajo na tebe, tla se vdirajo, vsake tolk časa se vrate brezrazumno odpro, duhovi preletavajo. In zgodba plate!!!
Družina pride v hotel, mama, foter, hčer. In potem iz spisov ugotavljate zgodbo, kako se je mož kar nekako začel vedit čudno. Postal je ljubosumen, z hišnikom se je neki menu o njegovem orodju, mogoče pa je našel novo zanimanje. Mu že gre na bolje. Sem vedela, da bomo preživeli lepe počitnice tukaj. Neki dan pa je kar izginil, nato jo je šla iskat hčerka in se ni vrnila, nato je šla še iskat sama.... aaaaaa!
Sek, sek, tip pobil celo družino! Buhahahhaa!!!!

- Unreal 1, Quake2, ... vzdušje in maniačni sovragi

- Gothic 1, 2... no to ni kaj precej strašen špil, razen nekaj zlatih rožic, kot je plata na zombijevski ladji v 2, pa tudi strahoten občutek ko se čez temo prebijate čez gozd samih volkov in kuščarjev. Vi pa še navadnemu Scavangerju niste kos.
Amapak! Ampak! Noro vzdušje, svoboda, svoboda, zgodba, zgodba, interakcija likov, popolni FRP, gotski stil... noro!!! Komaj čakam 3!

No, to je moj esej o meni strašnih in dobrih iger. Še na veliko takšnih!>:D
Bolje živ slabič kot mrtev junak!

strictom ::

AVP je najbolj svinska... Ko hodiš po nekem tunelo kar na 1x ti pa začne tisti motion detector piskat pa povno neki belih pik je gor... brrrrrrrrrrr... Skoro me je kap ko sm tisto igrav
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

gantaral ::

al pa ko pr HL1 hodiš po rovu s pajsarjem u rok pa ti ena kura skoč pred obraz. 8-O p***a sm se usral. pa tud far cry je huda, ko je skoraj cista tema pol pa zacnejo pošastice tekat sem pa tja. :O
pol je pa tuki se manhunt>:D , sm tista je pa bel nasilna kot grozna
Učim se za 5, znam za 4, pišem za 3, upam na 2, dobim pa ...

Daedalus ::

En bolj legendarnih trenutkov straha v špilih - Unreal 1. Se lepo na enem izmed uvodnih nivojev šetaš po rahlo rdeče osvetjenem tunelu in na lepem se začnejo ugašat luči na stropu, prav lepo po vrsti, ena za drugo. Na lepem tema na monitorju, po kaki sekundi, dveh pa Skaar direkt v tebe:O >:D Pali, narode:D Me je skor s stola vrglo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

rfmw ::

hehe Daedalus, prav dobro se spomnim tistega tunelčka iz Unreala1, ki je bila res prav vrhunska igra.

Drugače pa dam še en glas za AvP in AvP2 - to sta res srhljivi igri, ki nam, oboževalcem filmov iz serije Alien, še bolj dvigne adrenalin.

Seveda je najbolje igrati Marinca!>:D


edit: kar se pa tiče zvoka Motion Detectorja ... mnjammm, ko enkrat postaneš zasvojen, ga tudi večkrat v sanjah slišiš>:D >:D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rfmw ()

Moonman ::

The suffering, silent hill 4.

Dooma 3 sem se kar hitro navadil. Ko si se približal temnejšemu delu sobe ( ok, čisti temi, saj je celoten doom preveč mračen) si že čakal na godrnjanje, potem si stisnil 'F' in ciljal. :D


strictom ::

ponoven glas za AvP 1... Drugače pa v starih dobrih časih me je presral tud kakšen hexen 2.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bonbonček ::

am ja...
mene vem da me je blo doskat strah k sm špilu AvP 1 ... (2 mi je manj strašna pa nvem zakaj:\)
Kdor se zadnji smeje, zadnji dojame :P

t3hn0 ::

Se strinjam z bonbončkom, da je AvP1 bl strašen kot AvP2. Sicer je bil pa začetek igranja Dooma 3 tud strašen ko še nisi navajen vse teme. :)) 8-O
^.^

[]H|M[] ::

Doom se je men zdel ful enoličen pa drgač je blo skos isto ampak sm se pa včasih čist presrov!|O
Bog živi vas slovenke, debele, tečne babnce, najhujše so gorenjke, če človek se ga rad nažre!

jeryslo ::

Cold Fear>:D - zelo srhljiva>:D

mtjz33 ::

Žal me do sedaj ni prestrašila še nobena igra,bi pa rad videl kakšno igro,ki bi me.Sicer pa moj sinko skače za vsak drek.

