» »

Učinkovit nanos Artic Silver 2 paste?

Učinkovit nanos Artic Silver 2 paste?

TheHijacker ::

Help!
Takoj ko se ozračje malce segreje se mi temperaturo na procesorju močno poveča. Imam TB900@1007(112x9) in Abit Kt7a RAID plato s Volcano II hladilnikom. Nekaj časa nazaj sem ob nakupu iz Anglije nabavil še Artic Silver 2 termalno pasto. Volcano 2 ima en kur*** rumen trak, ki ga nisem odstranil, ampak sem direktno samo na procesor namazal pasto(po moje preveč na debelo). Ali bi trak moral fizično popolnoma odstraniti, tako da bo celotna površina popolnoma gladka? Ali se pasta nanaša tudi na volcanota ali samo na jedro procesorja? Kako tanek sloj bi moral biti med stičiščem? Kakšno vezo ima voltaža na procesorju? V biosu imam nastavljeno 1.80, vsi programi(MBM, VIAHW, HSM) pa mi vedno javljajo 1.85. Je to normalno? S kom naj poravnam pasto? Prej sem imel not Chrome orba, brez paste. Ko sem ga dal ven in ga zamenjlal s volcanom sem opazil, da je trak na chrome orbu stopljen. Je to možno? Je ta trak treba do konca odstraniti?
Lepo prosim za pomoč. Digidoc mi neprestano piska, ker je temperatura prevelika(več kot 55 stopinj ob obremenitvi). Sedajle jo imam ko to pišem celih 53 stopinj. Za moje pojme preveč!
Hvala...

Binji ::

Uni trak z Volcanota nujno dol!! Prenos toplote je dosti slabsi z njim. Se ga da zelo na izi z acetonom dol. Pasta se pa nanasa samo na jedro procesorja in po kapljicah (toliko da pokrije zelo na tanko).
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

SkIDiver ::

Pasto naneseš gor najbolj tako da jo daš na sredino procesorja eno kaplco, recmo za en golobov drekec(po domače), pol pa lepo daš gor hladilnik in se bo pasta lepo sama razlezla tko tut nebo zračnih mehurčkov. Pazi pasta se ne sme kr scedit vn ko se razleze. Samo pogleda naj čez rob tko da veš, da je pokrila cel procesor. Sloj med hladilnikom in jedrom mora bit čim tanjši. Če je predebel pasta ne dosega svoje učinkovitosti. Glede tistga traka jz mislm da bi ga mogu odstrant. Kar se tiče pa voltaže na procesorju pa ti naj pove nekdo drug, ki ima TB.

TheHijacker ::

Sem prebral da lahko raporediš s razirko. Bo to v redu? Trak bom dal dol. Aceton... Kul. S kom naj sčistim obe površini, tako da odstranim stari nanos? Ali kaj pomaga če namažen ventilator na volcanu s oljem. Zdi se mi za je začel čudno ropotat ampak vrtljaji so pa še vedno 4700.
Ko sem potipal GeForca(1 sdr) sem se spekel. Hudič se greje k pr norcih! Ali se mi splača dal gor blue orba, ali naj raje kar gf2 mx nabavim in dam nanj blorba? Kako odstraniti stari ventilator? Hvala.

Zdele grem spat, ker so črke že cisto motne |O Jutri bom pa poskusil vse vaše nasvete.

SkIDiver ::

Ventilator lahko tud razkopleš pa obrišeš pa podmažeš. Jz to nardim vsaka 2 mesca na 6 ventilatorjih. Pasto pa nanes tko k sm napisu prej. Je najbolši način. Kako pa odstranš strai nanos je pa že opisano v forumu, mal poglej.

ChiefThunder ::

Evo ti en LINK, če ti kj pomaga...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

VASkO ::

by the way, zakaj pa laufas na 112mhz FSB? mas PC100 RAM? plata popira 133 in visje, izkoristi...

TheHijacker ::

Thanks. Kaj pa problem s 1.85V?

Vasko: Stvar ni stabilna pri 133Mhz. Ram mam pa 2x256 Micron CAS 2 133.

TESKAn ::

1) Razstavi vse skupaj
2) očisti procesor in hladilnik in to temelito - nikjer ne sme ostat sled česarkoli.
3) Namaži na obe stični ploskvi eno TANKO plast termalne paste, pravijo, da je kaka kreditna kartica lih fajn za ta namen.
4) Sprav skupaj.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

VASkO ::

pa spustis mnozilnik, ko das na 133mhz? pohitritev je kar lepa, se ti splaca

TheHijacker ::

Ok sem razdrl. Procesor sem držal v roki:D Nazadnje sem imel v roki 386 DX procesor. Ful dobr filing. Obe strani sem spucal in zelo tenko namazal Artic Silver pasto. Ko to pišem imam lepih 41 stopinj. Procesor sem navil tako kot mi je svetoval Vasko in sicer sem dal 133x8. Skupaj torej 1064Mhz. Vem, da boste morili zakaj pa ne še več ampak cilj sem dosegel že s tem, ko sem prebil mejo 1Ghz. V našem kraju sem edini:D. Je pa res da ram nisem preveč optimiziral. Hmmm. mogoče bi še to probal.

Hvala!

Huey P ::

Hijacker;

Kar lep OverClock! V kraju si edini, ki je prebil GHz? Od kod pa si, če lahko vprašam?
Bi mi lahko zrihtal malo Arctic Silver II (če ti je še kaj ostalo), seveda bi ti plačal.


..::DOOM III: The Legacy::..

TheHijacker ::

Iz Šmartna pri Litiji:D. Valda mi je še ostalo. Lahko se zmeniva. Cele injekcije ti ne dam, sam ene dva mišja drekca. Če si zainterisiran mi mejli.

Kar sem prej rekel o 133x8 vzamem nazaj. Ni stabilno! Full dobivam blue screen of death! Sem dal nazaj na 9.5*106. Zdej dela stabiln. Je pa res da uporabljam WinME. Ko bo čas jih bom reinštaliral. V Win2k pa dela ne glede na hitrost. Še en dokaz kakšen kur** so WinME.

Matek ::

JA Hijacker, jest mam TB 800. Prej sem mel WinME pa je šlo samo 10x100, zdej pa sem dal Win8 gor, pa gre do 133 FSB. WinMe sucks!
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TESKAn ::

Dej še kišto mal prevetrit, pa tut če ni lih na soncu je dobr...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TheHijacker ::

Aja ne sme bit na soncu. Kaj pa če man v klet, kjer imamo kurilno peč in je temp. cca. 30 stopinj... Duh. Walda da to vem. Glede kište je pa tako. 4x80mm ventilatorji. 2x zadaj in sta vedno pržgana, 2x spredaj in se prižgeta samo ko pride tem na diskih več kot 30 stopinj. Mislim da je airflow kar ok. Aja pa še to... BIG TOWER!

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odstranjevanje termalne paste

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
255535 (4644) Pyr0Beast
»

AMD XP 1800 na ga-7VRXP - 65°trenutno.. ??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
351526 (837) Malecky
»

Namestitev Volcana 6Cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131456 (1122) DrSergioDJ
»

Stik procesorja in hladilnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181460 (1163) AntiC
»

hladilnik za Athlon 1.2?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201334 (973) Yurko

Več podobnih tem