» »

Kaksen avto vozite?

Kaksen avto vozite?

««
13 / 37
»»

-valvoline- ::

Piggykiller je izjavil:

jype je izjavil:

Jaz pa vem, zakaj vas na cesti ne marajo (še posebej tisti, ki se vozijo za vama).

Do zdaj še meni osebno ni nihče rekel, da me zaradi tega ne mara.

Mah pusti jih,dokler ne bodo imel priložnost vsaj za 1 leto dati skoz kšne VW tdi limuzine nikol ne bodo vedel o čem to mi govorimo.
BTW,sem bil včasih ponosni lastnik audija 80 1.9tdi l.93 prava legenda,prodal sem ga ker ni imel klime,drgač ga ne bi nikoli. Pri 350.000km prevoženih je avto še vedno bil k nov.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Jaz mam čist drugačne zahteve:
- varen
- zanesljiv
- varčen
- dobro podprt

Zmagajo seveda japonski (in zadnje čase tudi kak korejski) avtomobili, kjer ti ni treba posebej plačat "duše", "feelinga" in "pedigreja", hkrati pa je zelo dobro poskrbljeno za celoten življenski cikel vozila, tako da so izdatki zelo predvidljivi. Seveda niso poceni - nudijo pa to, da se uporabnik lahko ukvarja z uporabo vozila, ne pa z umivanjem rok po vsakodnevnem šraufanju.

Toxiiq> Do zdaj še meni osebno ni nihče rekel, da me zaradi tega ne mara.

Verjetno je oblak črnega dima pregost, da bi videl očitne kretnje.

Piggykiller ::

Vse to kar si napisal dobro paše nemškim avtomobilom^^.

pa za informacijo sploh neja tolko kadi kot si misliš. Pa porabi manj kot pa tvoji korejci z podobnimi močmi.

Toxiiq> pa za informacijo sploh neja tolko kadi kot si misliš. Pa porabi manj kot pa tvoji korejci z podobnimi močmi.

Kljub vsemu so moje izkušnje z nemškimi avtomobili slabše, verjetno predvsem zaradi manj rigoroznega preverjanja pooblaščenih serviserjev.

Če imaš čas in veselje skrbeti za lastno vozilo, potem se morda res bolje obnesejo nemška vozila (ali celo francoska in italijanska).

M-XXXX ::

Piggykiller je izjavil:

pa za informacijo sploh neja tolko kadi kot si misliš. Pa porabi manj kot pa tvoji korejci z podobnimi močmi.

Za sodobnim avtom (nobenem) ne sme tako ali pa tako nič kadit...

jype je izjavil:

Jaz mam čist drugačne zahteve:
- varen
- zanesljiv
- varčen
- dobro podprt

Zmagajo seveda japonski (in zadnje čase tudi kak korejski) avtomobili, kjer ti ni treba posebej plačat "duše", "feelinga" in "pedigreja", hkrati pa je zelo dobro poskrbljeno za celoten življenski cikel vozila, tako da so izdatki zelo predvidljivi. Seveda niso poceni - nudijo pa to, da se uporabnik lahko ukvarja z uporabo vozila, ne pa z umivanjem rok po vsakodnevnem šraufanju.

Toxiiq> Do zdaj še meni osebno ni nihče rekel, da me zaradi tega ne mara.

Verjetno je oblak črnega dima pregost, da bi videl očitne kretnje.

Tule se brezveze oglašaš,k boš kej na 4rih kolesih kupu potle nam povej kako in kaj.
btw servis avta je treba redno delat(tolk da veš če ga boš kupu),z to razliko da če si vse sam rihtaš se pršpara kar fajn cifra. No tisti k nima pojma o avtomehaniki in nikol ni zavihal rokave da bi neki sam porihtal zame ni pravi moški. Brez zamer.

:D

Sem jaz napisal, daje to novi avto?

Piggykiller je izjavil:

Sem jaz napisal, daje to novi avto?

Zadnjo stran se govori kako so stari nemci "boljši" od tanovih (ostalih), se opravičujem če sem te po krivici vrgu v napačen koš...

jaz sem rekel, da se lepše pelje in nič nisem omenjal izpust.

M-XXXX je izjavil:

Piggykiller je izjavil:

Za sodobnim avtom (nobenem) ne sme tako ali pa tako nič kadit...

Dizli pri hitrem pospeševanju kadijo skoraj vsi.Novi in rabljeni,nekateri manj nekateri več. Še posebej velja za turbince. Bolj kot je našpanan motor(več ks zarad setapa turbine) več se bo kadilo pri pospeševanju.

Zgodovina sprememb…

Piggykiller je izjavil:

Sploh veš kaj pišeš?

Dizli pri hitrem pospeševanju kadijo skoraj vsi.Novi in rabljeni,nekateri manj nekateri več. Še posebej velja za turbince. Bolj kot je našpanan motor(več ks zarad setapa turbine) več se bo kadilo pri pospeševanju.

I call it bullshit. 2.0 dizel 180KM ne kadi POPOLNOMA nič!

Pa za izpust me boli k****, če mi avto pije 6 litrov :D.

pa mi povej ti kolko porabi Kia z 115ps?

