» »

kolko evrov za vrnitev davka iz essedija?

kolko evrov za vrnitev davka iz essedija?

leonius ::

zanima me, za kolko evrov robe moreš nabavit v Essediju, da ti vrnejo davek? Je razlika če maš maloobmejno prepustnico?
Thx.

Spajky ::

154 E ..8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

subz ::

Kako je pa s svercanjem cez prehod u Rozni glede na to da morm it se pordpisat racune za uveljavljanje IVE?

eland ::

Zajeban ,ker če bo čez limit, bojo takoj ko boš dvignil IVO, faksiral na našo stran, da imaš robo. In boš moral it čez, ker ti bo carinik vzel račun!
Preverjeno na lastni koži (bil na srečo znotraj dovoljene meje prenosa blaga -2 * RAM256) ! Moji znanki pa so tko carinili tiskalnik za 1500 DEM in še sodnika je dobila.
Boljša varianta je če ima ata al' mama firmo, da vzameš nanjo ,ker se DDV vrne nazaj in imaš tko enako ceno kot v Italiji pa še servis v Sloveniji.

para-site ::

se mi zdi da je zgornja meja 256 evrov + iva, kar lahko prneseš na propustnico čez brez dodatnih stroškov, na pasoš pa ne vem.

Blizz ::

Kaj pa če kupiš robo, greš na carino poštempljat, pol greš pa nazaj v Italijo, pa čez en drug mejni prehod v SLO? A un carinik v vsakem primeru račun vzame al kakko?

DJroky ::

V dostih primerih boš vseeno dobil račun po pošti kasneje. Kolega je švercal čez računalnik, na Italjanski meji je potrdil ivo, na Slovenski mejo je rekel da nima nič in so ga spustili naprej. Več tednov po temu pa dobi modro koverto in plačilni nalog v njej. Položnice dalj časa ni plačal, dobil dva opomina, potem pa kljub temu da je študent in da ima edini dohodek štipendijo so mu lepo trgali iz tekočega računa 90% štipendije en mesec in nekaj še drug mesec, s tem da so mu pobrali tudi za vse stroške, ki so jih imeli s opomini. in zdaj se lahko samo še vprašaš: SE SPLAČA?

Blizz ::

Pol se že skor bolj splača, da sploh ne uveljavljaš ive in sam prešvercaš čez mejo.

para-site ::

če neseš robo nazaj v Italijo in da te dobijo taljanski cariniki, bojo popizdli ker jih naravnost zajebavaš v glavo. Ko greš potrdit ivo k njim pomeni, da si stvar izvozil in je ne smeš več nest nazaj. Če ne bi vsak italjan naredil tako in ne plačal davka.
Najbolj se splača, da računalnik kupiš po kosih in tako skombiniraš račun skupaj, da lahko normalno vse prneseš čez na propustnice, potem pa samo na naši strani meje vržeš ven fakture, on ti izkoristi propustnico za 4 tedne in se lepo posloviš

Vens ::

Splača se stvari kupiti v Italiji, domov pa iti čez Avstrijsko mejo (Ljubelj).
Mislim, da to dela večina, ki bi rada dobila IVO.

IVO potrjujejo tudi na Avstrijski meji...:\\\\

Blizz ::

Sam če je pa DJroky djal, da so unmu modelu nalog poslal. Pol verjetno tut prek IT-AU meje ne bo šlo. Verjeten trgovina pošlje kakšne svoje kopije računov na ital. finančno ministrstvo, oni pa potem posredujejo Sloveniji. A mam prou? Upam, da ne.

janey ::

a so une cene tm iz ITA a brez.

KuhaR ::

V trgovini se zmeni z prodajalcem, da ti razdeli kupljeno na dve fakturi. Na meji potrdiš obe, našim pa pokažeš samo eno.

Blizz ::

Sam jest bom računalnik za 400 čukov kupu. Kako naj pa s tem naredim? Kolk gre lahko robe na eno osebo, da pol carine ne plačaš? Sem mislu pol tako, da gremo ene štirje v avto, pol bi se pa večkrat peljal. Mogoče še v istem dnevu.

leonius ::

250 evrov+IVE na osebo če ma maloobmejno prepustnico, če je nima pa precej manj. 4*250=1000 e =225ksit. Boš pač mogo po komponentah kupit. Pa se dvakrat pelat...

