Forum » Loža » Kaksen avto vozite?
Kaksen avto vozite?
Yagi-san ::
No, še toliko o avtomobilu in znamki Alfa. Sam osebno sem popolnoma neodvisen od znamke avtomobila, lahko bi vozil japonski, nemški, italijanski avto...vseeno. Tale 3.2 V6 je še eden zadnjih zakladnic Arese motorja in kar je leta 1975 ustvari sam Giuseppe Busso. Definitivno eden boljših motorjev ! Notranjost je (vsaj v tej izvedbi) fenomenalna ! Sam delam servisni interval na 10.000km (tov. 15.000km) ampak to zgolj zaradi osebnega prepričanja......! Tako, da....prepirat se katera je boljša znamka je bedarija in otročje. Npr. Subaru Impreze STI (do zadnjega modela) so notri katastrofa....plastik fantastik in je nebi imel, če mi jo podarijo....ampak vozne lastnosti so pa nekaj popolnoma drugega (izvrstno). Sem imel priliko zapeljat zadnjo generacijo STI in je izredna (tudi notranjost) ampak vseeno ni to to.
Skratka, vseeno je katere znamke je.......
Skratka, vseeno je katere znamke je.......
IvoJan ::
Jaz sem vozil 2006 imprezo wrx sti in je notranjost katastrofa. Edina omembe vredna stvar so sedezi :) ampak se zadeva noro vozi :)
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
djordjevic ::
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
-valvoline- ::
Prejšn teden sem kupu a4 1.9tdi 90ks l.96 2 lastnik klimatronik in ves ostali drek noter,pa še fajn ozvočenje polek. 2 lastnik z 290.000 prevoženih.Motor k švicarska ura,le en droćnik sem zamenjal ker se ga je malo slišalo,druga je še vse originalno gor.Bla je poškodovana zadnja desna vrata in desni blatnik,avta sem kupu praktično zastojn,za 1300e,vrata in blatnik kupu za 100e v orginalni barvi tak da ni treba nič štrihat,sm zamenjal in to je to.Pleh je izredno ohranjen,ni pikice arje na avtu.Golfa 3 pa sm prodal takoj za 1600e,brez klime,šel za Makedonijo xD. Pa upam da se bo a4 izkazal kot vsi ostali VW nazivagni v moji lasti.
Trkam.
Trkam.
T0RN4D0 ::
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
1300€ za 15 let star avto s 290k km zastonj? Smeh
Tipično Slovensko razmišljanje. No pa ti povem da je ta avto 10x boljši kot 10 let novejša jajca. 300k za VW dizel ni nič.Vsaj to so realni kilometri in servisna knjiga potrjena do zadnjega.Zdaj k sem ga zrihtal ga kamot prodam za 2500e takoj v 5tih minutah.
Trenutno je takšen naval za VWjevih dizelašev sploh pa za tdi l.95-99 da ne moreš verjet.Bolgari in Makedonci kupijo vse sam da je VW dizel mašina noter.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
jericho ::
TORN4D0: A na vratih maš pa svojo sliko ;)
-valvoline-: A katalizator si zamenjal?
Zakaj bi ga menjal. Al to ti misleš da če kupiš avto z 300k morš takoj katalizator menjat al kaj xD. No jaz ga bom itak dol pobral in zamenjal z custom made silencerjem,po naročilu za 90ks.Ko bo cajt,itak da ni potrebe. Pridobim pa še cca 10ks zraven z odstranitvijo.Tko sem naredo prejšnemu golfu 3.
Zgodovina sprememb…
BlaY0 ::
jericho: To je lih za zimo pri nas, ko ti cesto 10 cm na debelo posujejo s šodrom ;)
-valvoline-: In potem boš vsako leto pred tehničnim gor montiral katalizator al maš koga ka ti prometno poštempla za pir al pa dva?
-valvoline-: In potem boš vsako leto pred tehničnim gor montiral katalizator al maš koga ka ti prometno poštempla za pir al pa dva?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
jericho: To je lih za zimo pri nas, ko ti cesto 10 cm na debelo posujejo s šodrom ;)
Pr dizlih na tehničnem nimaš problemov če odstraniš katalizator. Drugačni so kriteriji kot za bencince.To je najboljša fora pr dizlih. xD
Zgodovina sprememb…
-valvoline-: In potem boš z 10 konji več smradil v koloni, ki se bo povprečno premikala 30 km/h?
