» »

Švercanje čez mejo?

Švercanje čez mejo?

Laplace ::

Slišal sem, da so nekateri ljudje ki so švercali čez Italjansko mejo po nekaj mesecih domov dobili pošto od carinske uprave, da so zadevo pač prešvercali. Uglavnem dobili so kazen + carino za plačat.
Zdej pa mene zanima če se take stvari dogajajo tudi na Avstriski meji?
Ali je to kaj omejeno z vrednostjo, koga bojo zatožili naši carini in koga ne? Ker jaz mislm kupt eno stvar za 1700EU.

Hvala!

LP. Laplace

poweroff ::

Počakaj do maja, pa boš lahko legalno čez pripeljal.

Laplace ::

Ne gre za to. Jaz bi rad zadevo prešvercal, ker pol dobim nazaj avstriski Mwst. to pa nanese 16.7%. Po 1. maju se ne bo več splačal uvažat edino če ne bo res veliko ceneje. Zato se zdej še splača prešvercat, če si pripravljen to reskirat.

root987 ::

Heh... Če te ne dobijo ti verjetno ni hudega...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Laplace ::

Aha! Pol ni tko k pa na Italjanski meji?

boych ::

Od kot ti za vraga ta podatek!!??
Ti samo pelaj, pa če te nebojo dobili jim lahko še kak fu** off pokažeš, ko boš na naši strani.
Na meji so itak že skoraj samo policaji, ti pa te tak samo lahko vprašajo po prometni in vozniški.

poweroff ::

Po moje tuji cariniki našim posredujejo podatke kdo je Mwst zahteval... tako da ne moreš ravno fuck off kazati. :D

||_^_|| ::

obstajajo primeri ko italjanska/avstrijska carina javi slovenski za taxfree. Ne bi pa vedu po kakšnem ključu gre to. In naša carina ma seveda dokaz, ker si zahteval povračilo davka.

Kdor ne riskira ne profitira:)

boych ::

V zadnjih dveh letih sem iz avstrije in italije prešvercal kar nekej robe, pa do zdaj še nisem imel nobenih problemov, niti nisem slišal, da bi jih kdo mel.
Sicer pa carinik na meji samo poštempla račun in ti ga da nazaj, ga ne fotokopira ali si karkoli zapiše, tak da ne ve za koga se gre!
Po mojem ni bojazni!

iBojan ::

a se hecate ;) saj pa to je vsakodnevno opravilo ;) Živim ob meji z Avstriji in vam lahko povem, da se šverca 100/h pa nikoli nikomur niso poslali kakih kazni ali kaj podobnega. Res je malo frke če te dobijo na meji ko švercaš, potem pač plačaš tisto kazen zraven vsega ;) ampak reskirat se splača. Itaq pa v 95% prehodov čez mejo niti ne pogledajo osebne ne pa še da bi ti pogledal kaj drugega. Torej kupi, naj ti avstrijski cariniki dajo pečat pa šibaj domov ;) Edini problem zna biti če si edini na meji pa se z naše strani vidi na avstrisko pa bo slučajno carinik videl da si dal tam račun, te bo potem vprašal kaj maš ;) Zato pa pojdi na kak prehod kjer se ne vidi pa je ,) Torej ne se preveč bat saj so cariniki tudi samo ljudje pa se vse da zmenit, itaq pa oni še najbolj švercajo ;)

boych ::

Tak kot je reko _Ges_!
Lep primer takega prehoda je v Gor Radgoni, kjer se iz SLO strani ne vidi na avstrijsko.
Pa prek greš zvečer, ko je zunaj že fajn mraz, se tak nobenemu ne da stati zunaj, so vsi lepo zadaj za steklom.
Let's scwerzing until 01.05.2004!:D

smilyxx ::

No pa še jst povem mojo prigodo. V Avstriji sem kupil Audigyja 2 za 95 evrov. Na Ljubelju lepo avstrijski carinik poštempla mwst. No na naši strani pa carinik praša kaj mate za prijavit? Seveda je bil odgovor nič. No pa se je tipo useen spravil pregledovat pa odpre prtljažnik, k sm mel not zloženo embalažo od audigya, sam se ni vidla. Jst začnem švicat, carinik pa se je spravu res u nulo pregledat avto. Dvignil je gumo, iskal v sedežih, use predalčke, na koncu pa mu je tut audigyja ratal najdt. OK sm reku, tisto kazen bomo že prežvel, nakar carinik reče, da nej preverimo kolk lohk čez nesemo in vrne kartico brez vsake kazni ipd. KAr jst vem lohk čez mejo neseš 16k, kar je manj kot 95 evrov.