JXS ::

kako pa pol monitor cez spravs?? tega se pa lih ne da na dele:))

eland ::

Če že kupuješ, ti jaz priporočam, da če imaš koga, k ti lahko vzame na firmo, naredi raj tako, ker dobi davek nazaj, servis maš kle, pa še švercat ti ni treba. Prejle sem dobil predračun iz rač. trgovine Eniac v Novi Gorici in majo zares poceni robo- Radeon8500LE od ATI je samo 48k, če vzameš na firmo te pa znese samo 41K!!! Za primejavo : Hercules 8500LE z slabšim RAMom je 48k !!!
Torej, če kupuješ za 400k, dobiš nazaj davka 80 000!!!
Jest sam še prek mamine firme kupujem!
Se mi bolj splača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

DJroky ::

Računalniki na italjanski in slovenski strani so POVEZANI, tako da slovenski carinik takoj ve kaj si potrjeval!!! Pa še to: italjanska carina pošilja potem uradne dokumente slovenski carini in ta ti lepo napiše položnico (alpa davčna ne vem) pa je vse rešn!!!

Blizz ::

Ja a pol bi se dal prek IT-AU meje it, tko da bi tam ivo poštempljal, pol bi šel pa čez AU-SLO mejo, pa tam ne bi nič prjavu?

KuhaR ::

Med IT in AU ni meje in ivo ne vračajo Avstrijcem, ker so oboji v EU. Na slovenski strani pa moreš vsaj nekaj prijaviti, ali pa reskiraš in ne prijaviš nič pa če bo šlo bo šlo če pa ne ti lahko vse skupaj zaplenijo. Ker pa grem čez mejo vsaj enkrat na mesec nisem še doživel da bi mojo fakturo vpisali v računalnik, je pa tui res da nikoli ne pretiravam z zneski (se zmeraj zmenim z prodajalci za več faktur ali pa nižjo ceno).

iga ::

Mene samo to zanima ali ni zgornja meja za prepustnico 220 Eurov + IVA
ali so že v tem času zvišali na 250 eurov + IVA.

Blizz ::

Kaj pa če bi tkole naredu: 4 gremo v en avto, pol se pa ene 4x čez mejo peljemo. Eden bi bil pa na SLO strani, da bi pol robo pazil (rečmo v svojem avtu).Pa vsakič bi glih tolk robe sabo pelu, da ne bi carine plaču. Eh, sej je bl bolana varianta, sam a se vam zdi to izvedljivo? Čeprav bi cariniki najbrž ful čuden gledal. A ma kdo kej izkušenj s takimi stvarmi?

DJroky ::

Teoretično izvedljivo. Apak, meni verjemi, da se te bo carinik v drugo ali tretje navličal in te za vsak nadalnji prehod zadrževal več kot 1 uro. Pregled avtomobila, oseb..........................

deggial ::

Kaj pa če ti italijanski prodajalec napiše
na račun napačen naslov,potem tudi če
ne prijaviš robe na naši strani in
pošljejo na italijanski meji račun po faksu
našim carinikom ne moreš dobiti kasneje
računa za dajatve po pošti,ker pač ni
pravega naslova na računu.A je že kdo
poskusil?

para-site ::

O to pa ne bo šlo, ker ti taljanski carinik (če se mu zahoče seveda) pregleda tudi propustnico oz. pasoš. To pa zato, ker mora tisti, ki je na fakturi napisan, osebno stvar izvoziti iz IT. Zadnjič so bli celo tko sitni, da so gledali, kje je moj avto, pri tem, da je moja punca nesla procesor v roki tja pokazat in potrdit fakturo. In jo vprašajo, s kom je prišla, ona pa odgovori, da z mano, in je carinik prišel ven na cesto, da je videl, kje je avto, al na taljanski strani, al vmes obeh mej. Da ne bi slučajno nesla nazaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

essedi in kolk je vredno

Oddelek: Pomoč in nasveti
111161 (869) para-site
»

Essedi shoping

Oddelek: Kaj kupiti
131365 (1027) Matty
»

Nakup v zamejstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645169 (4320) eiht
»

Essedi v Gorici

Oddelek: Pomoč in nasveti
111400 (1203) FlipeR
»

sverc komerc , ali kako najceneje!

Oddelek: Kaj kupiti
182335 (1929) OChack

Več podobnih tem