Boeing ::
Kakšna pa je točno razlika ? Tako... v cifrah in teh zadevah, ne "ne nucaš".
Ker katalizator na tehničnem pregledu mora bit gor, če ga je mel original.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
-valvoline-: In potem boš z 10 konji več smradil v koloni, ki se bo povprečno premikala 30 km/h?
Tolko da veš v prostem teku dizel svinja 5x manj kot bencinar. Katalizator gor dol sploh nima veze.
Kakšna pa je točno razlika ? Tako... v cifrah in teh zadevah, ne "ne nucaš".
Dizel ga ne rabi,preverjeno.
Zgodovina sprememb…
-valvoline- je izjavil:
Tolko da veš v prostem teku dizel svinja 5x manj kot bencinar. Katalizator gor dol sploh nima veze.
Seveda. V vseh ostalih režimih pa zasmrajaš okolico. Fuj te bodi.
-valvoline- je izjavil:
Seveda. V vseh ostalih režimih pa zasmrajaš okolico. Fuj te bodi.
Niti ne,mašina je odlična,ne kadi nič tut pr hitrem pospeševanju.Za tdi sem celo še jaz presenečen.
Drgač pa j**e se men za izpuste.
XD
Zgodovina sprememb…
Govorimo o nenehnem pospeševanju in bremzanju ne prostem teku... po domače je to takrat ko se za dizlom naredi en velik črn oblak skozi katerega komaj vidiš kaj...
Kje si pa preveril ? Maš kak dokument kjer piše "za dizelske motorje ni potreben katalizator" ?
Al je to pač samo še en blef neukega vw fanboya ?
Kje si pa preveril ? Maš kak dokument kjer piše "za dizelske motorje ni potreben katalizator" ?
Tko pač je,pa ti verjel ali ne,pa ne sam za VW,velja za vse dizle nasploh.
Zgodovina sprememb…
Ne ni. In ti to veš, ampak se ti jebe za izpuste. In ko te bo kak malo preveč zagret policaj začel šraufat, upam da boš pokasiral izredni tehnični + kazen + nov katalizator.
Pa ne zato, ker bi ti privoščil, že itak dovolj nasrkaš, ker se moraš s tako kanto vozit, ki ni drugega kot za v reciklažo.
Zato, ker se ti jebe za izpuste. Tipično za vw fanboya. Mašine od vw so baje super, sam izpusti so katastrofa. Aja, jebe se nam...
Pa ne zato, ker bi ti privoščil, že itak dovolj nasrkaš, ker se moraš s tako kanto vozit, ki ni drugega kot za v reciklažo.
Zato, ker se ti jebe za izpuste. Tipično za vw fanboya. Mašine od vw so baje super, sam izpusti so katastrofa. Aja, jebe se nam...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boeing ()
Bor H ::
-valvoline- je izjavil:
1300€ za 15 let star avto s 290k km zastonj? Smeh
Tipično Slovensko razmišljanje. No pa ti povem da je ta avto 10x boljši kot 10 let novejša jajca. 300k za VW dizel ni nič.Vsaj to so realni kilometri in servisna knjiga potrjena do zadnjega.Zdaj k sem ga zrihtal ga kamot prodam za 2500e takoj v 5tih minutah.
Trenutno je takšen naval za VWjevih dizelašev sploh pa za tdi l.95-99 da ne moreš verjet.Bolgari in Makedonci kupijo vse sam da je VW dizel mašina noter.
niti ne gre za mašino, vse ostalo bo prej crklno kot sam motor, ampak če si srečen prov, jst 15 let stara jajca kupim samo za tolk kot drži tank, cca 70€ torej
Buggy ::
ja sej, ce mu ga bo carinska kontrola zasegla, ker se na kurilca vozi je res useen, ce ima na smrduharni tisti katalizator al pa ne :D
@bor & boeing potle se pa vi veselo vozite z svojimi sodobnimi jajcami,jaz pa z svojo 15 let staro limuzino. xD
Kaj si fovš.
ja sej, ce mu ga bo carinska kontrola zasegla, ker se na kurilca vozi je res useen, ce ima na smrduharni tisti katalizator al pa ne :D
Kaj si fovš.