Zgodovina sprememb…

M-XXXX je izjavil:

Piggykiller je izjavil:

Sploh veš kaj pišeš?

Verjetno ma avto bolj sofisticiran katalizator,in zelo natančno dimenzionirano varijabilno turbino(al pa biturbo oz turbo+kompresor poleg).
Daj katalizator(dpf) dol pa sprobaj.
:)

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Moj je VW golf V 1.9 TDI "das auto".

|HP EliteBook|R5 6650U|

T-h-o-r ::

hahaha shit

priceless je folk, ki se mu zdi 1300€ za 15 let star avto good bargain
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

PrimozR ::

D3m je izjavil:

Luškan, to je pa tud vse. 5-vratna izvedenka bi bila fajn.

Za solo furanje ni neke velike potrebe. Itak pa Sport verzije ni v 5-vratni izvedbi. Majhna sta pa oba enako, torej dolg bord ne gre v avto, bicikel komaj, itd.

joze28 ::

Vsem, ki hvalite dizle, še posebno nemce, bi namestil izpušno cev pred "klima" filter, da bi vedeli kako se je vozit za vami.

-valvoline- je izjavil:

Boeing je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Tolko da veš v prostem teku dizel svinja 5x manj kot bencinar. Katalizator gor dol sploh nima veze.

Seveda. V vseh ostalih režimih pa zasmrajaš okolico. Fuj te bodi.

Niti ne,mašina je odlična,ne kadi nič tut pr hitrem pospeševanju.Za tdi sem celo še jaz presenečen.
Drgač pa j**e se men za izpuste.

XD

Ja valda, dizel ki ne kadi. Potem pa svizec zavije čokolado v folijo.

joze28 je izjavil:

Vsem, ki hvalite dizle, še posebno nemce, bi namestil izpušno cev pred "klima" filter, da bi vedeli kako se je vozit za vami.

Misliš da je kaj drugače pr bencincih?

b ::

Priceless je folk, ki ne šteka tega, kar je zgoraj napisal kst. Moj je bil star 16 let, ko sem zanj dal okrog jurja. In od takrat je naredil v 4 letih približno 80kkm (na 300+ podlage po občutku, števci so itak vsi prevrteni pri teh avtih) brez nekih večjih težav.

Računica se izide, seveda pa ne moreš tega pričakovat od avta, katerega življenjska doba je 200kkm.

T-h-o-r je izjavil:

hahaha shit

Poglej malo cene a4 pa boš videl, da je za "jurja" cenej skozi prišo.

Verjetno ma avto bolj sofisticiran katalizator,in zelo natančno dimenzionirano varijabilno turbino(al pa biturbo oz turbo+kompresor poleg).
Daj katalizator(dpf) dol pa sprobaj.

Hehe zdaj smo že od skoraj vseh prišli do vseh razen praktično vseh novejših^^?

joze28 ::

-valvoline- močno drugače, za bencincom še nisem nikoli umiral.

-valvoline- je izjavil:

Mah pusti jih,dokler ne bodo imel priložnost vsaj za 1 leto dati skoz kšne VW tdi limuzine nikol ne bodo vedel o čem to mi govorimo.

Upam in računam, da ne bom nikoli imel priložnosti voziti naziwagen TDI-ja :P

T-h-o-r je izjavil:

hahaha shit

Zame je,pravzaprav odličen nakup. Sem tut ljubitel oldtimerjev,tak da zame še 30 on več let star in ohranjen avto je odlična priložnost. Letnik avta mi sploh ni pomemben. Letnik gledajo butli ki nimajo pojma o avtomehaniki in ne znajo ugotovit dejansko splošno stanje avta.

PrimozR je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Upam in računam, da ne bom nikoli imel priložnosti voziti naziwagen TDI-ja :P

Ne veš kaj boš zamudil :D

M-XXXX je izjavil:

I call it bullshit.

PrimozR je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

I call it bullshit.

:))

dizli precej kadijo, sploh ko po gasu stopi voznik, samo črno se vidi zadaj

PrimozR je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

I call it bullshit.

Kje se dobiva? Če boš videl kakšni koli dim te z veseljem peljem na par piv :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Za dobrim konjem se vedno kadi.

-valvoline- je izjavil:

Za dobrim konjem se vedno kadi.

+1 :D

Guess what, ma DFP. Sicer pa ne vem, še hodiš na faks? :P

EDIT: fora je, da nisi prvi, ki trdi da mu avto ne kadi. Pa se je izkazalo, da takšnim kadi. Sicer gre za starejšega brez DFP-ja, ampak nekako v avtu ne vidiš, a kadi ali ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

carski so dizlaši, ko hočejo "dinamično" vozit, pa nekaj po gasu stiskajo, a avto vleče tolk ko en tamič :D

Hodim še, čeprav sem bolj malo v lj. Pošl na ZS kje se naj bi ti udeleževal faxa, pa se zmeniva :) Sam če ne najdeš nobenega dima, bo mogla pa iz tvoje strani pijača padat:P

T-h-o-r je izjavil:

carski so dizlaši, ko hočejo "dinamično" vozit, pa nekaj po gasu stiskajo, a avto vleče tolk ko en tamič :D

Si sploh kdaj pelu dizelaša pa trosiš takšnih neumnosti? Sploh pa tdi,dci al pa kej podobnega? Po postih sklepam da nikoli.