Pomoje da se cariniki (vsaj na tem mejnem prehodu) obveščajo.

Lp
Save water.
drink beer.

Lime ::

Tukaj je bila debata o kaznih.

Če pa to še vedno velja, pa ne vem.

poweroff ::

Hehe, možnoje, da avtrijski kolega pokliče našega carinika in reče npr. ja, en v belem golfu zdajle pelje blagov vrednosti 1000 EUR. Potem bi bilo mogoče dobro, da greš z dvema avtoma, robo spraviš v drug avto, pa še na kavo greš vmes v duty free... recimo.

Redkvica ::

Mislim, da ne gre za utajo carine, ampak za utajo DDV. Torej, če ti v Italiji v trgovini vzameš obrazec za zahtevo za vračilo DDV, ga potrdiš na izhodu iz Italije in potem enkrat nekje uveljavljaš vračilo tega DDV (oziroma IVA), se to seveda zabeleži v evidenci TAX Free, tam, kjer so ti pač vrnili davek. Konec koncev zadržijo celoten obrazec z vsemi tvojimi podatki (gor je tudi št. osebnega dokumenta). Davek se v končni fazi vrača iz proračuna (v tem primeru italijanskega), in zato italijanska davkarija te podatke o izvedenih vračilih davka še kako zbira.

V preteklosti se je dogajalo, da je naša davkarija od italijanske davkarije dobivala te zbrane podatke in preverjala, če so ti ljudje plačali slovenski DDV ob vstopu v Slovenijo. In če ga niso, jih je potem preganjala slovenska davkarija. Vem za tak primer. Treba je bilo plačati DDV pa še kazen.

Ne vem, če Italijani to še počno - namreč sporočajo podatke v Slovenijo, vem pa, da v preteklosti Avstrijci tega niso počeli. Pred časom je bil na to temo nek članek v časopisu. Nekaj o razpravah na to temo v Italiji, koliko to početje vpliva na obisk Slovencev v italijanskih trgovinah in podobno.

KuhaR ::

Kdaj pa bo konec z povračilom davka v tujini? Eni pravijo 15. marec pa se mi zdi mal prezgodi. Kaj pa po 1. maju ali bodo še zmeraj vračali DDV? Mam strica v Franciji kateri je kupil avto v Belgiji, ker kao imajo tam ful večje davke in je tovarniška cena zato nižje in je plačal DDV doma.

BigWhale ::

Na pildku, ki ga imam jaz in je bil izdan prejsnjo soboto, pise, da bom lahko davek dvignil do leta 2007.

ABX ::

Slišal sem, da so nekateri ljudje ki so švercali čez Italjansko mejo po nekaj mesecih domov dobili pošto od carinske uprave, da so zadevo pač prešvercali. Uglavnem dobili so kazen + carino za plačat.



To so dobili ker so na Italjanski strani zahtevali vračilo IVE (DDV) na naši strani pa bili tiho.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Boki_ ::

Ma jaz sm prešvercal že tolk reči, carinikom pa se jebe. Kolo za 3000 € sm prpelal po delih čez, pa ko sm ogrodje za500 € pelou čez je carinik prašal, kaj mam, pa sm kar mirno povedal da ogrodje za dual kolo, pa se je le nasmehnil in mi pokazal, da lahko grem. Ko pa sm komp švercal, sm jst mona komponente k so šle dal v prtlažnik, ostale pa kar na zadnjo polico. Pa so me potem pr nas prašali, če je kej za prjavit, pa sm relu da noč, pa ni carinik niti vidu kup komponent.
I'm back

ali3n ::

Ti samo pelaj, pa če te nebojo dobili jim lahko še kak fu** off pokažeš, ko boš na naši strani.


ni res - carinska služba te lahko ustavi kjer koli in preveri račune itd... na poti domov, doma...

smilyxx - čist brezveze ste švical v avtu, za 20k ti ne bo carinil, sploh če nisi bil sam v avtu (16k/osebo, pa mal +- spregledajo); sam sem cariniku pokazal račun za 140 EUR, je reku "ok" - v žepu sem mel še en račun za 700 EUR >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274531 (1783) flipflop
»

Online nakup iz Nemčije, prevzem na Avstrijski pošti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
626442 (5460) VASkO
»

kolko evrov za vrnitev davka iz essedija?

Oddelek: Kaj kupiti
241667 (1223) para-site
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645152 (4303) eiht
»

sverc komerc , ali kako najceneje!

Oddelek: Kaj kupiti
182331 (1925) OChack

Več podobnih tem