Zgodovina sprememb…
ah, sej vozim 15 let staro zadevo, gre se za varnost, kje novi avti posekajo stare in recimo malenkost nižji strošek za gorivo (ker stare mašine praviloma pijejo kak liter več)
ah, sej vozim 15 let staro zadevo, gre se za varnost, kje novi avti posekajo stare in recimo malenkost nižji strošek za gorivo (ker stare mašine praviloma pijejo kak liter več)
Vsak avto se da poštimat v nulo.Pa sploh ni važn če je str 5 ali 15 let. Lahko je avto star 5 let precej slabše ohranjen če ni vzdrževan kot primerno vdrževan avto 15 let star.
Jaz si itak vse sam poštimam,tko da ni panike.
Zgodovina sprememb…
Se strinjam, sam 300k km ponavad pusti precejšnje posledice na avtu, tresljajev pač ne morš ustavt.
Se strinjam, sam 300k km ponavad pusti precejšnje posledice na avtu, tresljajev pač ne morš ustavt.
Spet napačno razmišljanje.Kakšne posledice? To se vse rihta sproti,če je avto vzdrževan.V najhujšem primeru boš mogu zamenjat 4xamortizerje,kšn končnik,roka in fertik. Na mojem audiju je vse ok.
Piggykiller je izjavil:
Audi 100 2.5 tdi,500k prevoženih. Tega avta nebi zamenjal za nobenga drugega.
Haha,tako je,povej jim kaj je VW dizel power.
Again, motor je najbolj vzdržljiv del avta, problem je vse ostalo podvozje, menjalnik, sklopka, klinc, še tank za gorivo bo prej začel rjevet kot mašina. Ampak ja, dejmo kupovat stare avte brez trohice varnostnih mehanizmov.
Enjoy
Enjoy
Piggykiller ::
Again, motor je najbolj vzdržljiv del avta, problem je vse ostalo podvozje, menjalnik, sklopka, klinc, še tank za gorivo bo prej začel rjevet kot mašina. Ampak ja, dejmo kupovat stare avte brez trohice varnostnih mehanizmov.
Enjoy
zakaj se delas pametega,če neveš o čem govoriš? tega avta jaz nisem kupil ampak oče pred 13 leti in se v njem pelješ lepše kot pa v novem Cliotu, Corsi in Astri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Piggykiller ()
Ja ja, seveda, tudi plastika notr nč ne škripa? Vsi ventilatorčki delajo BP? Stikala niso nč znucana? Vetrobransko steklo ni spraskano od kamenčkov?
Verjamem da ste srečni s svojimi avti, sej tut jst svoje 15 let stare "kripe" ne bi menjal ampak slepim se pa ne, z leti je treba določene stvari menjat, nobena guma (tesnila and stuff) ne bo zdržala 15 let ali več v enakem stanju.
Verjamem da ste srečni s svojimi avti, sej tut jst svoje 15 let stare "kripe" ne bi menjal ampak slepim se pa ne, z leti je treba določene stvari menjat, nobena guma (tesnila and stuff) ne bo zdržala 15 let ali več v enakem stanju.
Plastika nič ne škripa razen ona za luč, ampak to po moji krivdi saj sem mahnil pomota po njej. Edino kar je bilo menjano so bili amortizeri pa ti so me stali 250€ z delom. tesnila pa so itak potrošni material za par €.
Pa 1x še napiši kripa, če se pelješ v njem lepše kot pa bilokaterem novem avtomobilu!
Pa 1x še napiši kripa, če se pelješ v njem lepše kot pa bilokaterem novem avtomobilu!
Bilokaterem? Fail, jst se umikam, grem raj se pogovarjat z Apple fanboyi, jih lažje prenašam
jype ::
Toxiiq> Pa 1x še napiši kripa, če se pelješ v njem lepše kot pa bilokaterem novem avtomobilu!