Turbina more bit. Če je na bencinarju pa še tolk boljš :P

M-XXXX je izjavil:

Hodim še, čeprav sem bolj malo v lj. Pošl na ZS kje se naj bi ti udeleževal faxa, pa se zmeniva :) Sam če ne najdeš nobenega dima, bo mogla pa iz tvoje strani pijača padat:P

Definitivno ja, ravno iz tega razloga imajo dizli podobne moči (v istem avtu) VSAJ 2x daljši čas pospeševanja do 100km/h kot bencinarski brati. Če ne raje 3x...;)

T-h-o-r je izjavil:

Se ne da je Audi z dizlom zmagal Le Mans.

Vprašaj se zakaj je zmagal.

M-XXXX je pa razlika. Par desetink.

amigo_no1 ::

sodoben (nefriziran) dizel na dinotu
Fabia 1.9 tdi

toyota 3.0 d

audi a6 3.0 tdi

vw golf 1.9 tdi, glej pospeševanje, se lepo vidi dim

za en drek tunan audi A4 2.5 tdi (261 km, 526 Nm), glej pospeševanje, kot bi gledal staro zeleno diesel lokomotivo SŽ ko da gasa

bencinar na dinotu (brez turbine)
m5

bencinar na dinotu (s turbino)
Impreza WRX

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

-valvoline- je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

Si sploh kdaj pelu dizelaša pa trosiš takšnih neumnosti? Sploh pa tdi,dci al pa kej podobnega? Po postih sklepam da nikoli.

vozim turbodizla fordovega kombija 2.5 večkrat, stvar kr rula

sam za osebni avto res nikdar ne bi mel dizla, razen če bi res 100-150k na leto delal

PrimozR je izjavil:

Vprašaj se zakaj je zmagal.

M-XXXX je pa razlika. Par desetink.

Desno je dizel, levo bencinar (oba turbo). Isti konji, dizel ima 125kg več, višjo končno hitrost ter BOLJŠI pospešek.

Fiat Grande Punto @ Wikipedia

T-Jet: 8.9, 1.9 M-Jet: 10.0 oz. 9.5, odvisno od konjušnice. Pa to je 120 proti 120 oz. 130 konji. Razlike v teži ne bi poznal, je pa T-Jet prazen 1230 kg.

Dober link,tu se lepo vidi kšne so posledice preveč našpanane turbine oz chip tuninga.Tale je čipan iz 150ks na 260ks. Kot sem reku,na stock kadi najmanj.
VW jevi 1.9 tdi 130ks(l.98-2001) kadijo 5x več kot standardni 90ks tdi.

Zgodovina sprememb…

PrimozR je izjavil:

Fiat Grande Punto @ Wikipedia

T-Jet: 8.9, 1.9 M-Jet: 10.0 oz. 9.5, odvisno od konjušnice. Pa to je 120 proti 120 oz. 130 konji. Razlike v teži ne bi poznal, je pa T-Jet prazen 1230 kg.

Audi A4: Audi a4 @ Wikipedia
163 PS (120 kW; 161 bhp) 8.7 sec benz
170 PS (125 kW; 168 bhp) 8.5 sec dizel

Oba podatka sta za quadro.

No nasplošno, lahko zaključiva, da ima Dizel podobne pospeške kot bencinar (podobna moč, podobna teža,...) se strinjaš?

dizel ima pri večji kubikaži enake pospeške kot bencinar

se lahko strinjam s tem

T-h-o-r je izjavil:

dizel ima pri večji kubikaži enake pospeške kot bencinar

se lahko strinjam s tem

Ravno iz linka zgoraj:

3.2 V6 FSI 256 PS (188 kW; 252 bhp) ✓ ✓ ✓ 6.8 sec 155 mph (elec. limited)
3.2 V6 FSI quattro 256 PS (188 kW; 252 bhp) ✓ ✓ ✓ 6.4 sec

3.0 V6 TDI quattro 233 PS (171 kW; 230 bhp) ✓ ✓ ✓ 6.8 sec

Večja kubikaža, več konjev, pa zelo podoben pospešek... No saj nima veze, ni vredno za tole se pričkat. Praktično nobene razlike ni (vsaj opazne na "uč"), kvečjemu izmerljiva.

Kok ste zakompliciral.

Vmes sm se js brez avtomobila pripeljal domov!

ja sam to neke uber avte vlečeš

mene bolj zanima npr. 2.0 passat bencinar pa 2.0 tdi

npr. pri mazdi pa imaš bencinarja 2.0, dizlaši so pa že 2.2

pa seveda: kakšna je vzdržljivost dizla, če ga "teraš" in kakšna bencinarja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()
««
13 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kok ste stari? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
51256424 (2158) Kayzon
»

Izbira avtomobila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10914680 (11574) mr_chai

Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35267316 (56109) Gandalfar
»

Alfa Romeo...

Oddelek: Na cesti