DSmidgy ::

Wolfenstein 3D, na čb monitorju, z soundblasterjem priklopljenim na hi-fi stolp, ko sem hodil v 1.razred oš-ene 18 let nazaj

Igra je bila izdana šele leta 92.

W3D je bil tudi pvi špil, ki sem ga sprobal na SBju. Sem včasih kr trznu, ko je kakšen naci zadru.

DominusSLO ::

Dsmidgy
Moram priznati, da si me zmedel:8) Ne vem zakaj imam v glavi, da je bil takrat 1.r OŠ... No očitno leta delajo svoje in grejo počasi moji možgančki u kurac;((

SebaR ::

Doom3 - mogoče na začetku ko je še zagnanost nek strah (demo si niti špilat nisem upal) ko pa se po par levelih navadiš je pa skos in skos isti k****. DOLGCAJT

FarCry - edino adrenalinsko mi je tist senzor ki kaže če te nasprotniki slišijo drgač pa nič posebnega

Half Life2 - noro kr fajn cvikal še posebej pri zombijih (gorečih!) poštena igra, velik adrenalina >:D

TombRaider I: morm priznat ko sm še z lulčkom po pesku... me je ta igra tak prevzela kot še nobena...spravli smo se jo s stricema obračat z PS1 brez memory card; noro!; sicer so oni špilali večina časa jaz pa le gledal, ko pa sem prvič dobil joystick v roke večjega adrenalina ni bilo >:D, Ok vem da ni igra nič kaj grozna ampak zame v tistih ranih letih prav nekaj posebenga :)

In še in še...
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

DOOM_er ::

Ko sem biu star 6 let sem na 16mHz CPU, 256 MB diska, 2 MB rama, na windovsih 3.1 v dosu zaganjal igro Wolfenstein 3D, skor sm se pokenjal od strahu.
Drugače pa je meni grozljiva Project zero, The Suffering, pa DOOM 3 na začetku prvih 5 ur (pol se navadš), Sillent Hill 4 je neprijetna, Half Life 2 isto gadna za špilat. To je moje mnenje
Robots will steal your job. But that's OK

pingec ::

Takrat privlizno nekje je mene morila Alone in the dark prvi del, faaak, čist sm bil presran, pa kričal sem lol :D no ja sem mel ksnih 7 let...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

SKYBITE ::

8-O AvP1

neres ::

Sem preizkusil Clive Barker's Undying, po predlogih tukaj, in moram rečt da igra sploh ni grozljiva. Nevem kaj je vam grozljivega pri tej igri. Če je ta grozljiva potem je bil Duke Nukem še bolj.


Sedaj pa igram SH2 in je še kar v redu, čeprav je definitivno manj grozljiva kot enka (na PlayStationu). Ampak trenutno sem šele nekje na polovici.


Potem je bila še ena igra na PSju, se ne spomnem imena... v glavnem je bilo dogajanje na eni veliki stari ladji in so bili eni duhovi tam, ena igralnica... neki spomini nekega dedka... je bla kar srhljiva na trenutke.

edit: sem se spomnu imena te igre: Echo night

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

cojss ::

Še en glas AvP1. Ves prestrašen sem bil pa še ob Medal of Honor na PS1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

muz3k ::

Tota igra je ko satan samo na glas moraš meti zvočnike pa ji odigrati do konca OK. Strip Paris Hilton Naked:8) >:D
-->muz3k<--

strictom ::

ghey!
tolko kot je že takniš zuna muz3k... človek se že navadi in ve kaj naj pričakuje :P
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

cojss ::

Js sem na tak način enkrat slačil Britney Spears in sem potem rabo pet minut, da mi je srce začelo delat v normalnem ritmu. Ampak, kot je rekel UNCLEtomaž, zanimivo je prvič potem pa nima več takega učinka. Kot tista reklama cafe, ko čakaš na avto, pa ti uleti tista spaka na ekran.

strictom ::

mama ti tomaž! :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

griza5 ::

Aliens vs predator 2 je mogoče stara igra..... ampak ko špilaš marinca se jst stokrat bol userem kot na doom 3. :D
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Horror igre (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
567464 (5535) Sssaga
»

Aliens: Colonial Marines

Oddelek: Igre
424236 (2643) dolenc
»

Aliens vs Predator 3 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
15317106 (10308) Guzzy
»

Psiholohija Iger (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1148304 (6065) janko5213
»

Return To Castle Wolfenstein (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
585462 (4330) LunKi

Več podobnih tem