Vsak klio se lepš pele k pa te audi kripe!
Vsak klio se lepš pele k pa te audi kripe!
Kot vidim ne maraš Audija zato sklepam, da si privrženec Bmw-ja. Pa iz tvojega neumnega posta, da se clio lepše pelje pa sklepam, da še nikoli nisi peljal audi stotke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Piggykiller ()
IceIceBaby ::
Bor H, pelji se enkrat z dobro vzdrževanim nemcem, boš presenečen. 10, 15 let star bmw ali audi višjega razreda ne škripa, vse dela kot je treba, ni znakov obrabe itd.
Par mesecev nazaj sem kupil BMW 740i letnik 2001, 210k prevoženih. Notranjost je bila po globinskem čiščenju v enakem stanju kot pri mojem citroenu letnik 2010. Te velike ladje so res precej vzdržljive. Se vidi, zakaj je cena novih 100k eur in več. Že pri takšnih malenkostih kot so razni motorčki ali mehanizmi se vidi razlika.
Pa ne zagovarjam novenega "tabora". Novi VS rabljeni je stvar osebne odločitve. Meni trenutno najbolj ustreza en nov + ena stara, malo večja ladja.
Tudi z ekološkega vidika so lahko starejši avtomobili dobra odločitev. Veliko avtomobilov predčasno konča življenje na odpadu, čeprav imajo z minimalnimi posegi v sebi še 5, mogoče 10 let življenja. Vemo pa, da je vedno boljše nekaj izkoristiti do konca kot reciklirati in delati nove stvari.
Par mesecev nazaj sem kupil BMW 740i letnik 2001, 210k prevoženih. Notranjost je bila po globinskem čiščenju v enakem stanju kot pri mojem citroenu letnik 2010. Te velike ladje so res precej vzdržljive. Se vidi, zakaj je cena novih 100k eur in več. Že pri takšnih malenkostih kot so razni motorčki ali mehanizmi se vidi razlika.
Pa ne zagovarjam novenega "tabora". Novi VS rabljeni je stvar osebne odločitve. Meni trenutno najbolj ustreza en nov + ena stara, malo večja ladja.
Tudi z ekološkega vidika so lahko starejši avtomobili dobra odločitev. Veliko avtomobilov predčasno konča življenje na odpadu, čeprav imajo z minimalnimi posegi v sebi še 5, mogoče 10 let življenja. Vemo pa, da je vedno boljše nekaj izkoristiti do konca kot reciklirati in delati nove stvari.
Jah,novi a4 tdi 30kE in naprej,jaz pa sem dal 1300(ajde še 200e+ za dele),pa se ravnotako peljem z odlično ohranjeno Tdi limuzino.
Nikol v življenju ne bi dal za premični pleh več k 3kE.
p.s. raznorazni motorčki in elektronika crkuje tut pr novih avtih,z tem da si audija lahka sam popravim,avta od l.2005 naprej si ga res ne upam šravfat.
Nikol v življenju ne bi dal za premični pleh več k 3kE.
p.s. raznorazni motorčki in elektronika crkuje tut pr novih avtih,z tem da si audija lahka sam popravim,avta od l.2005 naprej si ga res ne upam šravfat.
Zgodovina sprememb…
jype ::
-valvoline-> Govori pa tisti ki sploh avta nima,res prava oseba da nam pove kako in kaj.
Vsaj nisem obremenjen z znamkami, ane.
-valvoline-> Govori pa tisti ki sploh avta nima,res prava oseba da nam pove kako in kaj.
Jaz tut nisem. Pač avto mora izpolnjevat določenih kriterijev:
- da je dizel z porabo 5-6l
- da gre na alternativno gorivo
- da ga lahka sam popraulam
- vzdržljivost oz da preverjeno gre najmanj 500.000km
- dostopnost rezervnih delov
- da je pod 3kE
In tu vedno zmaga VW naziwagen.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kok ste stari? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 56427 (2161) | Kayzon |
» | Izbira avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 14680 (11574) | mr_chai |
⊘ | Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 67322 (56115) | Gandalfar |
» | Alfa Romeo...Oddelek: Na cesti | 2370 (1721) | balocom |