» »

Windows XP Pro 100% cpu load

Windows XP Pro 100% cpu load

CCMbrother ::

Včeraj sem pri kolegu rihtal njegov računalnik, ki je bil dokaj poln razne nesnage(trojanci in podobno). Toda kljub temu, da sem vse popucal, se vedno stvar ne deluje kot bi morala. Ko zazenes My Computer, cpu load skoci na 100% in tam tudi ostane. Ne morem odpreti control panel-a, uporabim lahko le run, s katerim sem lahko poinstaliral antivirusni software in podobne toole. Hotel sem dati repair winsow, zato pa je potrebno administratorsko geslo, ki pa ga je kolega pozabil (nekdo drug mu je winse instaliral). Potem sem se lotil izklaplanja procesov.....ko sem ugasnil vse, razen nujnih sitemskih, je bil cpu load se vedno 100%. Tukaj mi je pocasi zmanjkalo idej oziroma sem porabil ze prevec casa, ker racunalnik se iz Pentiuma 4 2.0 GHz prelevi v 133MHz masino. Za vsak nasvet oziroma pomoc se vam ze v naprej zahvaljujem!

ddeben ::

Nisi edini s tem problemom! TUdi jaz imam to... explorer mi proc zasede 100% in ne morem nic delati...najprej sm ga staknu na prenosniku, zdej pa še na domačem! WTF i say?! Mogoce kdo ve ko bi to blo?;(

Mr.B ::

Fantje : 105% virus, pucaj in popečaj, windows update dela BP.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mihc ::

Tko bom reku!

Jaz sem imel isti problem, vendar sem vedel v čem je težava in kdaj je težava nastala! Težava je bila v filmu, ki sem ga snel iz kazze! Šlo se je za film The Last Samurai in sicer med download-om je bilo vse normalno in ko sem naredil predogled filma v AVI preivew je bilo vse normalno. Potem ko se je naložil v celot, sem ga seveda takoj zagnal, a glej ga zlomka, film ni delal in povrh vsega se mi je pa še računalnik začel čudno obnašal!;( Bil je počasen, (P4 2,6 , 512MB rama, NOV) zato sem pogledal v task manenger-ju CPU in isto je bilo na 100%! Pa sem se odločil da film zbrišem in sledil je ponovni šok, saj se film ni hotel zbrisat, napisalo je, da ga ima neki program v uporabi. Zopet pregledam v Task manangerju in nikjer ni bilo videt, da bi ga kakšen program uporabljal! Sledil je Restart (sam sem ga sprožil) in ponovni poskus brisanja in zgodba se je ponovila (CPU 100% še vedno), sem pa opazil da je bil CPU normalen vse doler nisem prišel v sharefolder od Kazze, takrat je poskočil na 100%, pa čeprav je bila kazza izklopljena! Potem je sledil še en Restart in direktno brisnje Sharefolder-ja od Kazze in uspelo je! Torej film sem lahko zbrisal le, če sem zbrisal ce Folder od Kazze!i:D In potem je bilo veselje, ker je bil problem rešen. Zanimiv, saj sem kaj takega prvič zasledil.

Upam, da vam bo moja izkušnja kaj pomagala, če pa morda kdo ve kaj je bilo to kar se mi je zgodilo, bi bil pa zelo vesel, če mi to pove!

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

ferdo ::

pr meni isto, v task managerju "processes" explorer.exe 89-99% CPU load!!!!!!!!!8-O ;((
vedno, ko sem imel zalaufan DC++ in imel odprt sharefolder od tega programa, skratka, obstaja en BUG, tisti nadležni, če downloadaš nek file, ki je ZLOnamerni>:D :\ , in po možnosti, ga NEmoreš izbrisdati, ker ga ima nek program v uporabi, to je znak za ALARM!... ugasneš P2P program "keregba pač imate zalaufanega" in zbrišete tist downloadan file..., če to ne gre, uporabite nekaj tretjega, kar pa nimam v mislih, ali si ne upam povedat:D ?:\

skratka, ko downloadate, dokler 2x ne kliknete, ne bote vedeli KAJ to je! folk shera čudne fajle!!!!!!!!!!!!

tem fajlom so pripeti zlonamerni fajli, druge razlage ne najdem... kaj ti naredi nevem!, skenera ID ali pošle info nekam, kaj imaš...kaj jzt vem! če pozna kdo zaščito naj tle napiše ...

JE pa to dokaz, za LUKNJO v explorerju!!, ki ni zaflikana, teh lukenj je pa zihr še malo morje, ko zaštopajo eno, se spet pojavi druga, VE pa se, da tisti, ki iščejo LUKNJE v Windowsih, jih ŽE zdaj imajo MALOmorje, in ko bo zakrpana ta, bodo shekali drugo.. in bo spet podoben problem... žalostno za Microsoft.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ferdo ()

dal ::

Meni se to občasno dogaja.
Zaradi tega sem razvil taktiko:
Če filma nemorem zbrisati direktno - poskusim to narediti v VARNEM NAČINU.
Ker ponavadi tudi to ne uspe - nastopi SLO - TECH LINUX CD.
Naložim linux iz CD-a, in preimenujem film kateri mi dela probleme, potem zaženem XP- in ga zbrišem.
EDINI PROBLEM PRI LINUX-u JE DA NI MOŽNOSTI SPREMINJATI IMEN DATOTEK NA ntfs PARTICIJAH. Zaradi tega sem na PC-u pustil eno particijo v FAT32 sistemu, na katerega pobiram filme.

Mr.B ::

Za AVI in podobne težave nezmožnosti brisanja, obstaja popravek na MS, pa tudi na slo techu z pomočjo iskanja najdete kaj pametnega.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

mare_ ::

Kolikor se spomnim, natane težava zato, ker explorer.exe (ne IE!) na vsak način hoče naredit 'predogled' fajla. Ker pa so fail-i, ki jih dobimo preko p2p omrežij pogosto corruptani, explorer ne najde v njih želenih informacij in se obesi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"štekanje" prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
293221 (2813) ciklon
»

svchost.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
253538 (2562) Mr.B
»